Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu, ehliyet kodu farklı olması ve ÖTV indirimi!?

savurat78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2018 senesinde ehliyet almak için başvurduğunda il sağlık tarafından oluşturulan komisyonda
Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
Ticari araç kullanamaz
Ambulans kullanamaz
2 tekerlekli araç kullanamaz kodu yazıldı.
Erişkinler için sağlık kurulu raporunda ise ÖTV İNDİRİMİNDEN FAYDALABİLİR. HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBAT SOLDAKİ HIZ PEDALİ OTOMATİK VİTES yazıyor. Ötv indiriminden yararlanabilmek için ehliyete yazan kodu değiştirmem gerekli mi? Ve araç alımı için nasıl bir yol izlemeliyim

savurat78
Engeliniz hangi ayağınızda ?
Sağ ayak ise sürücü belgesine neden sadece otomatik vites kodu verildi ?
Sol ayak ise raporunuza neden soldaki hız pedalı yazıldı ?
Bu durumda ÖTV muafiyeti ile araç alamazsınız, kodlar ile rapor uyumlu değil.

Serebnal palsi sağ ayakta dorsifleksiyon kısıtlı ama daha önce ehliyet raporu veren doktor otomatik vites yazdı erişkin engelli raporunda doktor sola hız pedalı yazdı. Benim yapmam gereken şimdi ehliyet raporunu mu değiştirmek

savurat78
Ehliyete sadece otomatik vites verenler tam olarak saçmalama.
Rahatsızlığınız sağ ayakta. Sorun varsa zaten otomatik vites yeterli olmaz, çünkü otomatik vitesin avantajı debriyaj olmaması, dolayısıyla sol ayak içindir.
Sizin sağ ayakta sorununuz varsa sola hız pedalı ya da elden tertibat olabilir ancak.
Yok sağ ayakla pedal basabiliyorsanız zaten tamamen normal ehliyet verilir, otomatik vitese de gerek olmaz.
ÖTV muafiyeti ile araç almak istiyorsanız ehliyete otomatik vitesin yanı sıra sola alınmış hız pedalı kodu da işlenmesi şart.

Ehliyeti yeni kod eklettirmek için yine aynı şekilde Aile hekimi ve il sağlık müdürlüğüne mi başvurmam lazım

savurat78
Ehliyeti ne zaman aldınız bilmiyorum ama il sağlık müdürlüğüne ben sağ ayağıma uyarlanmış bir tertibat olmadan sadece otomatik vitesli aracı kullanamam şeklinde bir itirazda bulunabilirsiniz.
Tam olarak yapmanız gerekeni de il sağlık müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.

özürlü araç alımında hem hastaneden alınan rapor hemde il saglık mudurlugunden alınan rapor ile mi müracat etmelıyız . sadece il saglık mudurlugunden alınan belge ıle alınabılır mı !

KIRAT35
İl sağlık müdürlüğünden dediğiniz sürücü olur raporudur. Ayrıca hastaneden engelli sağlık kurulu raporunuz da olmalı.

20 Şubat 2019 tarihinden sonra alınan engelli sağlık kurulu raporularında "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresinin olması şart. Aksi halde maliye işlem yapmayacak.
Önceki raporlarda ise bu ibare şartı aranmayacak olsa da uzuv/hareket kaybının ne olması, özel donanım olmasının şart olarak ifade edilmesi lazım.

Sizin raporda sorun olmayacaktır diye düşünüyorum

Sedat YILDIRIM arabayı alamassın kardeşim, ben arabaya kaparo verdim ayırttırdım %50 engelim var sol bacakta raporda gaz fren elden tertibatlı araç kullanabilir, otomatik vites kullanabilir ifadeleri olmasına rağmen kabul etmediler 2019 Ağustosta yine yönetmelik değişmiş ve bu ibarede olanlar kabul edilmiyor özelge cevabı olumsuz geldi tekrar muayene olup rapor çıkarttır dediler. Ankara yeğenbey ile bire bir görüştüm

Bence kesin Olmamakla beraber maaşını kesilebilir diye düşünüyorum en azından öyle biliyorum...

Yeni aldığım ehliyette otomatik vites, ve elle uyarlanabilir debriyaj kodları var. Elle uyarlanabilir Manuel vites kullanabilir miyim?

selam arkadaşlar bir hata yaptım engelli raporu aldım ardından il sağlıl müdürlüğünden sol bacak engel kodları yazıldı araç almak istediğimde ötv indirimli rapor alman gerkir dediler parasın yatırdım ve ötv indirimli raporda bu sever iki bacakta engelin var dediler il sağlık müdürlüğü ehliyetini sola uyarlanmış alman gerekiyor bayiye gittim bu sever engel raporuyla ehliyet raporu farklı didiler ehliyetini değiştirmen gerekiyor neyse il sağlıl müdürlüğüne tekrar gittim ehliyet değişimi için bana bu ehliyeti 2 yıl kullanman gerekiyor dediler raporu değiştirmen lazım neyse heyet doktoruna gittim raporumu sola uyarlanmış almam gerekiyormuş dedim doktorl bana senin her iki bacakta promlemli dediler değişim yappadılar tam 4 aydır uğraşıyorum ehliyetimi nasıl değişmem gerekiyor kafyı yedirdiler

Üst Alt