Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu ile memurken emekli oldum. Başka amaçla aldığım rapor oranı düşük çıktı!?

ahmetdoger2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar eşim için yazıyorum.

Doğuştan fallot tetratoloji ameliyatlı 3 yaşında ameliyat olmuş. 20 yıl çalıştı. 2018 de (2012 de aldığı) %50 kardiyoloji engelli ve sürekli raporuna istinaden emekli oldu.
Ancak 2016 dan sonraki raporlar sisteme işlenmiş eskiler hiç bir şeye kullanılmıyor engelli kartı olmasına rağmen indirim kartı vermiyorlar. Şimdi heyete girdi doğuştan kalp hastalıkları olarak %30 oran verdi ve bu durumda memur emeklilik haklarından da emeklilikten de olabilir.

Gerçi emekli sandığının haberi olmaması durumda ssorun olamayabilir şimdilik. Ama sonradan çıkıp haksız yere şu kadar süre size emekli maaşı ödedik faiziyle geri istiyoruz derler diye de endişeliyiz. Memurken emekli olduğu için emekliliği iptal ettirip yeniden emekli olduğu son kuruma baslama durumu olur mu? Sonuçta memuriyet sınavla alınmış hakkı.

Bu durumda tecrübesi olan fikri olan varsa yazarsa sevinirim.

Tecrübem yok, ama yüksek ihtimalli bilgileri vereyim.

Emekliliği iptal olmaz. Oldu ya iptal olursa da geriye dönük ödemeler borç olarak size yansıtılmaz.

Sizin de yazdığınız gibi biri şikayet eder ya da tesadüfen eşiniz SGK tarafından kontrole çağrılırsa yeniden Rapor almak üzere hastaneye yönlendirilirsiniz.
İşte o rapor gerekli şartları sağlamazsa emeklilik iptal edilir ve maaşı kesilir.

Memurken emekli olduğu kuruma başvurup tekrar memuriyete dönme ihtimali var. (az bilgimle yazdım)
Öncelikle son çalıştığı kurumda boşta kadro olması şartı var. Yani geri dönmek için son çalıştığı kurumun personel daire başkanlığı ile görüşüp boş kadro olduğuna dair bilgi alabilirse
memuriyete dönmeye isteyebilir. Sonrası bürokratik işlemler yazılar imzalar vs..

Yani SGK kontrole çağırmadığı sürece şu an raporu düşük çıktı diye emekli maaşı kesilmez.
Şikayet olmadığı sürece de SGK nın kontrole çağıracağını düşünmüyorum.

Neyse kazanılmış hakkı kaybetmek temel anlayış ama süresi dolduysa sübjektif iyi niyet varsa bir şekilde toparlanır bence.Devlet için iyi bir durum ama hasta için kötü.Düzenliyorlar denetliyorlar demekki.

Üst Alt