Merhaba teşekkür ederim..Bu projenin Türkiye ayağını Ulusal Ajans adında bir kurum yönetiyor..Onlara mail attım , Lokman Ayva'ya da mail attım..Henüz Lokman Ayva'dan cevap gelmdi.. Ak parti'nin özürlüler danışma ve koordinasyon merkezine de mail attım..
Ayrıca yönetmeliği okudum ve okula gidip bu konuda araştırma yapıp gerekirse başkalarına da ön ayak olacağım..
Yazmam gereken ama yazmadığım / yapmam gerken ama yapmadığım her mesaj ve hareket yüzünden siz forum üyesi arkadaşlardan ve sen sevgili oturanboğa arkadaşımdan özür dilerim
Sonuçta her zaman internete giremediğim için bu foruma da çok sık uğrayamıyorum..O yüzden de eğer benden yardım isteyip te alamayan ya da yardımım dokunması olasılığı olan ama yardım edemediğim birisi varsa..ÇOK ÖZÜR DİLERİM !
Sevgiyle kalın...
---------------------------------------------------------------------------------------
Ulusal Ajansın bana cevabı :
Sayın Sözümçetin,
Bahsettiğiniz projenin numarası PL2-114 olup proje başvurusu incelenmiş ve şu hususlar saptanmıştır.
1- E-postanızda engellilik durumunuzun oranından bahsetmemişsiniz. Bizim ölçümüz en az %40 tır. Bu oranda engeliniz yoksa ki bu durumda belgeniz de yoktur engelli sayılmazsınız.
2- Bu durumda engelli kontenjanı talep edemezsiniz fakat engelsiz grubuna da dahil olmamanız için bir neden yok (projenin uygulanması sırasında diğer yararlanıcılara uyum sağladığınız müddetçe).
3- Projede yararlanıcı olabilmeniz için proje başvurusunda öngörülen şartları taşımanız durumunda seçilmeniz mümkündür, fakat bu seçimi proje sahibi kurum, başvuruda öngördüğü şartlar çerçevesinde, uhdesinde bulundurmaktadır. Sizi seçmemesi durumunda da muhatap Ulusal Ajans değil, kendi kurumunuz ve gerekli görüyorsanız hukuki yollardır. Merkezimiz seçilenlerin başvuruda öngörülen kriterleri taşıyıp taşımadığına, projeyi uygulayabilme kapasitesine bakar.
4- Merkezimiz dez avantajlı gruplar ve engellilerin projelerimizden yararlandırılması için çaba sarf etmektedir. Proje sahiplerimize de bu yönde tavsiyelerde bulunmakta ve teşvik etmektedir. Projenin uygulanmasını ve uyumunu bozmayacaksa, refakatçiye gerek duyulmayacaksa (projenizde refakatçi talep edilmemiştir) engelli yararlanıcıların da projeye dahil edilmesi olumlu bir yaklaşımdır.
5- Proje sahibi kurum başvuru formunun 2.1 PROJEYE KONU EDİLEN İHTİYAÇLAR kısmında "Yararlanıcı grubu program içindeki en başarılı öğrenciler arasından program başkanlığı tarafından belirlenecek olup bu başarılı öğrenciler arasında engelli bulunup bulunmadığının kesinleşmemesinden dolayı engelli öğrenci ile ilgili bir girişimde bulunulmamıştır." demek suretiyle engelli yararlanıcı seçilmesi konusunda bağlayıcı yükümlülüğe girmemiştir.
6- Proje sahibi kurum proje başvurusunun 4.1 YARARLANICILARIN SEÇİMİ bölümünde de bunu şu şekilde gerçekleştireceğini beyan etmiştir.: "Uludağ Üniversitesi öğrencileri arasından, herhangi bir disiplin cezası almamış, teknik bilgi ve becerileri ile sanayi kurumlarında çalışabilecek; temel düzeyde İngilizce ve/veya Almanca bilen ve Almanca dilini geliştirmeye istekli öğrenciler Program başkanları tarafından belirlenen öğrenciler arasından ve proje koordinatörünün saptadığı komisyon tarafından belirlendikten sonra, müdürlükçe seçim onanır. Bu aşamada Program Başkanları GANO ( Genel Akademik Not Ortalaması)’u yüksek, sosyal yönü kuvvetli, başarılı öğrencileri seçmeleri konusunda bilgilendirileceklerdir. Gerekli görmesi durumunda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Uludağ Üniversitesinin diğer birimlerinden de öğrenci seçiminde yararlanabilir."
Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta "Gerekli görmesi durumunda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Uludağ Üniversitesinin diğer birimlerinden de öğrenci seçiminde yararlanabilir" tasarrufunun proje özetinde vurgulanan "Bu proje, Uludağ Üniversitesi, Elektrik, Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Mekatronik, Makine, Tarım Alet ve Makineleri, Grafik, Tekstil, Otomotiv ve Gıda branş1arından olmak üzere, toplam 10 öğrencinin, Almanya’da mesleki deneyim ve becerilerini geliştirmeye yönelik staj yapmasını amaçlayan bir projedir. " ile çelişmemesi; örneğin konu ve meslek ile ilgili olmayan bölüm ve alanlardan yararlanıcı seçilmemesidir.
Konuyu bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Uzmanı
EU Education & Youth Programmes
LdV Vocational Training
Expert
Hüseyin Rahmi Sk. No: 2
06680 Çankaya - Ankara / TURKIYE
Tel: +90 312 409 61 10
Fax: +90 312 409 60 98
vahit.sadal@leonardo.gov.tr
vahit.sadal@ua.gov.tr
-----------------------------------------------------------------------------------
1
Ben özürlülük oranımı (% 67) ve özürlü kimlik kartım olduğun yazmıştım onlara
2 Bu mail ' e cevap olarak ben de nasıl engelli kontenjanı talep edebilirim diye mail attım ama bana cevap vermediler..
3 Okul engelli kontenjanı belirlemeyerek baştan engelli öğrencilere ayrımcılık yapmış olmuyor mu ? [/b]