Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere ücretsiz veya indirimli olan hizmetler nelerdir?

turkuaz06

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
1
Engellilere ücretsiz veya indirimli olan hizmetler nelerdir?
Su,elektrik,internet,emlak vergisi,otobüs ücreti vb....

Türk telekom'un sosyal tarife adındaki tarifesini burada site üyeleri sayesinde öğrendim ve hemen sosyal tarife avantajına geçtim.tşk ederim.

sosyal tarifenin ne avantajı var.bu tarifede indirim var mı.nasıl başvuru yapılıyor.rapor gerekli mi.gerekli ise eski raporun fotokopisi olur mu.

yüzde 59 raporu olanlar geçerli oluyor mu faydalanabiliyorlar mı?

Araç alıyoruz ötv ödemiyoruz, kdv de ödemeyebileceğimiz iddia ediliyor. Cep telefonunda indirim var, suda indirim var, vergide indirim var, şimdi de telefon ve internette indirimden bahsediliyor. Bu kadar kolaylıkla sağlam insanların bile engelli olası gelir yani.:p

internet indirimi yenimi ben daha önce bir kaç kez sordum telekoma engellilere indirim yok demişlerdi

internette sadece görme engellilere var ev telefonu sosyal tarife adında engellilere tarifesi var

evet biliyorum sadece görme engelliler için kendi içimizde bile ayrımcılığa uğruyoruz ya:)

Telekom bünyesindeki Sosyal Tarife için herhangi bir engelli yüzdesi aranmıyor. %40 dahi yeterli. Gidiniz ve başvurunuzu yapınız...

Hangi şehirde yaşadığınızı ve ÖZİDA'nın verdiği engelli kartı olup olmadığını yazarsanız daha geniş bilgi yazabiliriz...

Sosyal tarife aylık aboonelik ücreti 12,5 TL olan bi tarifedir ve şehir içi 3000 dk görüşme imkanı sunuyor.Akşam 7'den sabah 7' ye kadar da ücretsiz.:D

SOSYAL TARİFE
  • Aylık paket ücreti tüm vergiler dahil 12,50 TL’dir.
  • Tarife kapsamında 3.000 dakikaya kadar şehiriçi görüşmeler ücretsizdir.
  • 3.000 dakika limitini aşan şehir içi görüşmeleriniz dakikası 12,6 kuruş üzerinden ücretlendirilir.
  • Şehirler arası görüşmeleriniz dakikası 12,6 kuruş üzerinden ücretlendirilir.
  • GSM görüşmeleriniz dakikası 37 kuruş üzerinden ücretlendirilir.
  • 31 Aralık 2011'e kadar akşam 7’den sabah 7’ye tüm ev telefonlarıyla şehir içi ve şehirlerarası bedava konuşabilirsiniz.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ücretsiz seyahat kartı verilen Şehit yakını, Gazi ve Gazi yakınlarından ev telefonu aboneliği yaptıran veya olan müşterilerimiz tarafından tercih edilebilir.
  • Özür durumuna göre, tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzeri olan müşterilerimizden tam teşekkülü hastanelerden alınmış olan sağlık kurulu rapor/heyet raporu ibraz edenler faydalanabilir. Kurumlar tarafından tahsis edilen “kimlik kartları” ile yapılan başvurular kabul edilmez.
  • Sadece adına kayıtlı bir telefon aboneliği için bu tarifeden faydalanılabilinir.

Merhaba AdanaLı Mustafa
Hastanelerde Muayene Kapılarında Yazan Yazaılan muayene öncelik sırasında dediğin gibi Doktor ailesi ve personel ilk önce alınır yazıyorsa yanlış ve asılsızdır,yazıyı eklemeye çalışaçağım oradan bakabilirsiniz gerekirse kanun maddesini yazın ve baş hekime gidin sorun.Ben Ankada İbni Sİnada şikayet ettim ve hemen aldılar beni.
Mutlu ve huzurlu günler dilerim.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün
20.10.2010 tarih ve 2010/73 sayılı genelgesi gereğince;

A) ACİL VAKALAR (ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri
durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılması gerektiğine
hekim tarafından karar verilen vakalar),
B) AĞIR ÖZÜRLÜ RAPORU BULUNAN ENGELLİLER,
C) HAMİLELER,
D) 65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILAR,
E) YEDİ YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLAR,
F) HARP VE VAZİFE ŞEHİTLERİNİN DUL VE YETİMLERİ İLE MALÛL VE GAZİLER.

forum

saçmalığa bakın arkadaşlar kimlik kartı kabul edilmiyormuş.o zaman ne diye bu kartı veriyorlar.

Ben engelimi sana vereyim sağlığımı sen bana geri ver ve bütün indirimler senin olsun:D

aynen titan bende öyle diyorum onu yapamayız diyorlar:D:D:D

görüşme üzerine bu kadar faydalanıla biliyor peki görme engelliler için internet kampanyası varmış diger engelliler içinde varmı aceba ble bi kampanya ve ondan nasıl yararlanabiliriz???

arkadaşlar lütfen bu indirimleri alanlar nerelerden ve hangi ücretlerde aldıklarını yazarlarsa bence çok iyi olur teşekkürler...

Ben devlet hastanesi haricinde bir yerde faydasını göremedim

Ankarada su faturaları %40 ve üzeri engelliler için %90 indirimli. otobüslerde %40-59 arası indirimli daha yukarı olanlar bedava belediye araçlarından faydalanabiliyor. internet %25 indirimli, telefonda sosyal tarife var şehir içi 3000 dakika 12,5 tl. devlet tiyatroları bedava. BENİM BİLDİĞİM VE KULLANDIĞIM BUNLAR, DEVAMI VARSA YAZIN.

Murats beye ilave

1 evi olan engelliler emlak vergisinden muaf,Ankarada terminal ve havaalanı otoparkları ücretsiz,

Arkadaşlar internette görme engelliler meselesini nerden çıkardınız.Tüm engellilere var ben yaptım %40 raporumla
1 Mart tan itibaren geçerli olacak.

Yakamoz06 ( Zuhal hanım ) görme engellilerin ayrıca var bunlarda indirim oranı daha fazla çünkü bende bu şekilde aldım örnek sınırsız interneti 38 tl ye kullanıyorum.

Mehmet bey bilgi için teşekkür ederim.Çok farklı değilmiş ama yinede olsun.Benim faturam gelmedi ama 4 GB 21 TL olacağı söylendi

Üst Alt