Merhabalar..
Öncelikle çok geçmiş olsun..
Derdin büyüğü küçüğü yoktur o yüzden hastalığınızı küçümseyemem Allah kimsenin başına vermesin ama
Anladığım kadarıyla eliniz ayağınız sağlam çok şükür gözünüz görüyor vs. denge problemi yada topuklu ayakkabı giyemediğin için ruh halini derinleştirmen senin için ileride daha çok sorun yaratır.
İşitme engelliyim hiç duymuyorum dudak okuyarak anlaşabiliyorum 7 yılda 5 kez ameliyat oldum 26 yaşındayım.
Duymadığım ve Nerofibromatozis tip 2 hastası olduğum için denge problemim var arada bayılırım.
Omuriliğimde tümörlerim var boynumda tümörüm var hala işitme sinirlerimin üzerinde ameliyat olduğum halde tümörlerim var.
Felç geçirme riskim var Sol kolumda tümörüm var daha önce ameliyat olmuştum 7 cm tümör aldırdım ve elim bilekten felç oldu geçti şimdi şükür.hala biraz var.
Sol kulağımdan ameliyat olduğumda yüzümün sol kısmı komple felç oldu gözümü görmen lazımdı !
Neyse ki şükür o da geçti yılda bir kontrol altındayım ve hastalığım ırsi bebeğimde de Allah göstermesin olabilme ihtimali var.
Yani bazen daralıyor muyum ? Evet mesela şuan anlatırken daral geldi
Genelde ruh halim süper hiç bir şeyi kafama takmamaya çalışırım sonuçta yapacak bir şey yok yani ne yapabilirim ki?
Ama bazen her şey üstüme geldiğinde habire engel çıktığında yada her şey beni bulduğunda bi duygu patlaması yaşıyorum
Lİsede Müzik bölümü öğrencisiydim bak Üniyi de kazanmıştım ama hastalığım o dönemde çıktı ve müziğe devam edemedim
Ve bendeki okuma aşkı kimsede yok heralde.
Derslerim süperdi teşekkür bile getirmedim hep takdir ! (Lise boyunca) Üni puanım güzeldi o yüzden müzik harici seçmemiştim
Gel gör ki hastalık çıktı ameliyatlar vs derken okuyamadım
En daraldığım konu budur hala aklıma geldikçe sinirlerim bozulur.
Her sene ben kendimi toparlarım yeni bir şey çıkar.
vs.vs.vs. anlatmakla bitmez ki
Ama her halükarda beterin beteri var !
Ben kendime değil gördüğüm hastalara daha çok üzülüyorum.
Mesela EKPSS için kursa gittiğimde ilk gün hastalandım gördüklerimden dolayı bayıldım vs.
Dayanamadım o kadar engelli görmeye bünyem kaldırmadı.
Derslere gidemedim ilk 1hafta bedensel engelli arkadaşlarımla (özür diliyorum) ilk başlarda konuşamadım ne yapacağımı nasıl davranacağımı hiç bilemedim
Sonuçta kırabilirim nebiliyim zaten dayanamıyorum ve full rüyalarıma girdiler o kadar etkilendim.
Ama gittikçe herkese alıştım hala görüşüyorum hepsiyle ama gel bir de bana sor
Konuyu nereden nereye getirdim işte ama anlatmak istediğim beterin beteri var halimize binlerce kez şükür..
Sonuçta yaşamak güzel her şeyiyle her şeyin zevkini almaya bak bir yerlere gelebilmeye bak yaşın da küçükmüş elinden geldiği kadar oku ilerle.
Lise mezunlarına pek bir avantaj yok
Neyse işte çok konuştum..
Çok geçmiş olsun.