Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler okul tercihinde bulunurken nasıl bir yol izlemeli?

MURATCAN16

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Slm ben muratcan çiçek
16 yaşındayım edirne-keşanda yaşıyorum. spastik engelliyim -yürüyemiyor,birçok ihtiyaçımı karşılayamıyorum- 6 yıl önce babamı kaybettim, ilkokulu birincilikle bitirip liseye geçtim -sbs den 463,81 puan aldım, 2 yıl önce vaktaş sınavlarında türkiye birinciliklerim de oldu- fakat annem artık beni okula taşımakta zorlanıyor bunun için çözüm arıyorum ve OKUMAK İSTİYORUM

yanlış anlaşılmasın herhangi bi maddi sıkıntımız yok.annem 48 yaşında hergün beni minibusle okula götüremiyeceni söylüyor,haklı da. ilçemizde servis sistemi yok.en yakın okul bzim için oldukça uzak.beni en çok üzen ise sbs"den aldığım puanla türkiye"nin en iyi okullarına girebiliyorken bu durumda kalmam. ayrıca evde yaşlı bir anneannem var. annem benimle sabah 08den akşam 5e kadar okulda kalsa; o, evde yalnız kalamaz.

tabi bu durumda tek seçeneğim açık öğretimden okumak, ancak kitablara gömülüp bütün kışı dört duvar arasında ders çalışarak gecirsem; pisikolojik problemler yaşıyacağımı düşünüyorum. okul hariçinde evden çıkamayan biriyim. günün 9-10 saatini bilgisayarda geçiriyorum çünkü alternatifim yok diyebilrim.okullar kapandıktan sonra hiç arkadaşım kalmadı sayılır.

internetten ortopedik özürlüler okulu gibi okullar olduğunu öğrendim bu tarz okullar hakkında daha ayrıntılı bilgi verip öneride bulunursanız sevinirim
yardımcı olabilecek varsa msn"im : muratcan_cicek21@hotmail.com

LÜTFEN İLGİLENİN...

Muratcan , güzel puan almışsın, seni tebrik ediyorum :) Bu puanla bir Anadolu Lisesine yerleşirsin. Niçin ortopedik engeliler okulu veya açıköğretimde okuyasın. Sen başarılı bir öğrencisin . SBS nedir ? Seviye belirleme sınavı. Senin seviyen belirlenmiş canım :) Asla seviyenin altında bir okula razı olma .
Bu yazdığın yazını nimet.cubukcu@tbmm.gov.tr adresine aynen postala. Çözüm üretmek onların işi.

bu konuda reyhan hanima bilgi verebiliriz eminim senin sorununa çözüm olaçak bi özürlüler başkani olarak nimet çubukcuya bi telefonla ulaşir senin durumunu en fazla 3gün içinde çözerle rahat ol arkadasim okuman hakkin

----------

http://www.engelliler.biz/forum/yas...zurluler-idaresi-baskan-yardimcisi-oldum.html
murat reyhan agzel ile ieltişime geç orda numarasi var kendisi özürle ridaresi başjkan yardimcisi ayni zamanda onunda oğlu spastik engelli verdiğim linkten telefon numarasi var durumunu anlat sorununu 3gün içinde çözer;)

Bence,

1- Gönlünden geçen ve hak ettiğin okula kaydol
2- Milli Eğitim Bakanı, Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve yaşadığın yerin Valisi ile belediye başkanına dilekçeyle başvur. Onlardan gerek ulaşım ve gerekse de eğitim için gerekli desteği iste. Hiiiç üşenme hem de. Yık bütün işi onların üstüne...
3- Eğer bir sonuç alamazsan, hem medyaya duyuralım hem de Başbakanlık'a yazalım...

arkadaşım ben liseyi açıkögretim lisesi 4 yıl önce bitirdim sen bülent abinin dedigini yap eger sonuç alamazsan bu adrese başvur her şeyi anlat
BMER

muratçım aldığın puanla istediğin güzel bir okulda okuyabilirsin. bu puanını boşa harcama meb e başbakalığa sana verilen bütün her yere yaz sesini duyur canım.

canım o zaman sen niye otopedik okul düşünüyorsun?
puanın iyi gibi duruyor. bu puana gore tercih yapsan olmuyor mu?
İyi gibi duruyorun çok ötesinde bir puan.
Bu puanla orta halli bir fen lisesine bile girilir bırakın anadolu lisesini.
Ve yerleştirme tercihleri için bu cuma son gün,acele etmelisin canım kardeşim.
Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi 2008 yerleştirme taban puanı 469.Bu yıl tercih edecek öğrenci sayısına ve tercih edenlerin puan durumlarına göre düşebilir.
Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi 2008 yerleştirme taban puanı 451.
Anadolu öğretmen liseleri,fen liselerinden sonra ülkemizin en kaliteli liseleri durumunda.
Tabi bu seçenekler ilinden uzaklaşmak istemeyeceğin düşünülürse söz konusu.
Yoksa rahat yerleşebileceğin seçenekler çok.
Fen ve anadolu öğretmen liseleri en seçkin öğrencileri alan parasız yatılı okullarıdır.Engellilik durumunda tavırları ne oluyor hiç bilmiyorum.
Mutlaka yetkili bir ağızdan bunu sorgula ve sana yetecek imkan sağlayabilen bu liselere gir.
İnşaallah herşey gönlünce olur.

ilgi ve önerileriniz için sağolun. çok teşekkürler

annemle konuştum, ulaşımı bir şekilde çözeriz, dedi. ancak tek sorun ulaşım değil ki; ben kalem kullanamıyorm ve kaynaştırma olarak okuyorm. ders notları, ev ödevleri gibi şeylere annemle nasıl yetişiriz, bilmiyorum. daha önce sınıf arkadaşlarım çok yardımcı oluyordu. fakat lisede durum ne olur acaba.

birde yetkililere ulaşınca olayın yanlış anlaşılmasından, beni ailemden ayırıp, herhangi bir yatılı okula yerleştirmelerinden korkuyoruz. bu yüzden meb ile iletişime geçmekten çekiniyoruz.ben bu şehirde okumak istiyorum.

siteden yetkili biri benimle msn"den iletişim kurup, meb"den hangi konularda nasıl destek istiyeceğimiz hakkında bilgi verirse bizim için çok iyi olur.

bu arada cumaya kadar tercih yapıp okula vermem gerekiyor.

laptop alirsin devir laptop devri arkadaslarin sana atar usb ile notlari;)

PRENS ARKADAŞIM braz fazla komiksin

kalem abla, rehber öğrtmen var da ben ilgi alanına pek girmiyorm sanırım. koça yıl hiç gelip herhangi bişi konuşmadı hatta annem okul kapanacağına yakın okulda rehber olduğunu öğrendi. :S

aslında evet, birde bakıma muhtaç sayılırm. hangi şartlarda nsıl bakılırım.
burda okumak en iyisi. yeterki evde değil, okulda okuyayım,
tabi tercihde birkaç yer yazarım ama gidemem.

o anadolu liselerinin birinde eski öğrtmnim görev yapıyor, o yardımcı olacağını söylüyor, ben o liseyi istiyorum. idare de beni istiyormuş. aslında annemle olaylara biraz fazla kötümser bakıyoruz.sonuçta 4 yıl sonra ben 19,annem 52 yaşında olucak.beni aynı şekilde taşıyabilir mi?bilemiyoruz.

soruna gelince aslında o okullar benim son umudum sayılırdı ama artık işler biraz daha iyiye gidiyor.

inşallah herşey gönlünce olur Murat kardeşim

devletin eğitim sisteminin sorunlu olduğunu bende biliyorum. fakat bunu eleştirmekten daha önemli sorunlarım var: okumak gibi.

----------

evet abla diğeri yusuf çapraz lisesi bu arada bana olan ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.
okula nasıl ulaştın?

abla biz muhabbeti koyuttuk da konuya senden başka ciddi olarak ilgi gösteren pek çıkmadı. meb'e başvur diyorsunuz da bildiğin gibi acaip bir ülkede yaşıyoruz. konu yanlış anlaşılıp annem beni bakmıyormuş gibi gözükürse beni alıp, çocuk esirgeme kurumlarına bırakabilirler.

meb'den nasıl bir şekilde yardım isteyeyim?

Panik yapacak ya da umutsuzluğa kapılacak bir durum yok Muratçım. Sana en yakın ve gitmek istediğin okulu tercih et. Kaydını yaptır. Sınıfın üst katta ise ve kalem tutma sorunun var ise, bunu okul müdürüne bildirin. Çözüm isteyin.
Eğer çözüm üretmezlerse, MEB'na ve medyaya duyurmak zorunda kalacağınızı söyleyin.
Yani, sorunları şimdiden düşünüp kendini zorlamana hiiç gerek yok. Git okula, sorunu yık idarecilerin ve devletin üstüne...

Derslerde not tutma ile ilgili olarak, bir ses kayıt cihazı kullanmayı önerebilirsin idarecilere. Sınavlarda da, yalnız olabileceğin boş bir sınıfta, senin yerine yazacak bir görevli eşliğinde sınav işini halledebilirsin.

Seni çocuk esirgemeye vermeleri söz konusu olamaz. O da nerden çıktı yahu! :) Sen okumana bak...

abla birkaç okul şeçtim, puanıma göre .aslında bu sorunlar yüzünden hiç hedef koymamıştım kendime. ingilizce okumak istiyorum. trakya"da ing. ağırlklı en iyi okullar hangileri acaba. dediğim okulda ing.ağırlıklı

ilkokulda sınavları öyle oluyordum,
çoçuk esrgme kurumu olayı annemin korkusu

----------
18199 Keşan AN. L.
5742 Yusuf ÇAPRAZ A.L.
16179 TEKİRDAĞ A. L.
3187 HAYDARPAŞA L
5526 EDİRNE SÜLEYMAN DEMİREL FEN L
23142 Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
2835 ÇANAKKALE MLLİ PİYANGO A L
6318 EDİRNE YILDIRIM BEYAZIT A L
7058 YEŞİLKÖY A L
5897 Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi
Engelsiz olsaydım tercih listem böyle olurdu. ama şimdi bilemiyorum

aynı durum benimde başımda var kardeşim..ama ben 14 yaşındayım ve liseye gideceğim..Allah bizim ve bu durumda olanların yardımcısı olsun..ben de böyle bi konu açmıştım bana da bi yardımcı olursanız çok minnettar olurum gerçekten..ne yapacağımı bilmiyorum...

:) saol ablam :)
sağolun öğretmenim

aslında bu güne kadar hep anlayışlı öğretmenlerle karşılaştım. umarım böyle devam eder. bu arada yarın liseye gidip konuşmayı düşünüyorum da liseler açık mı

----------

"engel yok" arkadaşım öncelikle ailen ne düşüyor, puanın kaç ve nerede yaşıyorsun

Bak sana ve müdürüne güzel bir örnek: Spastik olan Koray Doğan Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Rektörlük Özel Ödülü alarak 2004 yılında mezun oldu (Haber).

sayfa4b.gif

ailem benim okumam konusunda aksi bi durum düşünmüyor.. puanım 296 (ilk 3 aylık bi kaybım var o yüzden bu kadar düşük)ayrıca İstanbulda yaşıyorum..

engel yok dostum, durumu bilmiyorum ama 3 ayı çalışarak kapatablrdin.malesef türkiyede gibi bi ülkede yaşıyoruz.normal bir öğrenci o puanla zor okul buluyor.biz engelliler bu ülkede yaşamak hele de okumak istiyorsak diğerlerinde biraz daha fazla caba harcamalıyız. değil mi

Sevgili Muratcan, durumun aciliyetini en net şekilde ifade etmişsin. Bu yaştaki bu tavrın ve bakış açın bence aklı başındaki herkeste hayranlık uyandırır..

Lafı uzatmayayım, laf değil sonuç üretelim diyorsun, diyoruz..

Ben sadece sana yolunun açık olduğunu ve dert etmen gereken şeyin eğitim olmayacağını haber vereceğim. Çünkü hemen hemen aynı yollardan ben de geçtim.

Spastik engelliyim, evet rahatsızlığımızın düzeyi farklı olabilir ama yine de şunları söyleyeyim:

- kalem tutamamak, tahtaya yazı yazamamak, vesaire, bunlar bugünkü teknolojide dert değil! kaldı ki, teknolojiden önce, anlayışlı öğretmenler ve arkadaşların sana destek olacaktır. Ben de uzun uzun yazmam gereken derslerde yetişemediğimden dolayı, arkadaşlarım yazardı benim defterime. ( :) uyarayım, kızlara fazla yaklaşma benim gibi aşık olup bir de o dertle uğraşırsın.. ben üniversiteye dek hep kızlarla oturmuştum...) hı, sınavlarda da, eğer uzun uzun yazılacaxk sınav ise ve ben yetiştiremiyorsam, hoca beni sözlü sınav yapardı. Bunlar 20-25 sene önce olan durumlar. İnsanlar aynı, okullar aynı, ama teknolojimiz çoook farklı... Sen bu bakımdan çok avantajlısın.

- Şahsi fikrim, asla engelliler okulunu tercih etme. Ben o zor şartlarda, üstelik de düz lise okudum.

- İçinden ne öğrenmek geçiyorsa daima ona uzan! Sen bu kapasiteyle kendini bile şaşırtırsın, gör bak :) Zaten mühim olan da kişisel tatmin ve mutluluk!

Elbette kolay olmayacak! Ne kolay ki bu dünyada, hele bir spastik için? :) Dilerim ki İnancın sarsılmasın, yolun açık olsun.

Not. Bir çok üniversitede uzaktan eğitim imkanı şu an zaten var. Hatta Gazi Üniversitesi bu sene uzaktan LİSANSÜSTÜ eğitim programları açtı!

Murat,
Bulunduğun il dışında bir okulda okumak için milli eğitimle görüştüğün zaman basamak ve asansör harici,yatılı veya bakım konusunda sana çok farklı bir alternatif sunabileceklerini sanmıyorum ancak durumunu milli eğitime yazılı olarak en kısa zamanda dilekçeyle bildirmelisin,başarılı bir öğrenci olduğun için şartları zorlarsan,diretirsen belki de başka bir il için bile kolaylıklar sunulabilir...
Başka bir ilde sana kolaylıklar sunmadıkları takdirde bulunduğun ildeki istediğin okul için basamaklar, rampa ve asansör konusu için ve özellikle de okula gidip gelme konusunda sana özel servis ve yardımcı sağlanması için annenle beraber gidip hemen istediğin okulun müdürüyle konuşun,yazılı olarak dilekçenizi hemen verin,eğer müdür ilgisiz kalırsa farklı gerekçeler gösterirse hemen bağlı bulunduğunuz milli eğitim müdürlüğüne giderek yazılı ve sözlü olarak durumunuzu bildirin,mutlaka ama mutlaka senin bu sorununu çözmek zorundalar,eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini uygulamak zorundalar,yazılı olarak başvurduğun dilekçeleri müdürlüklerdeki kayıt defterine kaydettirin ve dilekçelerin tarih ve sayı numaralarını isteyin,not edin,daha sonra bu tarih ve sayı numaralarıyla hakkınızı ararsınız ve istediğiniz okula merdiven,asansör yaptırabilirsiniz,özel servis kolaylığı bile belki sağlanabilir diye umut ediyorum,bu dediğim prosedürü öncelikle hemen uygulayın...
Sen şimdilik annenle beraber bu şekilde mücadeleni başlat,gelişmelerden bizleri haberdar et...

Fakat hocam tercih yapmasa da yine de şimdiden durumunu milli eğitim ile yazılı ve sözlü olarak konuşursa tercihlerini de ona göre ayarlayabilir,belki de bir kolaylık sağlayabilirler,il dışında bile daha kaliteli bir okula iyi bir bursla yerleştirilmesini sağlayabilirler,şimdiden başvurmasında bile fayda var gerçi,geç kalmış tercih süresi bitmek üzere ama denemeli diye düşünüyorum...

1-Kadıköy Anadolu Lisesi (482)
2-Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi (469)
3-Balikesir Yırcalı Lisesi (468)
4-Haypaşa Lisesi (463)
5-Yeşilköy Anadolu Lisesi (458)
6-Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sos. Blimler Lisesi (455)
7-Ankara Prof. Dr. Mehmet Kaplan Sos. Blimler Lisesi (447)
8-Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi (422)
9-Tekirdağ Anadolu Lisesi (409)
10-Keşan Anadolu Lisesi (380)
11-Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi (349)

Hatrlatayım puanım 463,81. tercih listem böyle, muhtemelen Yusuf Çapraz"a gdicem ama engelsiz olsaydım Kadıköy Anadolu Lisesi veya Mümtaz Turhan Lisesi"nde okurdum.

Kanatsız Tırtıl abi ilk okulu hemen hemen aynı şekilde okumuşuz (kızlar hariç, yani kısmen :)) .İpek abla meble iletişime geçmeye hala çekiniyoruz. bu arada yanlış anlaşılmasın okul beni kabul etmiyor değil.en azından Yusuf Çapraz Lisesi.zaten henüz hiçbir okulla konuşmadık.

İlginize çok çok teşekkürler...

----------

Bu arada konunun başlığını düzeltmek istiyorum fakat düzenle yok nasıl düzeltebilirim ...

Kayıtlı olduğum (aslında bu yıl derslerde hiçte yardımcı olmadılar) dershane ile birlikte tercih yaptık.Ben dershaneye gtmiyorm onlar eve kitap getiriolardı.Bu yıl getirmedler neyse amaçlarını anlamışsındır.

Onlarla birlikte yaptık,daha okula vermedim.Yarın vermeyi düşünüyorum.

----------

Bu konun benimle sınırlı kalmayıp bu tarz engeli olan bütün arkadaşların burda toplanmasını istiyorum da konunun başlığını nasıl düzelticem biraz bilgi verebilir misiniz ?

Üst Alt