Engelli durumunuz ne ise, onu kapsam dışı bırakarak sigorta yapılıyor. Ben eski bir sigortacı olarak yaptırılmasını öneririm. Çünkü sağlık başlı başına kapsamlı bir konu.
Özellikle hanımların, doğum yapabilme durumları varsa doğum teminatı içeren sigortayı yaptırmalarını öneririm.
Benim, benim üzerimden eşimin ve yeni doğan oğlumuzun özel sağlık sigortası var ve hiçbir sağlık durumunda ne olacağını düşünmeden istediğim hastaneye gidiyorum ve götürüyorum.
Poliçe özelinde bilgi isterseniz elimden geldiğince yardımcı olurum.
tato78
Bu abartılmadığı sürece çok mümkün bir durum değil. Çünkü birçok pakette limit var. Yani mesela ayakta tedavi teminatında 5.000 TL yıllık limitiniz vardır. Onu doldurusanız zaten karşılamaz. O limit için ne kadar giderseniz gidin, bir sonraki yılın prim hesabını etkilemez.
Mevcut yılla ilgili şöyle bir ayrım var sadece, örneğin Allah vermesin mevcut yılda bir ameliyat oldunuz. Bir sonraki yıl yenilemede o ameliyat ile ilgili durumları karşılamaz, kapsam dışı bırakabilir.
Son olarak, yenileme garantisi alırsanız (Genelde sigorta şirketleri 5 yıl yaptırdığınızda hediye gibi veriyor.) ne yaşarsanız yaşayın, bir sonraki yıl yenilenmeme riski ile karşılaşmazsınız. Çünkü bazı durumlarda özellikle pahalı ameliyatlarda ve riskli operasyonlarda, sigorta şirketi sonraki yenilemede poliçeyi yenilememe hakkını kullanabiliyor.