Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin aile hekimlerinden randevu almaları, süreç deneyimleri..?

kut

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Tam konunun yeri burasımı bilemiyorum. deyilse şimdiden özür diliyorum.

Ben engelli oğluma ilaç yazdırmak için, yanımda oğlum yokken 01-08-2013 saat 10.55 de aile hekimime başvurdum. Daha önce oğlumu getirmeme gerek olmadığı söyleyen doktor hem randevusuz geldiğimi hem de oğlumun yanımda olmadığından saat 11,30 dan sonra ilaç yazabileceğini söyledi.
Tabi bu arada randevulu hiç bir bekleyen hasta yok. Kendilerine hastanelerden randevusuz yararlandığımızı söylediğim halde çık dışarı dedi ben de 184 arayak şikayetlerimi bildirdim.

02-08-2013 de annesiyle oğlumu tekrar aile hekimime gönderdim. İlaçtarı yazmışlar lakin bir daha randevusuz bakmıyacaklarını, 11.30 dan sonra bakabileceklerini beyan etmişler.

Şimdi benim öğrenmek istediğim aile hekimlerine randevu sistemi çıktıktan sonra gidenler varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Bu her sağlık ocagındamı böyle yoksa burda doktorların keyfiyetine mi bırakılmış, bu konuda bir yönetmelik, yasa veya detaylı bilgisi olanlar varsa yazarlarsa çok sevinecem.

şimdiden herkeze çok teşekkür ederim.

ben şu an randevusuz gidiyorum hala başbakanlık kartı varsa randevu almasına gerek yok aile dr u ne demek ihtiyacım olduğu an gidebileceğim dr dur

Geçen hafta perşembe günü aile hekimime gittim randevu almadım, ordan sıra numarası aldım, sıram gelince girdim ilaçlarımı yazdırdım.
Gidecek durumum yoksa aile hekimime telefon açıp raporlu ilaçlarımı yazdırıyorum, bana telefonda e-reçete şifresini veriyor, ailemden biri de şifreyle ilaçlarımı eczaneden alıyor. Benim evden dışarı çıkmama gerek kalmıyor.
Bu benim aile hekimimin ruh güzelliği sanırım, beni zora koşmuyor, elinden geldiğince yardımcı oluyor.

İlginize teşekkür ederim. Başka deneyimleri olanlar varsa paylaşılarsa sevinirim

Ben de sürekli ilaç alıyorum ve genelde Sağlık Ocağında babam yazdırıyordu ilaçlarımı ... Ancak hasta YATALAK değilse kendisinin gelmesi mecburmuş aile hekimim babama aynen böyle demiş .. Yaklaşık 1 aydır sistem bu şekildeymiş ...

Ve mecbur artk ben yazdırıyorum ilaçlarımı ..

Gerek hastane gerekse aile hekimliklerinde hastanın kendisi olmadan ilaç yazılması tıp etiğine uygun değildir. Aile hekimi veya gerekliyse evde bakım hizmetlerinden bu durumda destek alınabilir. Engelli bireyler sağlık hizmetlerinde öncelik kullanma hakkına sahipler ama bu durumda bireyin kendisi olmalı. Engelli birey yokken aile ilaç yazdırıyorsa öncelik hakkını kullanamaz özel durumlar hariç. Özel bir durum varsa bakacak kimse olmaması evde yalnız bırakılmış olması gibi bu durumda engelli yakını kartını yanında taşımalıdır. Durumunu uygun şekilde izah ederse kendisine yardımcı olunur.

Üst Alt