Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı aracımla korsan taksicilik yapabilir miyim?

halki

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
merhaba engelliyim işsizim aracımla engelli plakalı arabamla korsan taksicilik yapsam cezası nedir

Geçen uzun zaman oldu haberlerde korsan avındaydı polisler.
Baya bi ceza kesmişlerdi. Bide aracını bağlamışlardı.

Sende haklısın. Ehliyet vermişler sana ama sen taksicilik yapamıyorsun... Vergisiyle taksicilik yapmayı engelliye yassaklamış devlet. Soyutlamış/dışlamış... Nedir engellinin bu ülkedeki suçu?
Niyetin varsa böle ulu orta söleme git bi taksi durağına durumunu anlat. Ama tanıdık bulman lazım. Durakta dur.
Belki taksi kalmayınca durakta sizi yollarlar...
Başka çözüm gelmiyor aklıma...

Öncelikle şunu söylemek isterimki allah kimseyi darda koyup ta olmaz işler içine girmeyi nasip etmesi.

soruna bilgim kadarıyla cevap yazmak isterim.
yakalanırsan aracın bağlanır otoparka çekilir 15-20 gün arası kalır tekrar çıkaraman, ceza vs.vs işlemlerinle cebinden çıkan 2500 tl yi bulur.

evet sızde haklısınız iş yok olanda 680 700 tl maas verıyor kıra faturalar ne yıyıp ne içecem bırde evli olunca takdır edersenız insanlar istemeden baska işler yapmak zorunda kalıyor

Korsan taksiclikte sakat-değil ayrımı yapılmaz herhalde. Yakalanırsanız herkese verilen ceza neyse, size de o verilir diye düşünüyorum.

normal bi durum olsa emek hırsızlığına girdiği için sizi kınardım. ama durum farklı. vergisini ödeyen taksici vergisini ödemeyen korsana göre daha az kazanır. bu durumda bir haksızlık ortaya çıkar. bu durumun önüne geçmek için, vergi ödüyormuş gibi her ay vergi parasını kenara koyun, sonra yakalanın cezasını kenara koyduğunuz paradan ödeyin. böylece ödenmeyen vergi ceza yöntemyle devlet kasasına girer. yasal taksicide, korsan taksicide vergisini ödemiş olur. hak geçmez :):)

yakalanırsanız 580 tl artı 15 gün otopark cezası var.580 tl sizden cıkmıyor durakta kaç taksi varsa ortak havuzda toplanan parayla ödeniyor. :)
kusura bakmayın kendi fikrimi söylüyorum elimden geldiği kadar korsana binmeyi tercih ediyorum.
insana insan gibi davranıyorlar kandırma aldatma yok.araçlar tertemiz ve söförler saygılı konusmasını bilen efendi insanlar...

zeki günaydın;

Devlete vermesin bir sürü tekerlekli sandalye bekleyen kardeşimiz var.
İlla öyle bir hak yiyorum düşüncesindeyse. Her sene bir t. sandalye bağışlasın.
Dünyanın vergisini ödüyor soyum. Bana bir protez olarak dönmüyorsa, verginin hesabını sormayanda haindir.
Elalem mercedese binecek diye vatandaş vergi versin başka bi örneği yok zaten bu m/i/lletin!!

Bende bi noter bi eczane açsam mesela, ne ceza yerim acaba... :)

Yada vergi kaçırsam bi kaç bin lira felan engellisin sen die yarıya indirirlermi acaba ceza mı :))

Hey Allam...

çevrendeki insanlara çalışırsın. tanıdık biri var yıllardır bu şekilde hayatını sürdürüyor. eşine dostuna ver tlfnunu işi düşen seni arasın...

Üst Alt