Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumda nasıl olur da “çalışamaz” yazar!?

glhnmtrk69

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Benim engelli raporumda verilme NEDENI ekpps yaziyor ama CALISMA DURUMU çalışması uygun değil yazıyor. Sizcede çelişkili değil mi? Oysa ben kpssye girmek için aldıysam nasıl böyle bir şey yazabilirler. Yoksa raporum verilme nedenine ekpps yazmaları yeterli mi. Yoksa düzeltmek için tekrar heyete mi girecem.

@glhnmtrk69, Rahatsızlığınız, oranı ve bağımlılık ibaresi nedir? Belki çalışmanıza engel bir rahatsızlığa sahip olabilirsiniz. Eğer öyle olmadığını düşünüyorsanız ya itiraz edeceksiniz, ya da 6 ay bekleyip 0'dan yeni rapor çıkaracaksınız.

@glhnmtrk69,

Verilme nedeni Ekpss yazıyorsa onun için geçerlidir. Saglık sorununuz çalışmaya bir engel yoksa, tekrardan onun için engelli raporu almak istiyorumdiye saglık kuruluna tekrar müracat ediniz. Bu çıkan raporlda çalışmaya engel yoksa , o raporla iş başvurularınızı yapabilirsiniz. Yine de en yakın saglık kuruluşuna giderek görevlilerle görüşünüz. Sakıncanız yoksa hastalığınız nedir? Çalışmaya bir engel olduğunu düşünüyor musunuz?

Rapor "çalışamaz" değil "çalışamayacağı alanlar" belirtilerek verilmeli.
Örnek: kulağın işitmesini gerektirmeyecek işte çalıışabilir
gibi..

@Leylek81,
Paramyotoni congenita hastasıyım. Yani öyle bedensel işler yapamam . Temizlik garsonluk vb. Düz memurluk ya sa öğretmenlik için girecektim

@hera,
İşte benim onu belirtmemis. Oysa heyetteki doktor , diğer doktora dedi onu öyle yazman gerek ama doktor bilerek yazmadi

@berke26,
Kısmı bağımlı, 81 . Sürekli. Ama raporu alma gerekcem zaten ekpss. Eğer hiçbir iş yapamayacaksam niye doktor, nedenini kpss yazsin ki ? Benim raporun oranı ile ilgili bir sıkıntım yok buyuzden yeniden uğraşmak istemiyorum. Sadece duzeltsinler yeter. Üstelik heyetteki diger doktor "hangi işte çalışamaz belirtmeniz gerek " dedi. O doktor bunu bile bile belirtmedi . Üstelik başka şehir.

@glhnmtrk69,

Hastalığınız çalışmanıza engel teşkil ediyor demekki. O raporla sizi kimse işe almaz. Sizde çalışamazsınız zaten. Ya rapora itiraz edersiniz, başka sevk edilirsiniz yada 6 ay bekler sonra tekrar rapor için başvurursunuz. Hastalığınız nedir onuda yazarsanız rapor oranı ile beraber daha güzel cevaplar gelebilir.

@glhnmtrk69,

Raporun başında EKPSS yazma sebebi; rapora o amaçla başvurmanızdan kaynaklı. Ama doktorlar ÇALIŞAMAZ diye bir ibare koyduğu için yine de çalışamazsınız. 6 ay geçmediyse itiraz edebilirsiniz ama bu baya uzun ve sıkıntılı olur. İl sağlık müdürlüğünün seçeceği 2 hakem heyetinden de itiraza onay almanız gerekiyor. Biri reddederse itirazınız geçersiz sayılır. Benim size tavsiyem; 6 ayın geçmesini bekleyip uygun gördüğünüz bir hastaneden tekrar rapor çıkarmanızdır. 6 ay geçene kadar size uygun bir hastane araştırırsınız, 6 ay geçince de yeni rapor alıyormuş gibi başvurursunuz.

@glhnmtrk69, İsterseniz bulunduğumuz şehirdeki bir doktora ve sağlık kurulundaki memurlara bunu sorun. En iyi cevabı onlar vereceklerdir.

Verilme nedeni sadece raporun ne amaçla alındığnı belli eder kişisel ekpss veya işveerren

Önemli olan neden aldığın değil raporda sonuc olarak veerilen karardır

Sağlık müdürlüğğüne itiraz dilekçesi sunabilirsiniz

Ben bu raporu başka bir şehirden aldım. Kendi bulunduğum şehrin müdürlüğüne yazsam olur mu .

Yanibu mevcut raporu iptal etmeden başka hastaneye başvurulabilir mi. 6 ayı geçti.

😆😆😆aynen . Ama bu doktor hasta mı hos benim hastalığım ileri düzey değil ki.

Bir de bana 81 oranı vermis o da çok fazla. Benim max 55 olması lazım. 😂raporu görünce kendime acıdım. Sanki yatalak muamesi gördüm

Hocam dedikodu yapmayalım da doktor yanlış yazdığını düşünüyorsan sağlık müdürlüğüne gidersin dilekçe desin sağlık müdürlüğü dediğini başka bir hastanede başka bir doktora gönderin
Olay bu kadar basit

Doktor yanlış yazdı ben 51 85 attı doktor belki senin öyle olduğunu kanaat getirdi belki de yanlışlık yaptı bunu ne sen bile bilirdin ne biz elindeki raporDoktor yanlış yazdı ben 51 85 attı doktor belki senin öyle olduğunu kanaat getirdi belki de yanlışlık yaptı bunu ne sen bile bilirdin ne biz

Özetle bu işten rahatsızsan birden raporun iptal edin ne istiyorsan geç olmadan bulunduğun il ya da ilçedeki karlık müdürlüğüne telefonlarda ya da gidip sor sana en doğru en güncel bilgiyi onlar verecektiÖzetle bu işten rahatsızsan birden raporun iptal edin ne istiyorsan geç olmadan bulunduğun il ya da ilçedeki karlık müdürlüğüne telefonlarda ya da gidip sor sana en doğru en güncel bilgiyi onlar verecektir

Çünkü bu önemli bir olaydır çalışma yaşamanı etkileyecektir o yüzden resmin yolu makamları onların ne dediydi dikkate alarak ilerlemesÇünkü bu önemli bir olaydır çalışma yaşamanı etkileyecektir o yüzden resmin yolu makamları onların ne dediydi dikkate alarak ilerlemelisin diye düşünmekteyim

Bu benim düşüncem tabii ki karar sizindir

Üst Alt