Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı aracım kaza sonucu ağır hasarlı. Ekspertiz işlemleri yapılmadı daha.?

emrah artar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar forumdan daha önce 2008 ve 2010 yıllarında yaşanılan sigorta şirketleri ve hukuki olaylarla ilgili geçmiş bilgileri görmüş bulunmaktayım.dün gece aracım park halinde iken başka bir aracın aracıma çarpması sonucu ağır hasar aldı.aracım çarpmanın şiddeti ile kaldırımdaki aydınlatma direğine vurduğu için trafik polisi tarafından kaza tutanağı tutuldu.karşı tarafın 0 hatalı olduğuna dair tutanağı polis karakolundan alarak ilçe emniyet trafik şubeden kayıt işlemleri sonucu aracım çekici ile konulduğu otoparktan teslim alındı.olayla ilgili sigorta şirketime gerekli bilgileri verdim.aracım 2013 yılı eylül ayında 5. yılını dolduracaktı.yetkili servis aracım büyük ihtimalle pert olduğu gerekli incelemelerin eksper görüşünden sonra açıklanacağı belirtildi.

benim sorunum;
1-)aracım pert olduğu taktirde sigorta şirketimin ne kadar ödeme yapacağı,
2-)sigorta şirketi ile ilgili ne tür sıkıntılar yaşayabileceğim konusunda,
3-)sigorta şirketim aracı ilk aldığımda ödemediğim ötv yi ödememi isterse ödemeliyim,
4-)araç pert ama daha sonra trafikten men edilmeyip tekrar trafiğe çıkarılırsa ben ötv siz araç alabilir miyim?
5-)daha önce forumdan aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlardan birisi önce pert olup trafikten men edilmeyen aracı için ötv yi ödeyip daha sonra ilgili vergi dairesine dilekçe vermişti.vergi dairesi engelli arkadaşımızı haklı bulduğundan ötv tutarı arkadaşımıza iade edlmişti.bu seferde sigorta şirketi aracı trafikten men etmeyip başkasına sattığı için ilgili arkadaşımıza ödenen ötv tutarını ödemesini aksi halde mahkemeye vereceğini belirtmişti.

bu ve türlü nedenlerden dolayı aynı sorunları yaşamış bilgi sahibi arkadaşlarımızın görüşlerini bekliyorum.

herkese yürekten teşekkürler...

karşı taraf kaza tespit tutanağında %100 hatalı.eksik çıkmış o yazı

kardeşim çok geçmiş olsun.benim senden konuyla ilgili bir ricam olacak.genelde forumlarda millet sorununu yazar herkesten yardım bekler ama sonucunu kesinlikle yazmaz.nasıl bitti nasıl çözüldü hep merak ederiz.ricam şudur.forumda kaynak olması amacıyla yaşadığın gelişmeleri gün gün yazıp bizi aydınlatırmısın.mesela hangi sigorta onadan başlayalım.

Çok geçmiş olsun.

1- Aracı bugün -kazasız şekilde- elden çıkartsanız, kaça satabilecek idiyseniz, kasko da size o kadar ödemek zorunda.
2- Ayrıca araç trafikten çekilip hurdaya çıkartılmalı ve bunun belgesi size teslim edilmeli. Böylece siz de hemen akabinde yeniden vergi istisnalı araç satın alabilirsiniz.
3- Kesinlikle ötv ödemeyeceksiniz. araç hurda belgesi ile trafikten çekilince kimse ötv ödemeyecek zaten.
4- araç sizin dışınızda -yani el değiştirip- başka birileri tarafından trafiğe çıkartılırsa, başta ödenmeyen ötv'yi ödemek zorunda kalırsınız. Ayrıca bu durumda yeniden ötv'siz araç almak için eylül 2013'ü beklemeniz şart olur

oturan boğa arkadaşım çok sağolasın.
işlemlerim perş-cuma kesinlik kazanacak.
sizin gibi bilgili arkadaşlarımızın yönlendirmesi gerçekten büyük önem taşımaktadır
benim araç değeri 30-34 bin tl arası
eğer araç hurda olarak çıkarsa elime geçen kasko firmasının aracımın bugünkü güncel değerinden ÖTV düşülmeyecek değil mi?
bana kasko firmasının vereceği tutardan ilk aracı aldığımda ödemediğim ötv düşülecek dendi.
size ulaşabileceğim telefon numarasını forumdan bana mesaj aatarsanız çok makbule geçer
bilgileriniz için çok sağolun

geçmiş olsun emrah artar sizin kaskoda daha önce yazdığınız araç değeri neyse kasko onu vermek zorunda ve bülent beyin dediği gibide ötv düşmeyecek yani ödemesiniz kasko şirketinide sizde böyle bir talebi olamaz ötv sorunu kaskonun işi değil kaskoda yazılan miktar verilir araç pert olmuşsa paranızı alırsınız hurdasıda onlarındır

aracın bugün standart 2. el fiyatı kaç lira ise, size yaklaşık onu vermeleri lazım. Ayrıca hurdaya çıkartma (yani trafikten çekme) belgesini de vermeliler. Böyle olunca kimse ötv ödemez. Ya da aracınızı yaptırırlar, size teslim ederler...

Eğer kasko trafikten çekmezse aracı, o zaman ötv ödenmesi gerekir. Bu dakaskonun ödemesi gereken bir şey.

aracım ile durum bugün kesinleşti.aracımın güncel değeri 31.000 tl.yetkili servis masrafı 18.000 tl çıkardığı için kasko şirketi bu aracın pert olarak ağır hasarlı olduğunu ancak kesinlikle hurda olarak işleme tabii tutulmayacağını belirtti.ödenecek ötv tutarı taklaşık 12.000 tl olduğu söylendi.bu tutarın da benden tahsil edilerek tarafıma 18-19 bin tl ödeneceğini söyledi.ilgili vergi dairesi de aracın pert olmasının değil hurda belgeli olması gerektiği belirtildi.
arkadaşlar sizden ricam konu ile ilglili şikayetleri nereye bildireceğim konusunda görüşlerinizi belirtmenizdir.

emrah artar benim başıma bu kaza olayları gelmiştir.hemde iki defa senin kasko şirketin pert olarak ağırhasarlı görmüşse ekspretizleri tarafında bunu senin kasko değeri 31.000 lirayı vermesi gerekir.eğer kasko şirketin aracı hurda olarak işleme almıyursa sende kardeşim o zaman aracımı yapın bana teslim ediniz .senin niye zarara giresinki ötvyi cebinde veresin .en iyi yol bence aracını yapıp sana teslim etsinler.ha yapamıyurlarsa mahkemeye verebilirsin. yani dediğinide yapmak zorundalar .adamlar iki koşul sunmuşlar sana sende iki koşul sunacaksın madem arabımı pert karaı vemişseniz aracaın fiyatı neyse vereceksiniz yada aracımı yapıp veriniz ben olsam öyle yapardım. zaten öyledirde

Kaskonun ilk teklifi kabul edilmez pazarlık ederler her zaman sen bastır kabul etme

ötv

Slm öncelikle geçmiş olsun. Bende senin gibi 2 yıl önce kaza yaptım.Araçta 22.00.tl lik hasar oluştu.Aracın sanırım 10 ile 15 tl arası bir ötv muafiyeti vardı.Senin aracıda hurdaya çıkarılmaz.Sana iki seçenek sunulacak ya aracını tamir edip sana verecekler yada 16 Tl para alıp yeni bir araç alacaksın.Ben 22 tl'lik araç için bana teklif edilen ücret 12 Tl al git başka bir araç al dendi.Sana da sunulacak teklif aynıdır.Dikkat et kasko şirketleri uyanıklık yapıyor.Bana aracı pert ediyoruz diyor ama araç pert edilmeyip trafiğe çıkarılıyor.Pert rarporu da yok.Benim kaybım nerdeyse aracı bedavaya verip üste para verip araç almaktı.Ama bir galerici arkadaş uyardı.Saolsun şimdi araç sıfır oldu binmeye devam ediyorum.Ama aracı servise toplattır.İlerde satarken sorun yaşamazsın aksi halde araç elinde kalır.Aracı da hurdaya falan çıkarmazlar...Umarım verdiğim bilgiler işine yarar...Aracının bir de kasko firmasını yazmamışsın...

bu kasko şirketi ötvye ne karışıyur ona ne ötvden ilk aracı aldığınızda kasko değeri ne yazılmışsa kasko onu vermek zorundadır eğer pert kararı verilmişse yazılan miktarının tamamını vermek zorundadır pert yazılmamışsada aracı servise götürülüp masrafı neyse kasko aracı yaptırmak zorundadır yada şöyle bir şeyde yapabilirsin kaskonun eksptrizi tarafında belirli bir miktar yazılıp istersen kaskonun sana vereceği parayla kendinde yaptırabilirsin.oda senin bileceğin iştir yada kendileri biz yaptıralım diyebilirler

kasko sözleşmesinde aracın değeri ne yazıyorsa o değerde para ödemesi yapılmalıdır.ötv sinide o alacağın paraddan kendin ödemelisin

kaza yapan aracımı şuan yetkili servis dışında tamir ettiriyorum

mahkemeye ver aracın kosko degerini alırsın

kendi tercihinizmi oldu.mecbur mu kaldınız.size ne kadar ödeme yapıldı.zarardamısınız.bi aydınlatırmısınız.

evet kasko şirketi araç güncel bedeli 31.000 tl dedi.daha sonra aracı ilk aldığımda ödemediğim yaklaşık 12-13 bin tl sonrası 17-18 bin tl teklif etti ve araç pert olarak tarfikte görülecekti.ama bu aracın ötv istisnalı yeni bir araç alabilmem için hurda olması gerekmekteymiş.ben şuan aracı kullanıyorum.eylül sonu akim başı yeni otomabil alacaktım zaten

emrah atar iyi aksamlar ..aracı ben yaptırdım dedın ,peki kasko sana aracını verırken sana odeme yaptımı..yanı masrafını karsıladımı

Bana değil ödemeyi servise yaptı tamamını karşıladı..

Üst Alt