Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin çalışma hayatına yönelik sorunlar nelerdir? [Araştırma]

Hssyn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben Gazi üniversitesinde çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü 1. sınıf ögrencisiyim.Sosyal politika dersinde hocamızın bizden engelli vatandaşların çalışma hayatına yönelik sorunlarını ve iş koşullarında yaşadıkları zorlukları ve devletin yetkili organlarının engelli vatandaşların istihdamı konusunda yeterince üstüne düşeni yapıyor mu?
sorularıma yönelik sizlerden kendi fikir,görüş ve yardımlarınızı bekliyorum. proje ödevidir,cevaplar için hepinizden Allah razı olsun ...

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar

çalışma hayatınızda hiç bir zorlukla karşılaşmadınız mı abilerim biraz yardımcı olun lütfen

merhaba kardeşim.devlet yasaları çıkarttı.uygulanması için elinden geleni yapıtor inanın ama biz toplum olarak yani işverenlere sözüm bizim gibi engelli arkadaşları çalıştımakta oldukça gönülsüz.bizi ve işkuru oyalamak için her türlü dümeni yapıyorlar ve verebilecekleri en düşük ödemeyle çalıştırıyorlar.bazı büyük firmalar sürekli engelli arkadaşlarla iş görüşmesi yapıp duruyorlar ama eleman almak gibi 1 çabaları yok tabiiki.yani biz çabalıyoruz ama uygun kriterlerde bulamıyoruz deyip ilanlarını aktif tutup cezadan sıyrılıyorlar.yani işkuru kandırdıkları yetmiyor birçok çalışmak isteyen arkadaşımızın zananını ve ümitlerini tüketiyorlar.ben çalışıyorum şu an epilepsi var bende.iş bulana kadar akla karayı seçtim.halbuki söylemesem beni güle oynaya alacak ama sara hastasıyım deyince işler değişiyor tabi.referans felan hikaye kalıyo.ama işkur ve bazı dernekler bayağı çabalıyor,sorun toplumdaki ve işverendeki önyargılarda.anlat anlat bitmez anlıyacağın.umarım biraz faydası olmuştur

Ben çalışma hayatında engelimden dolayı sorun yaşamadım,ama meslektaşımdan çok çektim :)

çalışma hayatından bende biraz söz etmek istiyorum..Belediyenin taşeron şirketinde vasıflı olarak çalışıyorum Bulunduğum iş yerinde meslektaşlarımın bana bakış açısı ne yazıkki iç açıcı değil O bu işi yapamaz ne olsa engelli kadrosundan geldi işimize karışmasın bi köşede dursun mantığındaBu yüzden verimli olarak iş yerinde çalışamıyorum.

Üst Alt