Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur veya hizmetli kamuda ne iş yapar/yapabilir?

EFSANE_52

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Kamuda çalışan memur veya hizmetli kadolarına ne işler yaptırılıyor.
bilgis olan paylaşırsa seviniriz.

BVEN 5 YILDIR hizmetli memur olarak çalışmaktayım.. İdari birimde görev yapıyorum daha önce iş güzar idareciler tarafından değişik birimlerde görevlendirilmek istendim fakat bunu başaramadılar.. Hakkını arayan ve mevzuat hakimiyeti olan birine kolay kolay haksızlık yapamazlar.. Önemli olan idare nin anlayışlı olması ve bulunduğun kurum un teşkilat yapısıdır. şimdi gys ye hazırlanıyorum hedefim bu kurumdan idari hizmetler uzmanı olaak emekli olmak

hizmetliye her türlü ayak işi, memura masa başı işi,

Engel durumuna uygun bi iş verirler muhakkak hizmetliysende masa başı iş denk gelebilir.. Ama engelinin buna uygun olması lazım, yoksa sakın olaki hizmetliyle memuru 50/100 tl maaş farkı var die aynı statüye koyma.. Cünkü bazı arkadaşlara bakıorumda, hizmetli memuru bildiğin fotokopici sanıolar.. Tekrar ediorum eger engelin zorlandıgın ve haraket kabiliyetini engelleyici durumdaysa , oturursun eğer öle değilse.. Her işe hazırlan temizlik dahil

EKPSS ile Hizmetli Atanan Arkadaşlar ne yapmalı : Hangi yolları İzlemeli ...Tavsiye

[FONT=sans-serif]Dostlar bu başlığı; Yaşadığım ve Yaşanılan gerçek olaylardan esinlenerek oluşturdum . geçmişte başka başlıklarda kullandığım makalelerden de alıntılar var ... Saygılarım la .. Bana Bir Allah razı olsun ; Allah gönlündekini versin deseniz yeter .. .. Bizim en çok birbirimizin duasına ihtiyacımız var ;Allah sizlerden rızalı olsun ; Allah cc li hepinizin yardımcısı olsun [/FONT]

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Dostlar Kadroların neredeyse tamamı hizmetli kadrosu ve Yeni atanacak Arkadaşlarda bu kadroya atanacak ...Bu makaleyi Ekpss tercihlerinden önce sizi etkilemesin diye yayınlamadım ; fakat artık iş başa düştü . Artık Hizmetli Kadrosunda olacaksınız ve Atandığınız kurumda sizi kimse davulla zurnayla karşılamayacak ... O kurum devlet dairesi sizden önce de vardı sizden sonrada var olacak .. Unutmayın ki Devlet de daimilik şarttır ...O sebepten ki atandığınız kurumlarda kendiniz vaz geçilmez sanmayın , Vaz geçilir de .. Önce Kendi sağlınızı koruyun .. Dostlar Bunu ben yapamadım Sağlımı Koruyamadım sağlığımı daha çok bozdum : Şu an devlete atandıktan sonra ek özürüm var ...Bel fıtığı oldum her gün dahada ilerliyor ; ilerlemesine de neden olacak onlarca iş yapıyorum . İpin ucu kaçtı bir kere istesem de Tutamıyorum .; son yıllarda öyle sahipsiz kaldım ki bu hastalıktan bakıma muhtaç kalmaktan öyle korkuyorum ki vallahi ödüm kopuyor , Rabbimden dileğim Allah ele Avuca Koymadan , Amalyat tahtalarında Hastanelerde yalnız bırakmadan canı [/FONT][FONT=sans-serif] Alır inşallah ;İnanın Yalnızlık zor iş ... dualarınızı Eksik etmeyi arkadaşlar . [/FONT]

[FONT=sans-serif]Dostlar unutmayın Hak verilmez Alınır ;Bu ne demek biliyor musunuz :Kimse bilmediği ve talep etmediği bir hakkını da kullanmaz [/FONT]

Sezen Aksu Beni unutma şarkısın da derki " herkes kendi payına düşeni yaşar " evet öyledir de

Dostlar Arkadaşlar ;Nazım Ne der" Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa " Nazım Hikmet..

[FONT=sans-serif]Öncelikle Bu kompozisyonu yazıyı son satırına kadar okuyun : Burada yazanlar benim şahsi görüşlerim Kişileri ve Kurumları bağlamaz; fakat tavsiye niteliğinde ..[/FONT]

[FONT=sans-serif]1)Öncelikle yeni memur (hizmetli ) olmanın verdiği hevesle engelli olduğunuzu unutmayın . [/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu ne anlama geliyor ; Yeni bir ortam yeni bir iş insan bir an ortamın verdiği pozitif enerjiyle kendini daha güçlü SANIYOR , ama bilinmeli-ki daha güçlü değil . İnsan Kendini engelli değilmiş gibi hissediyor ,ama unutmasın ki engelli. İnsan o günlerde zannediyor ki hiç yorulmayacak . bu işlerden hiç bıkmayacak , yada sağlığı öyle yerindeki bir daha hiç hastalanmayacak ...Ama İnsan çok sürmeden bir gün bıkıyor , bir gün yoruluyor ve mukadderat yerine geliyor bir gün hastalanıyor ; Kısacası sanki o günlerde engelli değildi .

O Sanki Himen!di Herkül'dü; yada Örümcek adamdı ;Sani doğa üstü gaçleri vadı ; Kendisi ne iş verilse yapıyor , ne söylense canı pahasına yerine getirmek istiyor du . Ama gel gör ki zaman oluyor her şey başladığı yer dönüyor . Aynı dünya gibi , Engelli , Engelli oluyor Sağlam Sağlam , Kişinin Engelinin gerektirdiği Hassasiyetler bir bir baş gösteriyor ; bazen benim gibi telafisiz hallere geliyor . bazende acı bedeller ödetiyor . bir söz vardır ya "olay anında sarhoştum kendimde değildim ; hiç bir şey hatırlamıyorum , " Fakat işin kötü yanı sen ne kadar inkar etsen de senden başka herkes her şeyi hatırlıyor .....[/FONT]
[FONT=sans-serif]
2) dostlar gelişen bu sürede ikinci bir durum daha oluşuyor , ilerleyen zamanın getirisi , karşınızdaki kişi ve kişiler de size karşı bir beklenti oluşturuyor ... En tehlikeli olan da bu ...[/FONT]
[FONT=sans-serif]Amirler ve Memurlar da oluşan [/FONT][FONT=sans-serif] bu beklenti öyle bir hale geliyor ki senin engelli olduğunu unutturuyor . kişi ve kişiler bazen bile bile , bazende algılayamadıkları için senin engelli olduğunu görmemelerine bazende görmezden gelmelerine neden oluyor . Engellinin yani senin dün yaptığın bir işi yarında yapman istiyorlar hemde aynı performansla . Sıkıntı burada başlıyor , yapmayınca yapamayınca yanlış anlamalar ve karşılıklı tepkiler meydana geliyor ve bunun neticesinde amirlerin tarafından sana belirili yaptırımlar , ithamlar bazen suçlamalar gelmeye başlıyor " Melasa , tembel , işten kaytaran vb Tabi daha ağır ve sıkıntıları da var ". Bu insanın doğasında var .. unutmayın Arkadaşlar kimse sizin acınızı yada hastalığını sizin yerinize yaşamıyor ; davulu sesi kulağa uzaktan hoş geliyor . ...Karşınızdaki kişi siz ona anlatmadan acınızı sıkıntınızı hissettirmeden anlayamaz . anlasa da sizin yaşadığınızın anlattığınız ufak bir yüzdesi ona ulaşır ...[/FONT]

Dostlar işin özeti şu ki : Atandığınız kurumda ;sürekli yerine getiremeyeceğiniz görevleri yeni hevesle yüklenmeyin almayın . İnsanlar unutsa da onlara siz daimi engelli olduğunuzu hatırlatın ;Fakat şunu da bilin ağzınızla kuş tutmanızda unutsalar da siz sanki bir suçluyormuşcasına o kurumda engellisiniz . bu Mukadderat hiç değişmiyor ve inanın insanın canın çok yakıyor . Her zaman negatif ayrımcılığa maruz kalıyorsunuz . O sebepten sanki engelli değilmiş gibi davranmaya çalışmayın . bir faydası yok zıt tına zaraı çok , dediğim gibi çoğu zararında telafisi yok. o sebepten devamlı dilekçelerin izle raporlarınız la hastalığınız ve ilerleyişiyle ilgili amirinizi memurunuzu bilgilendirin . bu durumla ilgili bir izahatlar getirerek Engelinizi hatırlatın . engelli olduğunuzu sakın unutmasınlar , sizde unutmayın unutulur sanız unutursanız bedelleri ağır olur ....

3) baktınız durum daha kötüye gidiyor ipler elinizden gitti ; olur ya ipin ucu kaçtı benim gibi . dilekçeler de raporlarda fayda etmiyor izahatlar da bir getiri sağlamıyor dahada üzerinize geliniyor ; işte orada durun Tamamen de sahipsiz değilsiniz . kola kravat giyinip en iyi şekilde hazırlanarak O ilin , kasabanın , ilçenin Mülkü Amirine Gidin , Ya kurumunuzun bağlı olduğu vali yardımcısına yada valiye . İnanın hepsi çok değerli ve kıymetli insanlardır . o göreve zaten seçilip geliyorlar , sizi dinler ve dertlerinize çözüm bulmada yardımcı ola bilirler .

4)Öncelikle Tüm bunlara Mahal vermeden ;baştan duruşunuzu koyun . hastalığınızın hassasiyetlerini belirtin .
Baştan bunu yapmazsanız sonra telafisi çok zor ..

5) Aşağıda yazanları da çok iyi okuyun .Gerekirse defalarca okuyun ;unutmayın kisiz engellisiniz arkadaşlar . fakat gine unutmayın ki atayacağınız kamu kurum ve kuruluşunda ,çalışınca sizden %100 çalışma performansı beklenecek .İnsanın doğası bu

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar dostlar ;ben bu güne kadar engellilerin hizmetli olmasını hiç bir zaman tasrif etmedim , uygunda bulmadım . onlarca yazınla makalemle ; özel açtığım başlıklarla da , gerekçeleriyle delilleriyle dile getirdim eleştirdim . Ama görünüyor ki sessimizi gerekli yerler duymamış , duyuramamışız . olur ne yapalım dünyanın sonu değil ya ....benim memurluk da 2. yılım İki yıldır Yardımcı Hizmetler deyim " [/FONT]
[FONT=sans-serif]Yardımcı hizmetli de 657 memur statüsünde ama görev mahiyeti farklı " ... onca yaşadığım olumsuzluğa zorluğa rağmen Ama dönüp ardına bakınca devlet güvenceli bir işte çalışmak çok güzel .zaman akıp gidiyor hayatınıza bir düzen bir intizam geliyor . O sebepten tercih yaparken öncelikle kendi ilinizde ne kadar boş kadro varsa onu yazın , bu çok önemli .Gurbet yani yaşadığın şehir dışı bir şehir normal bir birey için öyle zor ki , Bir Engelli için inanılmaz şartlarda ağır . İkinci olarak kimse sakın puanına güvenmesin ; 90 üstü puanlar kesin ve net atanmak için Atanmak için ;Zaruri bir sebepleri yoksa çokça Hizmetli kadrosu yazsın ve kesin atanmak isteyen ful hizmetli yazsın ;ve gine tekrarlıyorum ilk etap da kendi şehrinizde ne kadar kadro varsa onu yazın . Eğer puanınız 93/94' altındaysa eğer atanmak istiyorsanız bir tane bile memur kadrosu yazmayın ; Nedeni Memur kadrosu 95' erde bile riskli . onların bile önce kendi memleketleri , sonra ise kesinlikle %70 / %80 lere yakın hizmetli kadrosunu tercih etmesi uygun ve akılcı olur . 3. olarak da Bu arada Kamu hastanelerinde de Yardımcı Hizmetli yok ... Oraya yardımcı hizmetli bile atarsanız da kamu hastanelerin de memur olarak değerlendiriliyorsunuz ;kamu hastanelerinde yardımcı hizmetli kadrosu yok .bakın bu çok önemli tercih yaparken çok dikkat edin buna ...4. olrakta Hizmetli memur maaşı arkadaşlar maaş 1800 ila 1900 tl arası[/FONT][FONT=sans-serif]Küçümsenecek bir rakam değil .Eğer kendi şehrinizde ailenizin yanında iseniz büyük para :Evli ve çocuğun varsa 2100 lirayı bulur .Memurun Maaşıyla arada pek fark yok ...Kamu hastanelerinde artyı döner sermaye , Bazı kurumlarda Artı binliraya yakın ikramiye benzeri bir ödeme var .[/FONT]
[FONT=sans-serif]arkadaşlar altaki lingide tıklayıp inceleyin faydası inanın çok olur [/FONT][FONT=sans-serif]

Arkadaşlar Lakin yardımcı Hizmetli Görevin gereği ve mahiyeti olarak iş ağır ve beden Gücüne dayalı işler. Çoğu yük taşıma , Gel git , Temizlik ve Buna benzer işler. Mesala Ben Bu göreve başladığımda bel fıtığı yada benzeri bir sıkıntım yoktu. Şu an ise Bel fıtı oldum şiddetli ağrılarım var . Bu daha yaşadığım onca olumsuzlukların yanında devede kulak. Ama Kimseden Şikayet ci veya Durumum dan azırganır değilim . Bunada Bin şükür . [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ben Yardımcı Hizmetlerim .Kimilerine Göre Hizmetci. Bu Ne zaman olumsuz bir durum olsa sanki suç gibi yüzüme vurulur olsun .. Namusumla ekmeğime kazanıyorum ya Bu bana yeter . Devletin verdiği işi layıkı ile yapmak zorundasın . Aldığın parayı Hak etmek zorundasın .. Bu işini layıkı ile yapmamak Benim için vatana ihanet gibidir . Canımdan olsam verilen görevi yerine getirim . Kadromun Gereği Bu ben yardımcı hizmetliyim Kendim ettim kendim Buldum [/FONT]:)[FONT=sans-serif] ). ''Çoğu Engelli arkadaşın Hizmetli Kadrosunda çalışma şartları da çok ağır. Biz engellilerin Kanun la ve yönetmelik le korunan hakları var . Fakat Bu haklar uygulama da çoğu kez hayata geçmez, geçmiyor da .Ben Bu durumu bizati yaşayarak testtdim . Kaç defa engelimin bir getirisi yaşanılan olumsuz olaylar da Engelli ve özürlü haklarını dile getirdim .Fakat hiç bir Olumlu sonuç alamadım . dahası hiç bir olumlu sonuç alamadığım gibi daha büyük olumsuzluklara karşılaştım .Eskisinden daha büyük tepkiler aldım . Daha da çok sıkıntı da Kaldım .Buda aslında doğal hiç bir zaman teori ile pratik tam anlamı ile tutmaz .. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Engelli arkadaşların çoğu , yaşadığı zorluklar karşısın da susar vallahi bence susmak da zorunda stajer memurluk korkusu var . nasılsa her fırsat başına kalkılıyor bir tehdit olarak öne sürülüyor şaşıp kalıyorsun .Aslında engeli memurun yada Hizmetlinin çok büyük bir namüsait yüz kızartıcı suçu oladığı sürece stajyerlik yükü de sırtından alınmamalı . Engeliler bu korku ve kurumdaki baskı vb etkenler neticesinde çoğu tehlikeli ve zor işi canları hayatları pahasına yapıyorlar ,Nereden mi biliyorum kendimden biliyorum ... Özellikle de Psikolojik ve Ruhsal hastalığı olan Engelinin İşi daha da zor . Bu arkadaşlarımın Gözle Görünür Bir özürü Engeli olmaması , bazen ön yargıya ve yanlış anlamalara sebep veriyor.Onlardan Normal bir Hizmetliden (Yüzde yüz salam birinden )beklenen iş gücü ve Çalışma performansı beklentisine yol açıyor . Eğer bu beklenti karşılanmazsa da , iki taraflı ağır sıkıntılara yol açıyor. Bu arkadaşların çoğu daha ağır işlerde ve daha çok psikolojik baskı altıda kalıyor '[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu arkadaşlar ve Tüm Engelli arkadaşlar için Hizmetli kadrosundan sa Masa başı bir memur kadrosu daha uygun olacaktır. Velev kül Kamu da çalışan çoğu hizmetli Engelli arkadaş kurum amirinin insaniyetine bağlı olarak memur kadrosunda görev alıyor . Kimiler ide, Memur gibi görev yapıyor . Buna rağmen Bu arkadaşlar da rahat değil . Nedeni Kurum ve Kuruluşlarda hizmetli kadrosunda çalışan diğer kişiler tarafından tepki görmekte ,Kurum Amirleri bile bu kişilerden tep ki almakta . İnsan oğlu kendi hizmetlilik yaparken başkasının engelli bile olsa , aynı kadroda memurlık yapması yada memur gibi davranması zorlarına gidiyor . Böylece Engelliler baskı altında kalmaktadır. Bu duruma Bizati ziyaret ettiğim bir okulda , gözümle ve kurum müdürünün sözleriyle de şahit oldum. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Biz Engelliler için ,Memur Kadrosuna yükselmek yada veri hazırlama Memuru olmak, Bir kurtuluş Gibi olacaktır . Bu durum Tüm engelliler için daha rahat ve Daha sağlıklı olacaktır.. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu form ve başlık Aracılığı ile Sesleniyorum . Her fırsatta Biz engellilerin en Büyük destekçisi ve Yardımcı olan Sayın eski Başbakanımız Yeni Cumhur Başkanımız ; Recep Tayip Erdoğan Beyefendi'den ,Onun Tüm Çalışma arkadaşların dan. Bunun yanı sıra Yeni Başbakanımız Halkın adamı; "Dünyayı Filozoflar Yönetmeli diyen" Ploton'ların Rüyasını Yerine Getiren ; Fiozof ve SİVASLI YİĞİDO ; Başbakanımızdan bir kardeşliği olarak hepimiz adına müsadeniz olursa tüm Engelli kardeşlikler im adına yardım istiyorum ...Ayrıca Bakanlığı Çatısı altında binlerce engelliyi istihdam eden, onlara iş aş veren Sayın Milli Eğitim Bakanımız Beyefendi'den ve Sn Eski Bakanımız Biz Engellilerin ikinci. Annesi Sayın Fatma Şahinden,vede Yeni Ekpss de Bakanlığı çatısı Altında onlarca Engelliye iş imkanı sağlayan Aile ve sosyal politikalar bakanımız hanımefendi den ;Özellikle Bunca Engellinin Atanmasında Bunca Yardımı olan Sayın Bakanımız Faruk Çelik Beyden ve Onca Engelil Alımında Hezaman , yüzlerce kadro açıp engelli istihdamını sağlayan sağlık bakanımız dan , Son zamanlarda Diyanet Kadrolarını daha Engelli alımına uygun duruma getiren diyanet işleri başkanımızdan ve diğer tüm bakanlıklarımıza buradan seslenerek ,Sesimizi Duyan Tüm siyasi parti ve tüm Millet vekillerinden; En Başta TC Meclisinde Gurubu ve Muhalefette olan Tüm siyasi parti liderlerinden ; Ve Meclis çatısı Altında olmayanlardan da ; Sayın Devlet Bahçeliden , Sayın Kemal Kılıçtaroğlu beyden , Sayın Selattn Demirtaş beyden bu ülkenin vekillerinden Ben Kalender Şah olarak Engelli Arkadaşlarım için bir fırsat ve Bu konuda yardım istiyorum .Bu yardımı Kendim adıma ve Engelli arkadaşlarım adına istiyorum . Bizlere Engellilere BİR ŞANS..Memur olama şansı Kurumda görevde Yükselme şansı verilmeli

[/FONT]
Biz Engellileri unutmayın ...

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar , dostlar :Ben Kalender Şah olarak , bugüne kadar olan hiç bir yazımda siyasi bir amaç siyasi bir görüş ve yada bir duruş sergilemedim .. Hiç bir siyasi partiye uzak yada yakın taraf yada taraf dar olmadım ..Tamamı Engellilerin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgilidir. Ben yazılarımda dile getirdiğim , Engellilerin çoğu sorunu çözüme kavuşmuştur. özellik Ömss Atamaları ile olanlar Buradan Tüm biz engellilerin faydası ve Menfaati için çalışan herkese çok teşekkürler ..[/FONT]

Son düzenleme:
Yazıyı okudum. Güzel bir yazı olmuş ama eski sanırım. Çünkü başbakan ve aile bakanı değişeli uzun zaman oldu..
Bu arada şunu biliyorsanız cevap verin lütfen.. benim birden fazla rahatsızlığım var, ana rahatsızlığım "ankilozan spondilit" bunun dışında "romatoid artrit", şeker, tansiyon, kolestrol ve astım mevcut.. raporumda da "Ağır" ibaresi mevcut. Nasip olur da atanırsam hizmetli olarak söylediğin zorlukları yaşarmıyım Kalender ŞAH..

Bu tur sikintilar ozel sektorde de oldukca fazla ozel sektorde hem sizin engelinizden faydalaniliyor hemde ssk priminizden sirket nemalaniyor. Burasi Turkiye kimse engel dinlemiyor maaleaef herkes kendi menfaatlerini dusunuyor. Saydiginiz siyasetcilerde engelliler icin ideal calisma yapmis siyasetciler degiller maalesef bulunduklari hukumette engelliler icin normal insan gibi turunde laflari bile ağızlarından dusurmediler ne yazikki. Yaziyi eski donemde yazmis oldugunuz anlasiliyor. Zaten bu siyasetciler engelliler icin birsey yapacak olsalar hizmetli gibi kadroyu vermezler kendileri de kurumlardaki engellileri bi kenara birak sagligi yerinde insanlarin bile ne sartlarda hangi mobing altinda calistiklarini biliyorlar. Bunun cozumu insanin kendi vicdan ve egitimidir. Sadece bu hukumet degil basa gelen her hukumet cevresini tanidigini devlete aldigi icin kalite dustu ve verim azaldi o yuzdendir ki vergi dairelerinde orgu oren bayanlar, ziraat bankasinda okey oynayan memurlar, aksama kadar oturan hizmetliler turedi.

Acikcasi bu yaziyi tercihler bitmeden yayinlasaydiniz tercihlerimde degisiklik yapardim etkilenirdim. Bu bakimdan tesekkur ederim.
ankiloz komisyona kendimizi hastligimizi kritik durumlarimizi anlatirsak bize uygun isler verilecektir. Ozel sektorde sunu ogrendim yardim edersen o sana gorev kalir. O yuzden her ise burnumuzu sokmayacagiz ama aldigimiz parayi da haketmek icin de verilen gorevi eksiksiz yapacagiz bu bizim devletimiz cunku. Allah hepimizi muvakkaf etsin. Herkesin yolu acik olsun.
@k@kalenderşah tecrubelerini her daim esirgemedigin icinde Allah razi olsun

dostlar arkadaşlar ; çoğunuz bleki beni tanımaz ; ama bu formada ömss , ekpss ile ilgili yazılarım hep hakikatlidir .bu başlık etkilenin diye değil yol göstersin diye . tabiki tercihten önce yayınlam . yazımın bir bölümünü geçmiş de açtığım başlıklardan aldığımı yazı içerisinde belirttim : acı yaşandığı an en iyi yansıtılır ; sonradan her yangın gibi külleniyor ; insan zamanla kabulleniyor ; yada kabullen diriliyor dostlar söylediğiniz bölümle ilgili yeni bir düzenleme yaptım . birde şimdi bakın

Hayırlısı ile sonuçlar bir açıklanaydı

Önce bi empati kurması lazım kişinin, engelinin arkasına sığınıp ben şu şu şu işi yapamam dememeli, ast üst ilişkisini iyi yönetmesi lazım sonuçta başında bi amir var.. Daha önce bi kamu kurumunda çalışmadım ancak az çok tahmin edebiliorum..alınan paranın hakkının verilmesi lazım, verilecek iş ve görev kişinin sağlığını yada engelini etkilemiosa, o iş seve seve yapılmalı yada doğğru özel sektöre ... Çünkü hizmetli memurun görev tanımı belli, bendede agır iş efor gerektiren iş yapamaz raporu var, kendimce amiri ikna etmek zorundayım, ama bunu yaparken yok yasa beni koruo, yok kanun çalıştıramazsın beni dio demek yerine, konuşarak derdini sorununu anlatarak , İletişimi iyi kurarak olacak birşey... Baktınız anlaşılacak gibi değil, iyice zorlanıosunuz , giyeceksiniz ütülü gömleğinizi pantolonunuzu ceketinizi , doğru kurumun müdürlüğüne, güzel bir dilekçe el yazısı ile, ekte sunacagınız kanun yönetmelikleride olucak şekilde teslim edip anlatacaksınız..

Muzy ; Başlığı ve Makaleyi iyi okuruysan fark etmiş tirsin ; başlıktaki YAZIDAN bir alin ti " [FONT=sans-serif]Ben Yardımcı Hizmetlerim .Kimilerine Göre Hizmetci. Bu Ne zaman olumsuz bir durum olsa sanki suç gibi yüzüme vurulur olsun .. Namusumla ekmeğime kazanıyorum ya Bu bana yeter . Devletin verdiği işi layıkı ile yapmak zorundasın . Aldığın parayı Hak etmek zorundasın .. Bu işini layıkı ile yapmamak Benim için vatana ihanet gibidir . Canımdan olsam verilen görevi yerine getirim . Kadromun Gereği Bu ben yardımcı hizmetliyim Kendim ettim kendim Buldum [/FONT]:)[FONT=sans-serif] )."[/FONT]

Yazınızı okudum ve katılıyorum kesinlikle, size cevap olarak yazılmış bir yazı değildi benimki, bilgilendirme ve kendi düşüncelerimdir bunlar, çünkü bende çok okuyorum kişilerin yorumlarını ve genelde şöyle bir algı var,

Ben engelliyim ve yatarak çalışırım, önce bundan bi kurtulmak lazım.. Şartlar bundan ibaret ,devletin berbat atama politikasıda bundan ibaret , bende 85 puanla hizmetli yazmak zorunda kaldım, o yüzden kişilere söyleyebileceğim tek şey herşeye hazırlıklı olsunlar

devlet benı ıse alsın surunmekten kurtarsın tuvaletlerı temızlerım pencerelerı yıkarım butun bınayı temızlerım coplerı atarım yeterkı ıse alınayım yeterkı masa basıda ıstemıyom aksama kadr ayakta kalırım yetetrkı

@devran Bu hoş bir yaklaşım ve zihniyet değil. bilesin ki hayat hep tekerrürden ve tekerrür sonucu elde edilen tecrübeden ibaret . bir zamanlar inan biz de senden farklı düşünmedik . fakat biz diyoruz ki bizlere yol gösteren bunu , bu durumları anlatan olmadı. biz hizmetli takım elbise giyer mi giymez mi bunu bile öğrenemedik Allah'a emanet işe gittik . Bir Sorun da şu ki yukarıda ki yazımı ya iyi okumadın , yada anlayamadın . Ben yazımda şunu üzerine basarak belirttim .Yukarıda ki söylemlerini yerine getirdiğim sürece sorun yok ; sorun yerine getirmediğine , yada onların istedği performansda olmadığı süreçte başlıyor .:devletin seni işle almasının şatı belli sınavda iyi bir not almak ve doğru tercih yapmak ; Doğru tercih yapmanın da belirli kıssaları ve şartları var ;bu şartlarıda bir kaç başlık da dile getirdik ;doğru tercih için biraz da şans lazım ...

Arkadaşlar Dostlar Atanmanın En önemli şartı ; iyi bir puan almak ; iyi bir puan almanın da şatı ve yolu belli ;Dostlar İyi bir puan almanın yolu İnanın IQ derecemizde bağlı değil .....

Arkadaşlar ;İyi bir puan almanın ; yolu şartı ; Çalışmak ; daha çok çalışmak , dahada çok çalışmak ve hepsininde üzerinde daha da çok çalışmak ... Atanmanın başka yolu da yok ... fakat planlı ve doğru çalışmak .

Ben bu durumu hep şöyle özetlerim ; Ekmek su Ekpss .Bunun da açıklaması da şu ; İnsanın hayatını sürdümesi gereken zoruriyetler ve zorumluluklar dışında ; sınava hazırlandığı sürece hayatında sadece ekpss olacak , az yiyecek , az konuşacak , az uyuyacak ; hayatını sınavı kazanmaya adayacak ...

kimse seni beni işe ; "[FONT=sans-serif]devlet benı ıse alsın surunmekten kurtarsın tuvaletlerı temızlerım pencerelerı yıkarım butun bınayı temızlerım coplerı atarım yeterkı ıse alınayım yeterkı masa basıda ıstemıyom aksama kadr ayakta kalırım yetetrkı " diye almıyor sınav kazandığımız ve atandığımız için alıyor .Bir örnek ...sen ne kadar iyi şöför olursan ol ;araba kullanmayı meşru eden ehliyettir ; [/FONT]

Dostlar Arkadaşlar Benim tüm yazılarım yorumlarımın hepsi birer sosyal paylaşım , insanlık borcu benim insan olarak kendime borcum : sBenim izden tek isteğim biraz duanız . ama sadece kendim için değil hepimiz için Kalender Şah . Allah sende razı olsun deseniz yeter bana . Allah gönlündekini versin deseniz yeter .Bazen o kadar çok günler geçiriyorum ki . Allah sizden Rızalı olsun . Allah sizin gönlümüzdekini versin .

Son düzenleme:
Arkadaşlar tecrübe çok önemli Yukarıdaki hizmet li kadrosu ile ilgili bilgileri okuyarak ilk atandığınızda belirli bir bilgi birikimine sahip olmak size avantaj sağlar .; Bunu başka bir örnek ve kıssadan hisseyle anlatayım, bize kimse bilgi vermedi sanki özel bir sır . Ha internet dede bilgi bulamak aratırma yapmak zor , inanın bana içerisinde aradığınızı bulmak ayrıntılara rastlamak imkansız . sadece kuru magazin dahası yok , aynı gazete haberini yayınlayan binlerce belki yüzbinler milyonlarca site , aynı şekilde açıklamaları vb olguları aynı şekilde yayınlayan internet .. Bir periyot yok İnternet de kopyala yapıştır var :) .. Arkadaşlar ben ilk ömss de iyi çalışmama rağmen ; 81 Puan aldım . Sınav öncesi ve sonrası yaşadığım aksaklıklar da buna sebep oldu.. bir de şu etken çok önemli idi ; bu sınav ilk defa yapılıyor du ve soru kalıpları çalışma kitapları vb elde bir kaynak yoktu .Mesela Türkçe soruları Ales tarzı çıktı . Neden sonuç soruları vardı Anlamakta zorluk çektik ve cevap veremedim ; verdiğim cevapta yanlış oldu . Ömss nin öncesinde böyle bir soruya raslammaştım . çalıştığım onca kpss kitabında da bu konuya yer verilmemişti . belki yer verenler olmuştu fakat üstün körü geçiştirildiği için bu konu hakkında bilgim yoktu ..

Mesala İlk Ömss de matematik soruları Ekpss ye göre daha kolay olmasına rağmen . yapamadım . nedeni gerektiği kadar matamatik bilgim yoktu .Eşimle Ailevi sorunlar yaşamaya başladım pskoloji çok önemli sınava bir ay kala mecburiyetten çalışmayı bıraktım . ailem çatırdıyordu, ömss den sonra ise çok sürmedi dağıldı ...son olarak sa en son anayasa ve güncel olaylar bölümünde soru kaydırdım ... Yinede bin şükür iyi bir puan almıştım . bunu çok çalışmaya borçluydum

Ama Ekpss de daha disiplin li çalıştığım için 90 üzeri puan aldım .Mesela şu da çok önemli Bilgi ve genel kültür . Ben ilk Ömss de çıkan soruların ales tarzı olduğunu tesadüfen Fark ettim ; Kitapcıda öylesine Yargı Akademinin Bir Ales kitabını alıp incelerken fakk ettim , Ömss de çıkan tüm konular bu kitap da vardı ve soru tarzı da ona benzerdi bu Arada Yargı ve Güvenderin kitapları güzel ve güvenilir kaynaklar . Arkadaşlar Ekpss de ki sorular Ömss den daha ağır ve daha da zordu . Fakat Ömss de yaptığım hataları plansızlıkları Ekpss de yapmadım için sınav daha verimli geçti puanımda ona göreydi. Ha yine hatalarım oldu mu oldu . ama önceki tecrübem sayesinde telafisi dahada kolay oldu . daha az hata yaptım .

ankiloz

Canım kardeşim sana asla el ayak veya paspas işi veremezler . sadece en kötü ihtimal zimmet defteri ile evrak dağıtımı verilir. Daha çok iyi niyetli bir kuruma düşersen ve senin de PC bilgin var ise seni memurluğa eğitmek amacıyla iş verirler ( masa başı ) :)
Sen sadece ekmeğini kazanmaya bak .
Bizim kurumda olan ( MEB ) hizmetli arkadaşların işi akşam 2 kişi ve 5 oda :) 10 dk hiçbişey kalmıyor. Birisi benim samimi arkadaşım. yardım bile ediyorum vazifem olmadığı halde. o süpürme işi yaparken ben ona çöpleri dçkerim :)
(arada bir işim olmazsa)

devran29

Bende senin gibi niyetle başladım kardeşim :) Ekmeğini her türlü kazanmayı seven kazanır her zaman. hani bazı arkadaşlar utanır belki temizlik yapmaktan ama aslında o görevi o maaşla isteyen binlerce insan var ben şahit oluyorum kendi kurumumumda. Adam diyo 2000TL maaş verin ben değil tek katı dört katı da temizlerim çünkü 2000TL az para değil. asgari ücretle çalışanları düşünmek lazım :) HİZMETLİ olarak gir çalış 3 yıl sonra sınav ve MEMUR sınıfına yüksel.

kardes ıse alsınlar benı gorevde yukselme bıle yapmasınlar bu zzamanda memurluk oyle zorlasmıskı 2000 tl az paramı ya benım 20 lıram oldugu zamanlar sevıncten uyuyamıyom

ınsallah kardes allah benıde butun herkesı bu durumdan kurtarır benımkı kura sınav olsaydı bırseyler beklerdım ama kura cok zor sayısal loto gıbı tutursan atanıyorsun helekı 50 bın kısıden fazla kuraya basvuru yapılmıstır en az tahmınımce alcaklarıda 470 kısı allah yardımcımız olsun ıssızlıkten anam agladı artık cektıgım ezıyetlerın haddı hesapı yok vallahı :(

kac gundur ya cıkmaasa dıye hayatım alt us oldu

şu sonuçlarıda açıklasalarda millet öğrense artık deilmi yani

[FONT=sans-serif]EKPSS de tercih yapıp yaptığı yere gitmeyeceklere sesleniyorum HAKKIM KAT KAT HARAM OLSUN size şimdiden[/FONT]

Gökmen çok şükür pc bilgim var. Ofis programlarını rahatlıkla kullanabiliyorum. Dediğin gibi birşey olduğu takdirde zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Bekleyip görelim bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler.. :)

ankiloz kardeşim, sen yeter ki iyi niyetli ol ve çalışmayı sev. Kurum müdür ve şube müdürleri de insan öcü gibi görmesek tamamdır. Ve en önemli şey ÖZGÜVEN. yaparım yapabilirim, başarabilirim demekten asla çekinme. :)

Rabbim yardımcınız olsun .

kuradan yada sınavdan atanan memur we hızmetlı olarak ise baslayanlarrrr

lutfen artık temızlık yaptırrlarmı sorusundan skıldımm yahu hızmetlı denınce temızlıkcı gelıo aklına mılletın yok krdesım ya ewrak dagıttrıyolar fotokobı cektrıyolar guvenlıgın yanına oturtup kımlık konntrol ettırıyolar ha saf ınsanolursan bılgısız her ıste oldugu gıbı senıde ezerlerrr

Ben geçen gün MEB'de çalışan bir engelli arkadaş ile görüştüm kısaca şöyle bahsetti durum hakkında bulunduğun kurumdaki yöneticinin insiyatifine kalmış bir durum.O yüzden her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.Kimi iyi diyor kimi kötü işe başlamadan bilemezsin yani..

Yahu siz daha çömezsiniz.) Ben 2012 yılından beri teknisyen yardımcısı olarak kredi ve yurtlar kurumunda çalışıyorum.Yani yurtta çalışıyorum.Rahatım ve işimden memnunum.Akşama kadar oturuyorum ve çay içiyorum.

[FONT=sans-serif]Fark nemi : Farazi bir kıssa getireyim . Memur İşini yapar ... Hizmetli ne iş verilirse onu yapar.Memurun mesai si nettir .. Hizmetlinin mesai sati esnektir[/FONT]
[FONT=sans-serif]Birde genel olarak Kamuda çalışan kişiler ya kurum değiştirmek için yeniden sınava girer .. Yada istedikleri ile yeniden atanarak tayin olmak için ... [/FONT]
[FONT=sans-serif]Diğer ve en geçerli sebeplerden biride Hizmetli ve Benzeri kadroda çalışanlar yeniden atanarak memur kadrosuna geçmek için tekrar sınava girerler, Normal de kurum içi sınavlada kadrolarında yüksele bilirler .. fakat kurum içi yükselme sınavları kpss ve ÖMSS GİBİ BELİRLİ BİR DÜZEN TARİH İÇİNDE DEĞİLDİR ve Kanunla belirlenmiş .. öğrenim düzeyi ,Çalışma süresi gibi Belirli şartlara tabidir .....[/FONT]
[FONT=sans-serif]İnanın ki kamuda kadrolu olarak çalışıp ta ; yeniden sınava Girerek tekrar dan herhangi bir devlet kadrosuna atananların sayıları hiçte küçümsenecek adetlerde değildir ... Bunlar resmi veriler le açıklanmadığı için pekte bilmeyiz yada gündem de olmaz [/FONT]

arkadaşlar bende mumur kadrosunda adalet bakanlığı kurumunda çalışıyorum işin özeti her verilen işi düzgün sağlam yaparsan iş yüklerler ama işi beceremezsen en rahat yere verirler biz engellilerde büyük bir mücadeleden sonra seneler sonra işe başladığımız için verilen her işide sağlam yaparız (böylede yapmamız en doğrusu) bunun için bezan bunalırız ama tabiki haklarımız var genelgelerde mevcut o çerçevede işimizi yapmalıyız..

FaiR

Bende teknisyen ve teknisyen yardımcısı yazdım diyanet- egm

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar ; Bu arada ben 90 üstü bir puanla mecburi hep memur yazdım , gelir mi inanın emın değilim .Üzerine , birde gelmesi en muhtemel yerleri kadroları yazdım , Bu kadroları ve yerleri yazarken engelliye bir kere tayin hakkına güvenip Allah'a emanet tercih yaptım. inanın ki bir an önce bu hizmetli kadrosundan kurtulmak istiyorum . ama bu kadronun tüm bu zorluklara değen bir yanı var ki devlet güvenceli bir iş ve iki binlaraya yaklaşan çoğu zaman geçen bir maaş bunu anlatamam . hayatınıza getirdiği düzeni ve mutluluğu anlatamam oda tarifsiz onca olumsuzluğun telafisi . inşallah yaşayın görün .; buradan reklam olmasın diye hem bu kadroların hemde Hizmetli kadrosunda çok kıymetli bazı kadroların ismini zikretmeyeceğim .ama ,inanın ki öyle hizmetli kadroları vardı ki Ekpss tercih kılavuzunda vallahi Müdürlük gibi kadrolar. ben memur olmaktansa o kadroda şu an hizmetli olmaya atanmaya rağzıyım .. bu konuyu da kadroyu da açıklayamam sonra o kadrolara yönelme ve yığılma oluyor, arkadaşlara kadirlik oluyor . ben şu an çalışan memur hizmetli olduğum için mecburi Memur kadrolarını yazdım , Eğer tercih hakkım olsa şimdi bile o kadrolara seve seve hizmetli olarak giderim .[/FONT]

Üst Alt