Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler hangi tür gelir vergisinden muaf oluyor?

g.kh.n

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Konuyu yanlış yere açtıysam öncelikle özür diliyorum.
Soruyu forumda araştırdım ancak bir cevap bulamadım. Örneğin bankada mevduatınız var ay sonunda faiziniz hesaplanırken %15 gelir vergisi ödeniyor. Merak ettiğim engelli vatandaşlar bu gelir vergisinden muaf olabilir mi ? Aynı şekilde bireysel emeklilik sistemine dahil engelli vatandaşlar için sistemden çıkarken alınan gelir vergisinden muaf olma söz konusu mudur ?

Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

g.kh.n
VERGİ İNDİRİMİN HAK EDEN KİŞİLER EN AZ % 40 DAN BAŞLAMAK ÜZERE GİB.GOV.TR DE YAZDIĞINA GÖRE YALNIZCA ÜCRETLERİN MAAŞLARINDAKİ VERGİ İNDİRİMİ SERBES MESLEK SAHİPLERİ BELEDİYELERDEV EMLAK VERGİSİNDE SU FATURASINDA GEÇERLİ BANKALARDAKİ MEVDUATLARDA VE BİREYSEL EMEKLİLİK İŞLEMLERİNDE GEÇERLİ DEĞİL http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/yayinlar/ozurluler_icin_vergi.html
AYRINTILI BİLGİ Yİ BURDANDA OKUYABİLİRSİNİZ.

Üst Alt