Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakası takmama cezası nedir?

hasa

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
%90 ve üzeri engelli bir kardeşim var.Maddi durumumuz orta derece aslında bir arabamız var ancak bu ötv indirimini duyunca bizim arabayı satıp kardeşimin üstüne daha iyi bir araba almayı düşündüm ailemi ikna ettim ancak plakada engelli işareti olursa olmaz diyorlar.Gittigidiyorda plakalar satılıyor acaba engelli işareti olmayan plaka yaptırıp taktırsam cezası nedir?

Ayrıca aracı senede 2-3 defa enistemde kullanabilir acaba kullanırken polis çevirirse ne olur?Yanında ablam veya ben mutlaka oluruz yani kardeşleri yanında olunca sorun olur mu?

bu konuyu bende merak ediyom bende araç alcam %60 raaporluyum.yardım place

????..

yüzde 100 kardeşinize rapor alamadıktan sonra araç kullanamıcak olacak ancak o zaman kardeşiniz eğer aracı kim kullanacaksa onun vasisi olarak araç kullanabilir eniştem kullanıcak ablam kullanıcak diye birşey yoktur ruhsatta kardeşinizin adına kim kullanıyorsa trafiğe o çıkar başkası kullanırsa ne olur derseniz eğer trafik polisi insaflı değilse araç bağlanır ceza yazar eğer vasisinden başkası kullanıyorsa kaza yaparsa suçsuz dahi olsa cezayı öder englli aracı olarak alınıyorsa araç plakası engelli olur

engelli işaretini bant la kapasam yine ceza yazarlarmı??? ortaalama cezası kaç tl

%90 ve üzeri engellilere alınacak araç için; 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir şartı vardır... palakada engelli işareti şartı vardır ve enişteniz (akrabanız olmadığı için) kullanamaz... eğer normal plaka ile trafiğe çıkılırsa, yakalandığında trafikten men cezası dahi alabilirsiniz...

ötv indiriminden faydalanabilirsiniz, ayrıca (adana bölge idare mahkemesinin kararı ile) kdv indiriminden de faydalanabilirsiniz...
http://www.engelliler.biz/forum/oze...e-odemeyecek-adana-bolge-idare-mahkemesi.html

Oturanboga nickli arkadasin araci kimler kullanabilir baslikli ustkonusunda kardesi ve eşi kullanabilir yaziyor yoksa benmi yanlis anladim.Kdv indiriminden galiba %60 ile %90 arasinda olanlar
faydalaniyor.yani kendi kullanacagi araci alacaklar .ayrica trafikten men cezasi bence fazla olur daha once ceza yiyen var mi acaba ben yakalanirsam bilmiyordum engelli plakasinin zorunlu oldugunu demeyi dusunuyorum bence polis memuruda gormezden gelir

canım arkadaşım aracı alıyorsun ama nedense engelli plakasını kullanmaya utanıyorsun o plakayı almak aracına taktırmak için ne insanlar uğraş veriyor alamıyor o plakanın üstünlüğü tartışılmaz

bu engelli araçlarıyla ilgili çok katı kurallar vardır eğer araç kardeşinizin üzerine kendisi kullancaksa sadece kendisi kullanır başkası kullanamaz eğer %90 üzeri raporu varsa kesin olarak üçüncü dereceya kadar akrabaları veya sigortasını yatırdığı maaşlı şöförü kullanabilir bunların haricindee kullanan olurda polis yakalarsa aracı bağlar ve 1500 tl ceza keser aracı otoparka çeker tekrar geri almanız için sanırım 1 yıla yakın bi mahkeme süreci başlar eğer mahkemenin sonucunda arabanızı alabilirseniz aracı almak için otoparkta ne kadar kalmışsa o süre için otopark ücretini ödemeniz gerek artı mahkeme masrafları ve kimbilir daha ne masraflar

ikinci bi konu bu aracın üzerinde özürlü plakası olmak zorunda çünkü o plaka o aracın etiketidir ama siz özel plaka bastırabilirsiniz sandalye işaretinin çok dikkat çekmeyecek kadar küçük olduğu plakalar basan yerler var

ama o plaka 2. sınıf şöför muamelesi var trafikte

kesinlikle bu plaka ikinci sınıf muamaelesi görmüyo aksine o plaka aracın izerinde olduğu sürece bütün kapılar açılıyo sana alışveriş merkezleri hastaneler vs yerlerde bu araçlara ait özel otoparklar var belediyenin kendi çalıştırdığı otoparklarda bu araçlar için ücretsiz kısımlar mevcut artı şehir merkezlerinde ceza yazma konusunda yanlış park bile olsa trafik polisleri bu plakalara daha töleranslı davranıyo özellikle ücretli girilebilen müze yada turistik yerlere bu araçların girişleri için ücret alınmıyove trafikte iki aracın eşit durumda olduğu pozisyonlarda bu aracın geçiş üstünlüğü var

BUNUN NERESİ İKİNCİ SINIF MUAMELESİ ANLAMIŞ DEĞİLİM ben özürlü plakalı aracı aldıktan sonra her yerde artık önceliğe sahip oldum

Bu konuda söyleyecek ve rahatsız olduğum çok şey var ama... Konu gayet basittir logo rahatsız ediyorsa ALMAYIN arkadaş. O logo kimin hayatını kolaylaştırması gerekiyorsa bırakın onlar yararlansın. O logo sizlerin daha kaliteli araçlar almanız için takılmıyor. Ayrıca O kazıdığınız logodan yaralanıp engelli park yerlerine araçlarınızı koyarken hiç kimse şikayet etmiyor!!!

hasa;
evet gözümden kaçmış... ablanızın eşi kullanabiliyor...

Rapor oranı % 90 ve üzeri olup araç başka kişiler tarafından kullanılınca normal plakada yani engelli işareti olmayan plakada isteğe bağlı alınmıyor mu?

anlamıyorum sizi hem engelli kardeşiniz adına araç almaya çekinmiyorsunuzda (hem ucuz hem daha iyi olsun diye) neden engelli plakalı araç kullanmaya utanıyorsunuz engelli olmak ayıp bişeyse hiçbirimiz engelli plakalı araç alıp kullanmayalım.. ayrıca 2.sınıf şöför muamelesi diye birşey yok siz öyle görüyorsanız başkalarını bilemem...!

Devletimiz sağolsun bize böyle bir imkan vermiş.Ancak engelli olmayan bir vatandaşın engelli plakası takması bence saçma utanmakla vs. ile alakası yok.Sadece babam biraz garip biri rahatsız oluyor millet ayıplar boşverin arabamız var kullanıyoruz diyor.Ancak elimizde imkan varken daha iyisine binmek daha mantıklı.2.sınıf şöför muamelesine bende katılmıyorum bence en üst sınıf söför muamelesi görülüyor trafikte bu soruyu sormamdaki amaç int.de böyle bir konu hiç yok net bir cevap alma istediğimdir.şuan google a engelli plaka cezası yazdımı direk bu konu çıkıyor.

Sakat damgalı plaka şart koşuluyor maalesef! Uygulanacak ceza da şu olur sanırım:

Ceza maddesi: 26/1
Trafik ihlailinin konusu: Araçlarda, bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak,
Uygulanacak kişiler: Sürücülere ve araç işletenlerine
Ceza miktarı: 66,00 TL. Peşin 49,50 TL.
Ceza puanı: 5
Diğer hususlar: Araçlar Aykırı durumda olan donanım ve yazılar, giderleri işletene ait olmak üzere söktürülür, sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

sonuç ne şimdi?. bende araba alırsam o logoyu kullanmak istemiyorum. ne alemi var insanların gözüne sokmanın. bence yoksa eger (istege baglı logo koyma) böyle bir kanun çıkartılmalı:)

@Oturanboğa

Çok teşekkür ederim.Onlarca kişiye faydalı olmuştur bu bilgi ne mutlu ki sizin gibi yardımsever insanlarımız var.

T.C. D ANIŞTAY Sekizinci Daire Esas No: 2008/130 Karar No: 2009/1905

Özeti : Özel tertibatlı araç plakasında "sakatlara mahsus" işaretinin kaldırılması istemiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin işlem ile işleminin dayanağı olan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 53/b-4 maddesinde hukuka aykırılık bulunmadığı hakkında.

Kararın tamamı ve konuya dair tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/ayr...a-olmali-mi-neden-tartisma-28.html#post909102

güzel arkadaşlarım neden plakayı kapatma ihtiyacı duyuyorsunuz onu anlamıyorum hırsızlık yaparkenmi özürlü kaldınız utanılacak bir işmi yaparken engelli kaldınızda plakayı kapatıyorsunuz ben kolumu vatanım için feda ettim gögüsümü gere gere o yoklugu taşıyorum lütfen böyle şeylere ihtiyaç duymayın . Oengeller bize Allahın lütfü kendinizi ezik veya utngalık içine sokmayın

O logo plakada olsa da olmasa da Özürlüsün bu gerçeği kimse değiştiremez..:) Özürlü aracımı hiç kullanmadım hatta şöför koltuğuna dahi oturmadım Babam kullanıyor o da asla bu logo plaka da neden var bu aracı ben kullanıyorum demedi ..Utanacak bişey yok arkadaşlar relax olun..;)

ya derdsim o değil
ehliyetimde otomatik kullanır yazılı
otomatik araç aldım o logo yok yakalandım
ne olacak

eğer kendi adına otomatik vites araç aldıysan o aractaki otomatik vites tertibat sayılacağı için engellli plakası zorunlu takacaksın ama başkasının otomatik vites aracını emanet kullanıyosan sanırım sorun çıkmaz

Arkadaşınızın aracı engelli plakalıysa arkadaşınıza sorun çıkar.. Değilse
|EGM Bilgi Edinme Birimi burdan direkt emniyete sorup öğrenebilirsiniz...

ne plakamıs ya benim eşim engelli degil hemde saglıkçı ben bu konuyu açınca alalım dedi çok kızıyor bu engelli plaka sohbetlerine neden utanıcaksın diyor dogru neden utanıcaksın kim nederse desin devlet sagolsun engelliyiz baska yolu varmı takılacak deniyorsa takılacak engelli amlemi olan engelli olmayan adaydır arkadslar bu unutmayın kendiniz özrünüzle dalga geçin amannn engelli olan ölüyorda saglam olanmı ölmüyor salın gitsin takmayın beyler kafaya basın marşa keyfini çıkartın hayatın kendinze iyi bakın

bu konuyu açan arkadaşa
ötv indiriminden faydalanmak zorunda değilsin arkadaşım.ötv ni ödersin, ayrıca her sene mtv nide ödersin amblemli plakadan kurtulursun.zorla değil bunlar.
hem vergi vermicen , hemde amblemli plaka takmaktan utanacan, bence plakadan değilde vergi vermediğin için utanmalısın

1-Engelli kardeşim var aracımız olmadığı için evden dışarı çıkaramıyoruz yürüyemiyor heryere taksiylede olmuyor.Geceleri havale geçiriyor ambulans gelene kadar nefessiz kalıyor vs.
2-Devlet bize bu imkanı vermiş hiç bir kanunsuz durum yok.Millet ülkeyi soyar biz kanuna uyuyoruz abim sayesinde birşeyden yararlanalım diyoruz saçma sapan yorumlar geliyor.Keşke abim sağlıklı olsaydıda 2 katı vergi ödeseydim.30 yaşındaki birini bebek gibi bakmak kolay değil.
3-Engelli değilim niye engelli plakası takıyım.Eğer engelli olsaydım anlım açık plakayı takardım.
4-Zaten soruma düzgün yanıtlar gelmiş uzatmaya gerek yok.

Üst Alt