Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak bana Allah’ın hediyesidir

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Engelli olmak bana Allah’ın hediyesidir[/FONT][FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Bugün3 Aralık 2015 Dünya Engelliler Günü [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Önceden engellileri görürdüm fakat görmezdengelir geçerdim. Bu Friedreich Ataksisihastalığının bana verdiği derslerden biri de “Empati” yapmasını öğrenmemdir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Hani Nasreddin hoca damdan düştüğünde başınatoplananlar hekimi çağıralım deyince,“bana damdan düşen birini çağırın”dediği gibi ben de şimdi tekerlekli sandalyedekilerin hislerini ve hallerini,sıkıntılarını anlıyorum. (Empati)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Ben engelli biriyle karşılaştığımda onuntuvaletini nasıl yaptığını, tekerlekli sandalyeden yatağa nasıl geçtiğinidüşünürüm. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Hayatta en büyük nimetim, annem ve babamdır. Benim belden aşağısı, hiç çalışmıyor. Hareket ettirilmem, bu yüzden çok zor. Ama, babam -Allahrazı olsun- klozet üzerine bir vinçsistemi icat edince rahat ettik.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Merak edenler buradan babamın beni yataktantuvalete götürüşünü ve vinçle klozet üzerinde nasıl kaldırdığınıizleyebilirler:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]http://www.youtube.com/watch?v=RlON3jULbLc[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Engelliler işe yaramaz insanlar değillerdir.1993’te hastalığımın teşhisini koyan doktor babama bu çocuk çalışamaz, götürevine yatsın, demiş. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Babam, o doktoru dinlemedi. Rabbim nasip etti, işe girdim.Bilgisayarda tasarımcı olarak babamın yardımıyla 16 yıl çalıştım ve emeklioldum. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Trilyonlarca gezegenleri yaratan ve dünyadahil hepsini basket topu gibi döndüren Allah’ınelbette her şeye gücü yeter. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Engelliolmak haşa! Bir yaratılış hatası değil, dünyadaki bu imtihanın zor sorularındanbirisidir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Gece olmasa gündüzün, soğuk olmasa sıcağın… vsdeğerini anlamayacağımız gibi hastalıklarda sıhhatin kıymetini anlamamızı sağlar. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Sağlıklı insanlar engellilere bakıp şükretmeliler.Ama, çok şükür deyip kulak memelerini çekmek değil de, ibadet ederek Allah’a teşekkür etmeliler. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]Engelliler, sağlıklı insanlara şükretmeleriiçin vesiledir evet ama aynı zamanda engelliinsan sağlıklı insanlara ibretlik örnek olmalıdır. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT="Tahoma"]Namaz[/FONT][FONT="Tahoma"] kılan bir engelliyi gören veya evde oturmakyerine çalışan bir engelliyi görenboş oturup vakit öldüren sağlıklı insanlar, hallerini gözden geçirmeliler. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İnsan, ezelde ruhlar aleminde Rabbine seni seviyorum, sanaaşığım, demişti. Cenab-ı Allah, mademki öyle, o halde aşkını ispatla, diye bizibu dünyaya sabır ve şükür imtihanına gönderdi. Giriş yazısında anlatmıştık. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ama biz insanlar, nefsin arzu ve isteklerinin peşinde koşmaktangeldiğimiz yeri, verdiğimiz sözü, gideceğimiz yeri, aslında Allah’ı unuturuz. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ama Rabbimiz öylesine merhametlli ki… Kusurlarımıza bakmadan, unutkanlığımızı,gafletimizi, cehaletimizi hoşgörür, yine de merhamet eder. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu merhamet neticesinde, kendisini hatırlatmak için, yaniKıblemizi Zat’ına çevirmemiz için şahsımıza özel peygamberler gönderir. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu elçiler aklını kullananlar için Dön Rabbine diyenuyarıcılardır. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu elçilerin adı, acı, keder, ızdırap, bela, hastalıktır… [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Gönüle gamdan kederden bir peygamber gelince, ötelerden Cebrailde gönüle iner. Düşünce, Meryem gibi yüzlerce İsa’ya gebe kalır.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial](Hz. Mevlana: Divan-ıKebir, cilt 3,1159) [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Allah kusurlarıma bakmadan bana Friedreich Ataksisihastalığı peygamberini bana özel gönderdi. Gafletten uyandırdı, bu hastalıksayesinde doğruyu buldum. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Engelli olmak bana Alah’ın hediyesidir. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]3 Aralık Dünya Engelliler Gününüz kutlu olsun kaderarkadaşlarım. Bu Gün, kalplerinde engel olmayan yüce gönüllü bütün insanlarınempati yapmalarına vesile olsun inşallah. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Dert etme![/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Duâ et,[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Hepsi imtihan, geçecek bir gün elbet...[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt