Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Ne İster?

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1
1[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]Engelliler Ne İster?[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ne mi, Sadece biz engelliler değil, aslında her insan hatırlanmakve değer verilmek ister. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Fakiriziyaretiyle mutlu eden gerçek dostlarımdan birisi Aydın Kaynarca Bey’dir. Bey dememin sebebi işyerindeyken öyle hitap etmemdi, çünkü üretimbölümü müdürüydü. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Aydın bey, emekli ODTÜ mezunu bir endüstrimühendisidir, çok nazik ve son derecemütevazidir. Onun gibi ben de yalnızım. Beraber film izleriz. Çok iyianlaşıyoruz. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Çünkü, Hz.Mevlana der ya; Aynı dili değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]AşağıdaAydın beyle beraber izlediğimiz iki filmden bahsedeceğiz. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]FİLM1[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Geçenlerde geldiğindeİran’lı yönetmen Macid Macidi’nin “SöğütAğacı” isimli filmini izledik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Filmde 42 yaşında üniversiteöğretim görevlisi görme engelli birprofesör vardı. Mutlu bir yaşam süren adam, gözlerinin açılması için, kızını ve eşini görebilmek için içten duaeder. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Duası kabul olur. Ameliyatolup Fransa’dan uçakla İran’a dönüşünde havaalanında onu karşılarlar. Kalabalığı tektek süzen adam, eşininhangisi olduğunu seçmeye çalışırken oradaki güzel bir kıza gönlünü kaptırır. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Adam görme engelliyken kalp gözüylegörebiliyordu. Ameliyattan sonra görme yetisini kazandı ama sınavda olduğunuunuttu ve geçici dünyanın sözde güzelliklerine kendini kaptırdı. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Filmde adamın artık aşkla imtihanıbaşlar. Zamanla karısı durumu farkeder ve kızıyla onu terkeder. Adamın annesiolayı duyunca kalp krizi geçirir. Neyse filmi anlatmayayım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonuçta anafikir şudur;[/FONT][FONT="Arial"] bu dünyada Allah herkese farklıbir imtihan hazırlamıştır. Adamın gözü açılıyor, fakat bu seferde başka türlüimtihanı devam ediyor. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kimi karanlıkla, kimi benim gibi ortopedik engelle, kimi aşkla, malla,evlatla, eşle… [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kimisi nefsiyle, velhasıl herkes ölene kadar bir sabır ve şükürimtihanındadır. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]FİLM2[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Aydınbeyle beraber yine Macid Macidi’nin Cennetin Çocukları filmini izledik. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Filmde okuma ideali yüksek ve istegi fazla olan yine görme engelli 10-11 yaşındaki öksüzbir çocuk vardır. Babası çocuğu sürekli dışlamaktadır. Çünkü yenidenevlenmek istemektedir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Sonunda çocuğu büyükannesinden ayırır ve görmeengelli bir marangoza yatılı çırak verir. Kızkardeşleri ve büyükannesininözlemiyle çok üzülür, çok mutsuz olur. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Babasının işleri ters gider. Babannesi deölmüştür. Babası, istediği kızı da başlık parası yüzünden alamaz. ‘NedenAllah’ım neden’ diye ağlarken, sonunda o öksüz oğlu aklına gelir… [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Bir de,beni etkileyen bir sahne vardı: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Çocuk, 2. dönem sonunda yatılı okulun avlusundababasının gelmesini beklerken, normal bir insanın sesini farketmeyeceği, yuvasındandüşen yavru kuşun çığlığını duyuyor. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Oturduğu banktan kalkıp eliyle arıyor ve yerdekiyavruyu gömleğinin cebine koyuyor. Ağaca tırmanıp ellerinin hassasiyetinikullanarak yuvayı bulup yavruyu yerleştiriyor. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Engellilerinkalbi, çok merhametli, saf ve temizdir. Çok hassastırlar, kalplerini kırmayın. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Her ikifilmi de tevafuken arka arkaya seyrettik ama tesadüf değildi. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Bu yazıiçin gerekli imiş bu filmler anladım. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]10 – 16Mayıs Engelliler haftasıdır[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Merhaba, ben [/FONT][FONT="Tahoma"]Celal Çelik. Friedreich Ataksisi[/FONT][FONT="Tahoma"] hastası yatalak bir engelliyim. Evet söylemesibile zor. Bendeniz biraz bozuk konuşuyorum fakat bu benim suçum değil :)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
  • [FONT="Tahoma"]Engelli olmak veya sağlıklı olmak elimizde değildir.İçimizde engelli olan veya engelli yakını veya arkadaşı olanlar mutlaka vardır.Engelli olmayı kimse istemez. Ancak, [/FONT][FONT="Tahoma"]Allahhastalıkları imtihan etmek için verir. Sabır ve şükür imtihanı… [/FONT]
    [FONT=Carlito][FONT="Tahoma"] [/FONT][/FONT]
  • [FONT=Carlito][FONT="Tahoma"]Engelliolan gençlere tavsiyem, kendileriyle barışık olsunlar. [/FONT][FONT="Tahoma"]Hayat üzülmeyle vakit kaybedecek kadar uzun değildir.[/FONT][FONT="Tahoma"] [/FONT][FONT="Tahoma"]Ben,sallanarak yürüdüğüm zamanlar; Üniversitede yurttayken ve de çalışırkenişyerinde, kaç kez dengemi kaybettim, merdivenden yuvarlanarak çok düştüm.Başıma toplananlara yerdeyken [/FONT][FONT="Tahoma"]‘Dikkatetmeseydim az daha düşecektim’[/FONT][FONT="Tahoma"] diye espri yapardım. [/FONT][/FONT]
  • [FONT=Carlito][FONT="Tahoma"]Ben engelli olarak yolda biriyle karşılaştığımda,karşımdakinden beklediğim [/FONT][FONT="Tahoma"]selamvermesidir.[/FONT][FONT="Tahoma"] Ama enönemlisi [/FONT][FONT="Tahoma"]gülümseyerek[/FONT][FONT="Tahoma"]... [/FONT][FONT="Tahoma"]İnanın bubiz engellileri, aslında tüm insanları mutlu eder[/FONT][FONT="Tahoma"]. Lütfen engelli gördüğünüzde selam verin veyardım için önce [/FONT][FONT="Tahoma"]‘abi yardım edelim mi?[/FONT][FONT="Tahoma"]’, diye sorun. (sandalyeden itmek, koluna girmek gibi)[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Carlito][FONT="Tahoma"]Bazen olmaz yapamazsın, dense bile siz elinizden geleniyapın, çalışın. Yıllar önce, hastalığımın teşhisini koyan ve bir ay tahlillerleinceleyen [/FONT][FONT="Tahoma"]doktor[/FONT][FONT="Tahoma"], babama: [/FONT][FONT="Tahoma"]‘Götür bu çocuğu evine yatsın, hastalığı ilerleyip yatalak olacak,asla çalışamaz’[/FONT][FONT="Tahoma"] dedi. [/FONT][/FONT]
    [FONT=Carlito][FONT="Tahoma"]Rabbime hamdolsun onaltısene çalıştım, 2010 yılında [/FONT][FONT="Tahoma"]emekli[/FONT][FONT="Tahoma"] oldum. [/FONT][FONT="Tahoma"]Umutsuzluk haramdır, asla pes etmeyin. Bize düşen çok çalışmakve Allah’a dua etmektir ve netice için Allah’a dayanıp güvenmektir. Mutlulukise neticeye razı olmaktır.[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Carlito][FONT="Tahoma"]Allah’ın bana verdiği imandan sonra en büyük nimetim, sabırkahramanı [/FONT][FONT="Tahoma"]babacığım ve anneciğimdir[/FONT][FONT="Tahoma"]. Allah razı olsun. Onlar olmasa ben nasıldayanırdım?[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]DOSTLUK [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT="Tahoma"]DostumAydın Kaynarca Bey ve Efkan Vural hocam[/FONT][FONT="Tahoma"] sağolsunlarfakiri her hafta ziyaret ederler. Hediye ve hoş sohbetleriyle yalnız olmadığımıhissettirirler. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT="Tahoma"]Engelliler inanın hediye falan beklemiyorlar. Bir tatlısöz, bir güleryüz en büyük hediyedir. Bazen dostlarım ziyarete gelirken [/FONT][FONT="Tahoma"]arıyorlar ve illa birhediye istemem için[/FONT][FONT="Tahoma"] ısrar ediyorlar. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=4]BendenizSimit’i özlüyorum. Bir yanık simit bana en kıymetli hediyedir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=4]Engellilerne ister biliyor musunuz, hatırlanmak ve normal bir insan gibi davranılmakisterler; onlara beş dakikada olsa güleryüzle bir simit götürün, gözlerindekimutluluğa şahit olun.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]ENGELLİ OLUŞUMA SEVİNİYORUM[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ben aslında engelli olduğuma bir bakıma seviniyorum. Çünküçocukluğumdan beri alay edilirdim, çok kırıcı sözler işitirdim. Oysa ben hastaolduğumu bile bilmiyordum. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Dengesiz yürümem benim hatam değildi. O kırıcı sözler ok gibikalbimi yaralıyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah onları da öyle imtihan ediyordu belkide... Şimdi tekerleklisandalyedeyim ama mutluyum. Herkes bende hata olmadığını gördü. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Artık toplumda engelli de olsam bir yer edindim. Hiç kimse banaartık, sarhoş musun, yamuk, daha ayakta duramıyosun, dik dur biraz, sen nebiçim yürüyon, dengesiz, içtin mi, vs. demiyor. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Binlerce Elhamdülillah bugünüme... [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Dünyadaki asıl amacımız Allah'ın rızasını, sevgisini kazanarakcennette ebedi bir gençlik değil mi? [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İşte engelli olmak, engelli çocuğu olmak, engelli yakını, komşusuolmak ise bu amaca hızlıca ulaştırır. Ama şartı isyan etmeden sabırla veşükürle... [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5] [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]BİZ SEÇİLMİŞ ÖZELİNSANLARIZ[/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5] [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]Bu Friedreich Ataksisi hastalığı(FA) bana Allah'ın hediyesidir ve ben seçildim elhamdülillah. ABD'dekiistatistikte FA 50 binde bir görülen bir hastalıkmış. [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]Negatif bakan birisi, ne şanssızbiriyim, ne kötü kaderim varmış, diyebilir. [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]Türkiye'de milyonlarca sağlıklıinsan var. Ama Türkiye'de belki 400 FA hastası var. FA facebook grubunda 310küsür kişi var. [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]Bundan dolayı ben ise, Rabbim beniseçmiş, diyorum. [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]Eğer bu dünya asıl hayat olsaydı,eğer hiç ölüm olmasaydı, eğer bu dünya ahiretin tarlası olmasaydı, eğer herkesmutlu olsaydı, … [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]İşte o zaman ben de, ah ne kötükaderim varmış, derdim. [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]Evet Allah beni sevmişelhamdülillah, ki bana sabredip katlamalı sevap kazanmam ve cennette yüksekmakamlara gelmem için bu hastalığı vermiş. [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=5]Böyle görmeyip hastalıktan şikayetetmek, Allah'a hediyeni beğenmedim demektir ki, çok büyük edepsizliktir. [/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah'ın milyonların içinden seçip engellilik verdiği bizengelliler, iyi değerlendirmeliyiz. İsyan etmeden bolca ibadet ederek sabır veşükürle sevap kazanmalıyız. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Engelli olmak haşa! Bir yaratılış hatası değil, dünyadaki buimtihanın zor sorularından birisidir. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Gece olmasa gündüzün, soğuk olmasa sıcağın, açlık olmasa yemeğin,hararet olmasa susuzluğun,… vs değerini anlamayacağımız gibi hastalıklar dasıhhatin kıymetini anlamamızı sağlar. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Hastalıklar anlayana kişiyeözel gönderilen peygamberlerdir. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Allah kusurlarıma bakmadan,Friedreich Ataksisi hastalığı peygamberini bana özel gönderdi. Gaflettenuyandırdı, bu hastalık sayesinde doğruyu buldum. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Engelli olmak bana Alah’ınhediyesidir. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt