Başımdan geçen bir olay
Ben şu anda Balıkesir Erdek ilçesinde ikamet etmekteyim ve geçirdiğim bir travma sonucunda sol ayağımda RDS ve travmatik sinir zedelenmesi var.Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bu rahatsızlıktan dolayı aynı hastanenin nöroloji kliniğinde birbuçuk ay kadar yatarak tedavi gördüm ancak herhangi bir sonuç alınamadı ve sadece tanı konularak,altı ay süreli hava değişimi ve gerekli fizik tedavi ve rehabilitasyon görmem gerektiğini belirten ilaç ve rapor ile taburcu oldum.
Ayağımın iyileşmesi için muhakak suretle doktor tarafından verilen ilaçları kullanmam ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezlerinden birinde egzersiz yapmam yada yaptırılmam gerekmekteydi.Ben de yanıma raporumu da alarak bize en yakın yer olan Balıkesir Bandırma ilçesine gittim.Pek fazla yer yurt bilmediğimden dolayı Bandırmada bulunan ve sitemizin de üyelerinden saygıdeğer ( Ozanelektrik ) Ali Osman ağbimin yanına gittim.Konuyu ona açtım ve ne yapabileceğimi öğrenmek istedim.Kendisi ile bir kaç yere uğradık ve sonuç itibari ile Bandırmada Fizik tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti veren Devlet hastanesi ile bu hastanede fizyoterapist olarak görev yapan ( adı bizde saklı ) ve aynı kişinin özel muayenhanesi olan bir yeri olduğunu tespit ettik.
Buraya kadar herşey,en azından Türkiye sağlık sisteminde olması gerektiği gibi :wink:
Lakin Şöyle bir durumla karşılaştık ki,yukarıda sizlerinde yazdığından pek farklı sayılmaz ne yazıkki
Ben daha sonra yeri yurdu da öğrenmem sebebi ile tekrar Bandırmaya gittim ve Devlet hastanesinde Fizik tedavi bölümüne başvurdum.Amanın da amanın :!: :!: :!: Söz konusu yerde öyle bir sıra var ki akıllara zarar doğrusu.Değil tedavi olmak içeriye bile girmek,hele hele engellileri düşünürsek muazzam bir iş başarmaları anlamına gelir
Neyse zar zor da olsa içeri girdim ve orada kendini Türkiyenin zirvesinde hisseden bir zat-ı şahane ben daha bir şeyler söylemeden ve elimdeki raporu gösteremeden " Sıra yok.Ancak,çok istiyorsanız hocamızın özel muayenhanesinin telefon ve adresini vereyim o size yardınmcı olur" dedi. :?: Kimi tanıdığım ve tanımadığım bir çok insanın yapamayacağı bir şekilde şartları zorlarcasına kapıdaki adama bunun gerekçesini sordum. o da" Hoca yok ancak o bilir" gibi manasız ve tek düze bir cevap verdi.
Velhasıl,Malum hocanın Özel Muayenhanesine gitmekten başka çare göremedim doğrusu.Elimden geldiğince ve hızlı bir şekilde tarif edilen malum yere gittim.Beni tanıyan arkadaşlarım bilir,ben böyle salakça şeylere oldum olası iflit olmuşumdur.Elimden ne geliyorsa ardına kadar yapmayı kendime bir borç edinirim.HOCANIN yanına gittim.Durum hakkında bilgi aldım.Aynen söylediklerini de buraya yazıyorum.
"Sizin durumunuzu anlıyorum,ancak sırada yüzlerce hasta var ve biz bu hastalara yetişemiyoruz.sizi de sıraya koyarız,ama ne zaman sıra gelir bilemeyeceğim.Sırada kalıp beklemek istemiyorsanız küçük bir ücret karşılığında ( :?: ) sizi özelden takip edebilirim.Seçim sizin" diyerek Malum HOCA beni dumura uğratmayı başardı doğrusu. :evil:
O sinir ve aklımdan geçen türlü türlü yasal prosedürler eşliğinde malum HOCA nın bağlı bulunduğu hastaneye tekrar gittim.Beni tekrar o koridorda gören ve ismini bilmediğim ancak kıyafetinden orada çalıştığı besbelli olan bir şahsiyet yanıma gelerek" Hayırdır kardeş olmadı galiba " gibi bir laf sarfetti.Adama şaşkın ve nedemek istediğini anlamaya çalışarak baktım ve ancak "buyur" diyebildim."
Kusura bakma ama bu bölüm Bandırmada tek olduğundan adamlar işi büyüttü.Eğer paran yoksa artık sürünmek zorunda kalıyor insanlar.İnanın ki Fizik Tedaviye gelen hastaların belkide % 10'u hastane kayıtlarına alınıyor "
Son yazdıklarımı bana söyleyen kişi ortada hemen önümüzde duran RANT ( PASTA ) ın ne kadar büyük olduğunu göstermiş oldu. :evil: :evil: :evil:
Ben Kusura bakarım diyerek Başhekimliğin yolunu tuttum şikayet için form doldurdum.Ordan da Sağlık Grup Başkanlığına bir dilekçe.
Düşündüm sonra,benim gibi bu yollardan geçen kaç kişi vardır :?: ve kaç kişi hakkını aramaya çalıştı. :?: Muhakkak ki bir çok kişi hakkını aramak için en azından birşeyler yapmıştır.Peki o zaman neden hala durumda hiç bir değişiklik yok :?:
Bu konu benim başımdan geçti ve hala üzerinden dumanlar yükselmekte.Ben sonuna kadar en azından kendim için irdeleyerek bu işin peşini bırakmayacağım.Param var. Arabam var. Kimselerden yardım almadan yüriyebiliyorum ayağım ağrısada.Gider gelir diyebiliyorum.
Peki Hiç bie maddi geliri olmayan/lar,bir yereden bir yere gitmek için iki,üç vesait değiştirenler,araçları yada kendilerini dışarı çıkaracak kimseleri olmayanlar,vb Ne olacak bu insanların hali :?:
Yazımı bitirirken ve çok çok üzülerek bu konuya pekte yabancı olmayan ve şu sıralar Müslüm GÜRSESİN seslendirdiği Akbank reklamı geldi aklıma hani ne diyor? " Ben heğ mecburmuyum :?: " Ben hep mecburmuyum böyle denetimsiz,kimsesiz,başı bozuk bir sağlık sizteminin varlığına"
Saygı ve Sevgilerimle