Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin GSS Prim Borcu silinmiyor mu?

Oznaug

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Avrupa ülkelerinde bile engellilere ücretsiz sağlık hakkı veriyorlar bizde GSS borcunu bile silmiyorlar mı?

Maalesef. GSS primi gelire göre hesaplanıyor.
Yani ben böyle biliyorum ve kendim de %88 ağır engelli olarak yıllardır sigorta primimi kendim ödüyorum. Bu zamana kadar herhangi bir borç silinmesi vs. yaşamadım. Dediğim gibi; sanıyorum gelire göre hesaplanıp ona göre aylık prim çıkıyor. Aylık 107 TL ödüyorum.

[FONT=Arial]Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3’ü tutarındadır. Bu nedenle 2021 yılı için bu kapsamdaki kişilerin ödeyeceği prim tutarı aylık 107,33 TL’dir.[/FONT]

gss nedemek sıgortamı benden 503 lıra ıstedıler yaaaa bende calısamamaıstım odıyım dedım okadar ıstedıler sımdı o 103 lıra ne parası

Üst Alt