Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı araçlar için ayrılan park yerine araçlarını park edenleri resmedelim

hikmetk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli plakalı araçlar için ayrılan park yerine araçlarını park edenleri fotoğrafla belgeleyip, plakalarını yazalım.Herkes görsün istiyorum. Ne yapabiliriz?

20 Mart 2011 saat 16.00'da Ankara Panora alış veriş merkezine oğlumla birlikte gittik. Teknosa Mağazasının bulunduğu katta engelli otomobiller için ayrılmış dört park yeri var. Ancak hepsi engelli plakası olmayan araçlar tarafından işgal edilmiş. Ola ki hani engelli plakaları yok ama belki engelli bir yakınları getirmişlerdir diye düşündüm, ama bir amblem bile yoktu. Parkta büyük sıkıntı yaşadık. Herhangi bir park yeri bizim ihtiyacımızı tam olarak karşılamıyor, bildiğiniz sebeplerden ötürü. Ne kapıyı tam açabiliyorum ne tekerlekli sandalyesini rahatça çıkarabiliyorum vs vs vs. Çok sıkıntı yaşadık, görevlilere şikayetimi ilettim ilgilendiler , ama çözüm? Derken lafı uzatmayayım, biz park yeri ile ilgilenirken bir de ne göreyim engelli yerine park eden araçlardan birinin sahibi geldi. " Yaptığınız doğru mu ? Bakın çocuğumla beni ne kadar mağdur ettiniz ." dedim. Cevap: " Uzatmayın , geldik boş yer yoktu, biz de burası boş diye beş dakikalığına buraya park ettik ( ki biz 40 dakika bekledik, bir de öncesi vardır.)" "Bu durumun savunulacak bir tarafı var mı , hakılı mısınız ki, insan düşüncesizce bir iş yaptık, özür dileriz, der" dedim. Cevabı daha da kötüydü. İnsanın dilinin ucuna neler neler geliyor da olur ya Kabul saatidir, diye yutuyoruz. Bu araçların plakalarını yazmak istiyorum, fotoğraflarını da çektim. Ne yapabiliriz?

Hani bir kampanya vardı. Kask takmayan motorsiklet sürücülerinin fotoğrafını çekip, "KAZKAFALI" diye gazeteye basıyorlardı, kask takmanın ne kadar hayati olduğunu da vurguluyorlardı. Biz de engelli yerlerine park eden, engelli logosu da olmayan , araçlar için bir slogan bulamaz mıyız? Hem de fotoğraflarını yayınlarız, belki toplum baskısı oluşur da caydırıcı olur, ne dersiniz?

forumu incelerseniz konuyla ilgili başlıklar ve fotolar var

Emniyete bu konuda mail attım. Bence hepimiz emniyeti mail yağmuruna tutmalıyız. Nasıl MOBESE kameraların çektiği trafik hatalarına istinaden ceza yazılıyor, bizim de engelli araçlar için ayrılmış yerlere park edenleri çektimiz fotoğrafları delil kabul edip ceza yazsınlar, bence caydırıcı olur.

saygı deger dostlar bu tip durumlarda (engelli giriş çıkışlarını kapatanlar ve engelli parak yerine park edenler) 155 e 1 telefonunuz yeterli ekip gönderiyorlar ekip gerekli yaptırımı uyguluyor

Evet arkadaşdalar malesef insanlar bukadar duyarsız bende bukonudan oldukça şikayetçiyim

saygı deger dostlar bu tip durumlarda (engelli giriş çıkışlarını kapatanlar ve engelli parak yerine park edenler) 155 e 1 telefonunuz yeterli ekip gönderiyorlar ekip gerekli yaptırımı uyguluyor
haklısınız ama emniyeti bir arıyorsunuz geliyorlar, iki arıyorsunuz geliyorlar üçüncüsünde sizin için özel polşs görevlendiremeyiz,sorununuzu siz çözün diyorlar :eek:

Arkadaşlar bu durumlarda öncelikle aracın çıkamayacağı şekilde aracınızı park ediyorsunuz ve hemen o yerin polis veya zabıtasına telefon açıyorsunuz. Durumu bildiriyorsunuz. Polis veya zabıtada öncelikle o aracın plakasına park yasağı cezasının 2 katı ceza yazıyor ve en kısa sürede buraya park eden aracın yerinden çekilmesi için bir çekici gönderiyor. Bu arada araç sahibi gelse bile aracı çekilmekten kurtulamıyor. Tabi eğer çekici zamanında gelirse!!! Ve şikayet ettiğiniz birimin bu araca cezayı kesip kesmediğini ve kesti ise ceza makbuz numarasını öğrenip işi takip ediyorsunuz. Bu arada araç sahibi ile kesinlikle diyaloğa girip düşman sahibi olmuyorsunuz.
Yapacağınız en doğru ve kanuni hareket bu.
Herkeze selamlar

ali doğru söylüyorsunuz. araç sahibiyle hiç bir diyologa girmeyin kavka söz düolası olur....saece yetkili bir kişiye bildirin....

buna ne derseniz?? :)
grnt0163m.jpg

Diyoruz orasi turkiye belcikada da turkler ayni seyi yapiyorlar utanmadan engelli park yerine park ediyorlar birde slm veriyorlar bu kadarda yuzsuzluk olurmu yahu ama bir bakin belcikalilar park ediyorlarmi edmezler edenede polis olurlar bizim insanimiz nerde olsa belli ediyor kendisini. ama bu insanlar dagda yasamis insanlik nedir bilmeyen kisiler acayip sinirlerim bozuluyor.:mad:

Üst Alt