Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen olarak kadrom şu an ilçede. Kadromu nasıl okula alabilirim?

Konular
25
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar kadromuzun okulda olması için bir defaya mahsus yer değiştirme hakkını kullanabilir miyiz veya başka neler yapabiliriz kadromuzun okulda olması için? Bu konuda bilgi verebilir misiniz rica etsem? Adaylığım devam ediyor. Kendi ilçemde kadrolu olarak bir okula atanmak istiyorum ama dediğim gibi kadrom ilçe milli eğitimde şu an. Mazarettr kendi ilçem açılmadı yarıyılda özür grubundan. İl içi yer değiştirme de adaylık kalkmadan olmuyır diye biliyoruz. Geçici görevlendirmeyle çalışıyorum şu an. Yardım olabilirseniz çok sevinirim.

Atandıktan sonra norm fazlası mı oldunuz? Adaylığınız kalkmadan nasıl kadronuz ilçe mem'e geçti anlayamadım tam.

Sözleşmeli atandıktan sonra adaylığınız kalksa bile zaten 3 yıl sonra kadroya geçiyorsunuz. Kadroya geçmeden yer değişikliği yapmanız mümkün değil.

açıkçası bende durumu anlamadım.
norm fazlası mı oldunuz (üstelik daha adaylık kalkamadan), aceba mazeret ataması ile veya merkezi atama ile direk ilçe meme mi atadılar (yer olmadığından ama böyle birşey mümkün mü ondan da emin değilim)

bir de eğer norm fazlası oldunuz ise isteğiniz dışında size zorla yer değişikliği yapamıyorlar bildiğim kadarı ile.

sorularıolanbiri biraz daha bilgi aktarmanız mümkün mü?

Sözleşmeli atandıktan sonra adaylığınız kalksa bile zaten 3 yıl sonra kadroya geçiyorsunuz.
ekpss ile atama "kadrolu" şeklinde gerçekleşmektedir. Tabii, sözleşmeli öğretmenlik için dediğiniz durum geçerli.
Kadroya geçmeden yer değişikliği yapmanız mümkün değil.
ekpss ile atanmış öğretmenler adaylık dönemindede ((sadece) mazerete bağlı yer değişikliği ile) yer değişikliğine başvuru yolu ile yer değişikliği yapabilmektedirler. Yineleyeyim, aktarmış olduğunuz bilgi sözleşmeli şeklinde atanmış öğretmenler için geçerli bir bilgi.

Son düzenleme:
@arda68,

engelli sağlık kurulu raporunuz ile kılavuzda açıklanan açıklamalar doğrultusunda başvuru yaparak tabiiki.

@kar&yağmur Dilekçe ile eve en yakın okullara verdiler herkesi ama açık yok tabi okulda. O şekilde norm fazlası oldum. Mesajınızı şimdi görüyorum siteye girmemişim epeydir, kusura bakmayın. Dediniz gibi kadrom İlçe Mem'de. Okulda değil. Bu durumda atana dönemlerini bekleyip mi bir okulun kadrosuna geçmem gerekiyor ?

@Gothica Konuyu @kar&yağmur açıklamış sağ olsun. Engelli öğretmenlerin 3 yıl bekleme şartı yok ve kadrolu olarak atanıyorar.

Benim de kadrom ilçede. Okulda açık yok o yüzden en yakın yere norm fazlası olarak gittim.

@sorularıolanbiri,

anlattıklarınıza ve mevcut bildiğim bilgilere dayanarak 2 şekilde tercih yapabileceğinizi düşünüyorum.

1) norm fazlası öğretmenlerin tercihlerinin alınması ile yapılan atama.
2) mazerete bağlı yer değişikliği sureti ile atama.

her ikisi için belli dönemlerini beleyeceksiniz ancak 2. si bu ağustos döneminde olacak bildiğim kadarı ile.

@kar&yağmur Evime yakın bir yerde açık olsa keşke ama o düşük bir ihtimal anladığım kadarıyla. Çünkü çoğu yer dolu ki zaten yüksek puanlı kişiler alınır öyle değil mi? Dilekçe zaten kadro için yeterli değil.

@stemivera Çoğu meslekte adaylık var. Düz memurlukta da öyle mesela. Yine de bir adaylık sürecimiz oluyor. Nedenini bilmiyorum ama olması gerektiği için öyle sanırım. İlk kariyer basamağı adaylık.

@sorularıolanbiri,
biz kadrolu başlıyoruz ancak adaylık sürecine tabiiyiz. Biz de sanıyorum biraz daha meşakkatli. dosya hazırlama doldurma - verilen veya beklenen işlemleri yapma takip etme vs.

bir de , ilçe memde norm fazlası iseniz görevinizi nasıl yapıyorsunuz , gerçi adaylık döneminde aktif birşey yaptırmıyorlarsa da olur yapılacak bir sürü ders dışı faaliyet var sonuçta.

@kar&yağmur Bizde de diğer öğretmenlerde de adaylık süreci aynı. Doldurulması gereken formlar,izlenmesi gereken seminerler falan var
Ben geçici görevlendirmeyim şu an evime yakın bir yerde. Ders verildi bana diğer hocalar kadar çok olmasa da.

@kar&yağmur Hocam tekrar merhaba. Merak ediyorum mazeret tayininde özür grubunda kendi ilçemiz açılıyor mu? Bir de kadronun bulunduğu yere bir evrak vs. götürmek gerekli mi?

@gül_sen tutuluyorlar hocam dilekçe verince.

@kar&yağmur Teşekkür ederim. Ya ben öylesine norm fazlalarının başvurduğu sisteme girmeye çalıştım ama şifremi kabul etmedi neden bilmiyorum zamanı geldiğinde ilçeden şifre isteyeceğim tekrar.

@kar&yağmur,
merhaba hocam, 4) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilemez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.”

benim kadrom il memde. görevlendirme olarak bir okulda çalışıyorum. ihtiyaç var diye beni başka okula görevlendirebilirler mi yoksa bu hüküm benide koruyormu aynı görevlendirildiğim yerde devam edebilir miyim ?

ordaki ifade kadrosunun bulunduğu yer demiyor memurun yeri diyor. görevlendirildiğim yer, yerim olmuş olmuyor mu ?

bilmem derdimi anlatabildim mi ?

@Suskun Mutsuz Umutlu,

valla uzmanlık alanım bilgi ve belge yönetimi değil ama mantık yürüterek ve sizin alıntı yaptığınız bilginin de geçerli olduğunu varsayarak konuşuyorum.
kadronuz il memdeymiş. bu müdürlüğe lokasyon olarak yakın bir okula verilebileceğinizi düşünüyorum. Ama geçerliliği devam eden ve yüzde %40 ve üstüne tekabül eden bir engel oranına yönelik bir sağlık probleminiz var ise sağlık kurulundan yeni bir engelli raporu almak yararınıza olabilir. Tabi bu da siz başka bir yere gitmek istemiyor iseniz geçerli.

@GeorgeOrwell,

sorunuz net olarak anlaşılamadı ancak "görevlendirme" ile kastedilen eğer farklı ilçede iseniz o zaman o ilçenin dışına verilemiyor bildiğim kadarı ile (bu diğer öğretmen arkadaşlarımdan edindiğim bilgi tabi) ancak eğer il merkezinde iseniz o zaman bu il merkezinde herhangi bir yer olabilir diye düşünüyorum. En olmadık olaylar başınıza gelebilecelk gibi ise misal il dışına görevlendirme giden bile duydum.

Selamlar , 2023 de ataması yapılan engelli öğretmenlerin adaylıkları kaldırıldı mı arkadaşlar , yada ne zaman kadroya geçişleri yapılıyor .
Bir yılı dolunca kaldırılacak denmişti.

Benim ilçemde de aynı durumda bir arkadaşımız var onu 2 yıldır bizim okula görevlendirdiler. Yalnız engelli öğretmenlerde de hizmet puanı kapsamında yer değiştirebiliyor. Bu nedenle siz norm fazlası atamalarında ya da adaylığınız kalktıktan sonra mazeret atamalarından yararlanabilirsiniz. Başka türlü kadromuzu bir defaya mahsus da olsa bir okula veremezler.

Üst Alt