Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak açıköğretim kayıtlarında herhangi bir ücret ödeyecek miyiz?

gesees

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
herkese iyi günler
bu sene açık öğretim okumaya karar verdim sınava girdim açık öğretime girecek puanın fazlasını aldım açık öğretime kayıt olmak istiyorum. öncelikle açık öğretime kayıt olduğumuz zaman herhangi bir ücret (yıllık harç felan) ödeyecekmiyiz. ikinci sorumda sizce en kolay bölüm hangisi

Engelli vatandaşlarımızın AÖF harçlarında mahrum bırakılması ile ilgili olarak 31 Ağustos 2013 tarih ve 28751 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan
"2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Yüksek öğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair" Bakanlar Kurulu Kararında
"Yüksek öğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında*1/7/2005*tarihli ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca engelli olduğuna dair raporu ilgili yüksek öğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, engellilik oranı kadar indirim yapılır.”
İfadesinin kullanılmış olması %40 ve üzeri özür durumu olan engelli vatandaşlarımız herhangi bir şekilde Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden birine yeni kayıt yaptırmaları durumunda eğitim harçlarının alınmayacağı belirtilmiştir.

Ayrıca engelli vatandaşlarımızın Açıköğretim Fakültesinde okurken, kendilerinin ödemekle yükümlü olduğu kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve alacağı diğer hizmetlere karşılık olarak Açıköğretim Fakültesinin bağlı bulunduğu Anadolu Üniversitesi tarafından tahsil edilen Öğretim Giderleri ile ilgili olarak üniversite kararı gereğince engelli vatandaşlarımızdan bu ücretin alınmaması kararı verilmiştir. Bunun için üniversitenin aldığı karar gereğince engelli vatandaşlarımızın özür durumu %40 ve üzeri ise Öğretim Giderleri alınmamaktadır.

İkinci sorunuz ise herkese göre farklıdır.
Ben sözelciyim bana sözel kolay bunun için de sözel bölümler kolay.
Siz hangi derslerde daha rahatsanız hangi dersler konusunda daha çok bilginiz varsa o bölümlere yöneleceksiniz.
Bölümlerin yıllık dersleri neler bunları incelemelisiniz.
Size uygun olanı seçmelisiniz.

çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz

selamlar, açık liseyi dışardan bitirmeme çok az kredi kaldı, liseden sonra AÖF fakültesine yazılmak istiyorum, anladığım kadarıyla engelli olduğumuz için HİÇ BİR ÜCRET VE KATKI PAYI ödemeden dışardan üniversiteyi bitirebilir miyiz?

Yazılan yönetmeliğe göre alınmıyor.
Kayıt yenilemelerde de sağlık raporu oranına göre fiyat ödeniyor.
Bu sene kazanırsam göreceğim nasılmış ödeme şartları.
O zaman daha net açıklama yaparım.

Kazandınız mı peki Plumeria :)
Ben 4 yıllık lisans'a yerleştim aöf şimdi illaki aöf bürosuna gitmem şart mı bilmiyorum ki rapor için ösym'de engel bilgilerim mevcut oraya gitmeden e-kayıt ile kayıt olmam mümkün değil mi acaba

Malesef hayır.
31 Ağustos - 8 Eylül arası ÖSYM büyosunda yapacağız kayıtları.
Evet isyanimkendime kazandım AÖF Adalet

Ben AÖF ile yeni görüştüm. %40 ve üzerine engelli raporu olanlar kitap ve kayıt ücreti ödemiyor. Kayıt bürosuna gelirken engelli raporunuzu getirmeniz yeterli dedi memur.

doğru mu duydum 100de40 engeli olan kişiden kayıt yenileme veya kayıt olma parası harcı alınmıyor ? yani no 205 tl :D iyi iyi :D

Üst Alt