Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Üniversite Öğrencileri ve ERASMUS Programı

rdx

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

İstanbulda bir vakıf üniversitesinde tam burslu olarak edebiyat eğitimi görüyorum. Okula 2011 ÖSYS sonucunda, geçen eylül ayında başladım ve ilk dönemim için not ortalamam 3.50nin üzerinde. Buradan yola çıkarak Avrupa Birliğinin ERASMUS öğrenci değişimi prgramıyla yurt dışında eğitim olanaklarını değerlendirmeyi düşünüyordum. Bu amaçla okulumun ERASMUS ofisinden Danimarka Roskilde üniversitesi için bir dönemliğine başvuru yaptım. Pasaport işlemlerim için vergi dairesine gittiğimde ise, bakım parası ve engelli aylığı aldığım için eğer bu program yoluyla yurt dışına çıkarsam, Ulusal Ajans(ki bir diğer devlet kurumudur) bana hibe vereceği için bunun bir ek gelir sayılacağı ve almakta olduğum iki maaşın kesileceğini öğrendim. Bu sebeple de ERASMUS başvurumu iptal ettirmek zorunda kaldım, görünen o ki bu yasalar dahilinde de üniversite yaşamım boyunca ERASMUS programını kullanmam mümkün değil.

Bu konuda ERASMUS Students Network organizasyonuna bilgilendirici bir mail yolladım. Yakın zamanda Ulusal Ajans'a da yazmayı düşünüyorum. Çünkü buradaki durum, iddia edilenin aksine bir ek gelir, lüks veya keyfi bir şey değil. Bu eğitim hakkı ile alakalı bir konu. Benim bir üniversite öğrencisi olarak sahip olmam gereken bir hakkın önüne engel konulmuş durumda. Her ne kadar devletten aldığım gelirlerden feragat edip ERASMUS programını kullanmak gibi bir seçeneğim olsa da, program bittikten sonra geri döndüğümde yeniden geçmişte sahip olduğum "sosyal güvenceye" ulaşabilmem mümkün olmayabilir(Devlet yeniden maaş vermeyi reddedebilir örneğin).

Görünen o ki, bu yasalar dahilinde sadece ben değil tüm bedensel engelli olup da devlet yardımına bağlı olan üniversite öğrencileri bu haklarını kullanamayacak durumda.

Üst Alt