Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliği iptal olan biri EYT şartlarını doldurursa 2 kez emekli olabilir mi?

UfukSanli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Şirketimin EYT ile ilgili olumlu dönüş bildirmesi durumunda, EYT hakkı kazanmış bulunu cam,
Aşağıdaki özel sebebiyetimden dolayı, bilgi almak isterim,

• 05.02.2018 tarihinde %40 oranla Engelli Statüsünde Emekli olup aynı zamanda çalışmayı sürdürdüm,
Şirketimiz Çıkış-Giriş yaparak sigortamı (SGDP) Sosyal Güvenlik Destek Primi üzerinden ödeyerek (1091 gün) boyunca bu şekilde çalıştım,

01.02.2021 tarihinde ise Devlet tarafından Engellilik oranım %40'ın altına indirildiği için Emeklilik hakkım sonlandırıldı, bu yüzden şirketimiz tekrar Çıkış-Giriş yaparak normal çalışan olarak sigortamı SSK Primi üzerinden ödeyerek iş hayatıma aktif şekilde devam ekmekteyim (767 Gün)

3 sorum olacak;
1- Bu şartlarda kesin emekli olabilirmiyim,
2- Emekli olmam durumumda 2 seneden fazladır SSK’lı olarak çalıştığım için, 2. kez kıdem tazminat hakkına sahip olacak mıyım,
3- Ayrıca emekli olursam 2022 sene sonu itibari ile şirketimizde birikmiş olan 93 günlük izin paramı toplu alma şansın olabilir mi,

Eyt kapsamında iseniz emekli olabilirsiniz su an normal calıyor iseniz kıdeminiz varsa eyt den SGK dan emekli olabilir kagıdı alarak tazminat almak mümkündür içeride bulunan izin haklarımız tazminata ücret olarak yansır veya aynı şyerinde devam ise izin hakkı baki kalır isyerinin tutumuna kalmış

Merhaba,

SGDP süresi sigorta prim süresini etkiler mi ? bende 2012 de emekli oldum 2020 de oran düştüğü için emeklilik hakkım sonlandırıldı arada ki 8 SGDP senenin sigorta prim süresinde etkisi olur mu ? istenilen 25 yıllık sigorta süresi

Bu konuda uzman görüşlere ihtiyacım var, cevaplayanlara da şimdiden teşekkür ederim...

Normal çalısan gibi emekli olacaksınız.normal çalısanlar gibiişe giriş tarihinize Göre primi ve aynı zamanda 25yılı dolduracaksınız en son emekli olmadan önceki primi günü e devlette yazıyor ona göre hareket edin belki hem yıl hem prim dolmuştur belki ufuk sanlı

Sgdp priminin hiç bir katkısı yok sadece iş kazası ve meslek hastalığı için yapıyor en son emekli olmadan önceki prim gün sayısı neyse o dur e devlette yazar

Mehmet bey,
E-Devlette şartlarımı doldurmuş görünüyorum,
Bu durumda tüm haklarımı alacam yani, teşekkürler,
----------------------------------------------
Uzun Vade Başlangıç Tarihi :03/06/1996
Uzun Vade Gün Sayısı : 7952
----------------------------------------------

Hayırlı olsun kıdem yazısı SGK dan alabilirsiniz

Üst Alt