EKPSS ile Hizmetli Atanan Arkadaşlar ne yapmalı : Hangi yolları İzlemeli ...Tavsiye
[FONT=sans-serif]
Dostlar bu başlığı; Yaşadığım ve Yaşanılan gerçek olaylardan esinlenerek oluşturdum . geçmişte başka başlıklarda kullandığım makalelerden de alıntılar var ... Saygılarım la .. Bana Bir Allah razı olsun ; Allah gönlündekini versin deseniz yeter .. .. Bizim en çok birbirimizin duasına ihtiyacımız var ;Allah sizlerden rızalı olsun ; Allah cc li hepinizin yardımcısı olsun [/FONT]
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Dostlar Kadroların neredeyse tamamı hizmetli kadrosu ve Yeni atanacak Arkadaşlarda bu kadroya atanacak ...Bu makaleyi Ekpss tercihlerinden önce sizi etkilemesin diye yayınlamadım ; fakat artık iş başa düştü . Artık Hizmetli Kadrosunda olacaksınız ve Atandığınız kurumda sizi kimse davulla zurnayla karşılamayacak ... O kurum devlet dairesi sizden önce de vardı sizden sonrada var olacak .. Unutmayın ki Devlet de daimilik şarttır ...O sebepten ki atandığınız kurumlarda kendiniz vaz geçilmez sanmayın , Vaz geçilir de .. Önce Kendi sağlınızı koruyun .. Dostlar Bunu ben yapamadım Sağlımı Koruyamadım sağlığımı daha çok bozdum : Şu an devlete atandıktan sonra ek özürüm var ...Bel fıtığı oldum her gün dahada ilerliyor ; ilerlemesine de neden olacak onlarca iş yapıyorum . İpin ucu kaçtı bir kere istesem de Tutamıyorum .; son yıllarda öyle sahipsiz kaldım ki bu hastalıktan bakıma muhtaç kalmaktan öyle korkuyorum ki vallahi ödüm kopuyor , Rabbimden dileğim Allah ele Avuca Koymadan , Amalyat tahtalarında Hastanelerde yalnız bırakmadan canı [/FONT]mı
[FONT=sans-serif] Alır inşallah ;İnanın Yalnızlık zor iş ... dualarınızı Eksik etmeyi arkadaşlar . [/FONT]
[FONT=sans-serif]Dostlar unutmayın Hak verilmez Alınır ;Bu ne demek biliyor musunuz :Kimse bilmediği ve talep etmediği bir hakkını da kullanmaz [/FONT]
Sezen Aksu Beni unutma şarkısın da derki " herkes kendi payına düşeni yaşar " evet öyledir de
Dostlar Arkadaşlar ;Nazım Ne der" Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa " Nazım Hikmet..
[FONT=sans-serif]
Öncelikle Bu kompozisyonu yazıyı son satırına kadar okuyun : Burada yazanlar benim şahsi görüşlerim Kişileri ve Kurumları bağlamaz; fakat tavsiye niteliğinde ..[/FONT]
[FONT=sans-serif]1)Öncelikle yeni memur (hizmetli ) olmanın verdiği hevesle engelli olduğunuzu unutmayın . [/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu ne anlama geliyor ; Yeni bir ortam yeni bir iş insan bir an ortamın verdiği pozitif enerjiyle kendini daha güçlü SANIYOR , ama bilinmeli-ki daha güçlü değil . İnsan Kendini engelli değilmiş gibi hissediyor ,ama unutmasın ki engelli. İnsan o günlerde zannediyor ki hiç yorulmayacak . bu işlerden hiç bıkmayacak , yada sağlığı öyle yerindeki bir daha hiç hastalanmayacak ...Ama İnsan çok sürmeden bir gün bıkıyor , bir gün yoruluyor ve mukadderat yerine geliyor bir gün hastalanıyor ; Kısacası sanki o günlerde engelli değildi .
O Sanki Himen!di Herkül'dü; yada Örümcek adamdı ;Sani doğa üstü gaçleri vadı ; Kendisi ne iş verilse yapıyor , ne söylense canı pahasına yerine getirmek istiyor du . Ama gel gör ki zaman oluyor her şey başladığı yer dönüyor . Aynı dünya gibi , Engelli , Engelli oluyor Sağlam Sağlam , Kişinin Engelinin gerektirdiği Hassasiyetler bir bir baş gösteriyor ; bazen benim gibi telafisiz hallere geliyor . bazende acı bedeller ödetiyor . bir söz vardır ya "olay anında sarhoştum kendimde değildim ; hiç bir şey hatırlamıyorum , " Fakat işin kötü yanı sen ne kadar inkar etsen de senden başka herkes her şeyi hatırlıyor .....[/FONT]
[FONT=sans-serif]
2) dostlar gelişen bu sürede ikinci bir durum daha oluşuyor , ilerleyen zamanın getirisi , karşınızdaki kişi ve kişiler de size karşı bir beklenti oluşturuyor ... En tehlikeli olan da bu ...[/FONT][FONT=sans-serif]Amirler ve Memurlar da oluşan [/FONT][FONT=sans-serif] bu beklenti öyle bir hale geliyor ki senin engelli olduğunu unutturuyor . kişi ve kişiler bazen bile bile , bazende algılayamadıkları için senin engelli olduğunu görmemelerine bazende görmezden gelmelerine neden oluyor . Engellinin yani senin dün yaptığın bir işi yarında yapman istiyorlar hemde aynı performansla . Sıkıntı burada başlıyor , yapmayınca yapamayınca yanlış anlamalar ve karşılıklı tepkiler meydana geliyor ve bunun neticesinde amirlerin tarafından sana belirili yaptırımlar , ithamlar bazen suçlamalar gelmeye başlıyor " Melasa , tembel , işten kaytaran vb Tabi daha ağır ve sıkıntıları da var ". Bu insanın doğasında var .. unutmayın Arkadaşlar kimse sizin acınızı yada hastalığını sizin yerinize yaşamıyor ; davulu sesi kulağa uzaktan hoş geliyor . ...Karşınızdaki kişi siz ona anlatmadan acınızı sıkıntınızı hissettirmeden anlayamaz . anlasa da sizin yaşadığınızın anlattığınız ufak bir yüzdesi ona ulaşır ...[/FONT]
Dostlar işin özeti şu ki : Atandığınız kurumda ;sürekli yerine getiremeyeceğiniz görevleri yeni hevesle yüklenmeyin almayın . İnsanlar unutsa da onlara siz daimi engelli olduğunuzu hatırlatın ;Fakat şunu da bilin ağzınızla kuş tutmanızda unutsalar da siz sanki bir suçluyormuşcasına o kurumda engellisiniz . bu Mukadderat hiç değişmiyor ve inanın insanın canın çok yakıyor . Her zaman negatif ayrımcılığa maruz kalıyorsunuz . O sebepten sanki engelli değilmiş gibi davranmaya çalışmayın . bir faydası yok zıt tına zaraı çok , dediğim gibi çoğu zararında telafisi yok. o sebepten devamlı dilekçelerin izle raporlarınız la hastalığınız ve ilerleyişiyle ilgili amirinizi memurunuzu bilgilendirin . bu durumla ilgili bir izahatlar getirerek Engelinizi hatırlatın . engelli olduğunuzu sakın unutmasınlar , sizde unutmayın unutulur sanız unutursanız bedelleri ağır olur ....
3) baktınız durum daha kötüye gidiyor ipler elinizden gitti ; olur ya ipin ucu kaçtı benim gibi . dilekçeler de raporlarda fayda etmiyor izahatlar da bir getiri sağlamıyor dahada üzerinize geliniyor ; işte orada durun Tamamen de sahipsiz değilsiniz . kola kravat giyinip en iyi şekilde hazırlanarak O ilin , kasabanın , ilçenin Mülkü Amirine Gidin , Ya kurumunuzun bağlı olduğu vali yardımcısına yada valiye . İnanın hepsi çok değerli ve kıymetli insanlardır . o göreve zaten seçilip geliyorlar , sizi dinler ve dertlerinize çözüm bulmada yardımcı ola bilirler .
4)Öncelikle Tüm bunlara Mahal vermeden ;baştan duruşunuzu koyun . hastalığınızın hassasiyetlerini belirtin .
Baştan bunu yapmazsanız sonra telafisi çok zor ..
5) Aşağıda yazanları da çok iyi okuyun .Gerekirse defalarca okuyun ;unutmayın kisiz engellisiniz arkadaşlar . fakat gine unutmayın ki atayacağınız kamu kurum ve kuruluşunda ,çalışınca sizden %100 çalışma performansı beklenecek .İnsanın doğası bu
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar dostlar ;ben bu güne kadar engellilerin hizmetli olmasını hiç bir zaman tasrif etmedim , uygunda bulmadım . onlarca yazınla makalemle ; özel açtığım başlıklarla da , gerekçeleriyle delilleriyle dile getirdim eleştirdim . Ama görünüyor ki sessimizi gerekli yerler duymamış , duyuramamışız . olur ne yapalım dünyanın sonu değil ya ....benim memurluk da 2. yılım İki yıldır Yardımcı Hizmetler deyim " [/FONT]
[FONT=sans-serif]Yardımcı hizmetli de 657 memur statüsünde ama görev mahiyeti farklı " ... onca yaşadığım olumsuzluğa zorluğa rağmen Ama dönüp ardına bakınca devlet güvenceli bir işte çalışmak çok güzel .zaman akıp gidiyor hayatınıza bir düzen bir intizam geliyor . O sebepten tercih yaparken öncelikle kendi ilinizde ne kadar boş kadro varsa onu yazın , bu çok önemli .Gurbet yani yaşadığın şehir dışı bir şehir normal bir birey için öyle zor ki , Bir Engelli için inanılmaz şartlarda ağır . İkinci olarak kimse sakın puanına güvenmesin ; 90 üstü puanlar kesin ve net atanmak için Atanmak için ;Zaruri bir sebepleri yoksa çokça Hizmetli kadrosu yazsın ve kesin atanmak isteyen ful hizmetli yazsın ;ve gine tekrarlıyorum ilk etap da kendi şehrinizde ne kadar kadro varsa onu yazın . Eğer puanınız 93/94' altındaysa eğer atanmak istiyorsanız bir tane bile memur kadrosu yazmayın ; Nedeni Memur kadrosu 95' erde bile riskli . onların bile önce kendi memleketleri , sonra ise kesinlikle %70 / %80 lere yakın hizmetli kadrosunu tercih etmesi uygun ve akılcı olur . 3. olarak da Bu arada Kamu hastanelerinde de Yardımcı Hizmetli yok ... Oraya yardımcı hizmetli bile atarsanız da kamu hastanelerin de memur olarak değerlendiriliyorsunuz ;kamu hastanelerinde yardımcı hizmetli kadrosu yok .bakın bu çok önemli tercih yaparken çok dikkat edin buna ...4. olrakta Hizmetli memur maaşı arkadaşlar maaş 1800 ila 1900 tl arası[/FONT][FONT=sans-serif]Küçümsenecek bir rakam değil .Eğer kendi şehrinizde ailenizin yanında iseniz büyük para :Evli ve çocuğun varsa 2100 lirayı bulur .Memurun Maaşıyla arada pek fark yok ...Kamu hastanelerinde artyı döner sermaye , Bazı kurumlarda Artı binliraya yakın ikramiye benzeri bir ödeme var .[/FONT]
[FONT=sans-serif]arkadaşlar altaki lingide tıklayıp inceleyin faydası inanın çok olur [/FONT][FONT=sans-serif]
Arkadaşlar Lakin yardımcı Hizmetli Görevin gereği ve mahiyeti olarak iş ağır ve beden Gücüne dayalı işler. Çoğu yük taşıma , Gel git , Temizlik ve Buna benzer işler. Mesala Ben Bu göreve başladığımda bel fıtığı yada benzeri bir sıkıntım yoktu. Şu an ise Bel fıtı oldum şiddetli ağrılarım var . Bu daha yaşadığım onca olumsuzlukların yanında devede kulak. Ama Kimseden Şikayet ci veya Durumum dan azırganır değilim . Bunada Bin şükür . [/FONT]
[FONT=sans-serif]Ben Yardımcı Hizmetlerim .Kimilerine Göre Hizmetci. Bu Ne zaman olumsuz bir durum olsa sanki suç gibi yüzüme vurulur olsun .. Namusumla ekmeğime kazanıyorum ya Bu bana yeter . Devletin verdiği işi layıkı ile yapmak zorundasın . Aldığın parayı Hak etmek zorundasın .. Bu işini layıkı ile yapmamak Benim için vatana ihanet gibidir . Canımdan olsam verilen görevi yerine getirim . Kadromun Gereği Bu ben yardımcı hizmetliyim Kendim ettim kendim Buldum [/FONT][FONT=sans-serif] ). ''Çoğu Engelli arkadaşın Hizmetli Kadrosunda çalışma şartları da çok ağır. Biz engellilerin Kanun la ve yönetmelik le korunan hakları var . Fakat Bu haklar uygulama da çoğu kez hayata geçmez, geçmiyor da .Ben Bu durumu bizati yaşayarak testtdim . Kaç defa engelimin bir getirisi yaşanılan olumsuz olaylar da Engelli ve özürlü haklarını dile getirdim .Fakat hiç bir Olumlu sonuç alamadım . dahası hiç bir olumlu sonuç alamadığım gibi daha büyük olumsuzluklara karşılaştım .Eskisinden daha büyük tepkiler aldım . Daha da çok sıkıntı da Kaldım .Buda aslında doğal hiç bir zaman teori ile pratik tam anlamı ile tutmaz .. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Engelli arkadaşların çoğu , yaşadığı zorluklar karşısın da susar vallahi bence susmak da zorunda stajer memurluk korkusu var . nasılsa her fırsat başına kalkılıyor bir tehdit olarak öne sürülüyor şaşıp kalıyorsun .Aslında engeli memurun yada Hizmetlinin çok büyük bir namüsait yüz kızartıcı suçu oladığı sürece stajyerlik yükü de sırtından alınmamalı . Engeliler bu korku ve kurumdaki baskı vb etkenler neticesinde çoğu tehlikeli ve zor işi canları hayatları pahasına yapıyorlar ,Nereden mi biliyorum kendimden biliyorum ... Özellikle de Psikolojik ve Ruhsal hastalığı olan Engelinin İşi daha da zor . Bu arkadaşlarımın Gözle Görünür Bir özürü Engeli olmaması , bazen ön yargıya ve yanlış anlamalara sebep veriyor.Onlardan Normal bir Hizmetliden (Yüzde yüz salam birinden )beklenen iş gücü ve Çalışma performansı beklentisine yol açıyor . Eğer bu beklenti karşılanmazsa da , iki taraflı ağır sıkıntılara yol açıyor. Bu arkadaşların çoğu daha ağır işlerde ve daha çok psikolojik baskı altıda kalıyor '[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu arkadaşlar ve Tüm Engelli arkadaşlar için Hizmetli kadrosundan sa Masa başı bir memur kadrosu daha uygun olacaktır. Velev kül Kamu da çalışan çoğu hizmetli Engelli arkadaş kurum amirinin insaniyetine bağlı olarak memur kadrosunda görev alıyor . Kimiler ide, Memur gibi görev yapıyor . Buna rağmen Bu arkadaşlar da rahat değil . Nedeni Kurum ve Kuruluşlarda hizmetli kadrosunda çalışan diğer kişiler tarafından tepki görmekte ,Kurum Amirleri bile bu kişilerden tep ki almakta . İnsan oğlu kendi hizmetlilik yaparken başkasının engelli bile olsa , aynı kadroda memurlık yapması yada memur gibi davranması zorlarına gidiyor . Böylece Engelliler baskı altında kalmaktadır. Bu duruma Bizati ziyaret ettiğim bir okulda , gözümle ve kurum müdürünün sözleriyle de şahit oldum. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Biz Engelliler için ,Memur Kadrosuna yükselmek yada veri hazırlama Memuru olmak, Bir kurtuluş Gibi olacaktır . Bu durum Tüm engelliler için daha rahat ve Daha sağlıklı olacaktır.. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu form ve başlık Aracılığı ile Sesleniyorum . Her fırsatta Biz engellilerin en Büyük destekçisi ve Yardımcı olan Sayın eski Başbakanımız Yeni Cumhur Başkanımız ; Recep Tayip Erdoğan Beyefendi'den ,Onun Tüm Çalışma arkadaşların dan. Bunun yanı sıra Yeni Başbakanımız Halkın adamı; "Dünyayı Filozoflar Yönetmeli diyen" Ploton'ların Rüyasını Yerine Getiren ; Fiozof ve SİVASLI YİĞİDO ; Başbakanımızdan bir kardeşliği olarak hepimiz adına müsadeniz olursa tüm Engelli kardeşlikler im adına yardım istiyorum ...Ayrıca Bakanlığı Çatısı altında binlerce engelliyi istihdam eden, onlara iş aş veren Sayın Milli Eğitim Bakanımız Beyefendi'den ve Sn Eski Bakanımız Biz Engellilerin ikinci. Annesi Sayın Fatma Şahinden,vede Yeni Ekpss de Bakanlığı çatısı Altında onlarca Engelliye iş imkanı sağlayan Aile ve sosyal politikalar bakanımız hanımefendi den ;Özellikle Bunca Engellinin Atanmasında Bunca Yardımı olan Sayın Bakanımız Faruk Çelik Beyden ve Onca Engelil Alımında Hezaman , yüzlerce kadro açıp engelli istihdamını sağlayan sağlık bakanımız dan , Son zamanlarda Diyanet Kadrolarını daha Engelli alımına uygun duruma getiren diyanet işleri başkanımızdan ve diğer tüm bakanlıklarımıza buradan seslenerek ,Sesimizi Duyan Tüm siyasi parti ve tüm Millet vekillerinden; En Başta TC Meclisinde Gurubu ve Muhalefette olan Tüm siyasi parti liderlerinden ; Ve Meclis çatısı Altında olmayanlardan da ; Sayın Devlet Bahçeliden , Sayın Kemal Kılıçtaroğlu beyden , Sayın Selattn Demirtaş beyden bu ülkenin vekillerinden Ben Kalender Şah olarak Engelli Arkadaşlarım için bir fırsat ve Bu konuda yardım istiyorum .Bu yardımı Kendim adıma ve Engelli arkadaşlarım adına istiyorum . Bizlere Engellilere BİR ŞANS..Memur olama şansı Kurumda görevde Yükselme şansı verilmeli
[/FONT]Biz Engellileri unutmayın ...
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar , dostlar :Ben Kalender Şah olarak , bugüne kadar olan hiç bir yazımda siyasi bir amaç siyasi bir görüş ve yada bir duruş sergilemedim .. Hiç bir siyasi partiye uzak yada yakın taraf yada taraf dar olmadım ..Tamamı Engellilerin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgilidir. Ben yazılarımda dile getirdiğim , Engellilerin çoğu sorunu çözüme kavuşmuştur. özellik Ömss Atamaları ile olanlar Buradan Tüm biz engellilerin faydası ve Menfaati için çalışan herkese çok teşekkürler ..[/FONT]