Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur emeklilik dilekçesi örneği..?

düşle

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
işe engelli memur olarak başladım.
gereken gün sayısını 8 ay geçti emeklilik dilekçemi vereceğim.
yukarıdaki örnek bana uygun mu?
dilekçemi hangi maddeyi esas alarak vermeliyim?

Şöyle bir şey iş görür sanırım:

EMEKLİLİK BELGESİ
EMEKLİLİK İSTEK DİLEKÇESİ
T.C. Kimlik No :
Emekli Sicil No:
Kurum Sicil No:
……………………………………………………………………………..
Fotoğraf
mühürlenecek
Kurumunuz …………………………..……………………………………………………..…… biriminde
çalışmaktayım. 5510 syılı yasanın Geçici 4. maddesine göre …………………..… hizmet günümü doldurdum. Emekliye ayrılmak istiyorum. Gereğini arz ve talep ederim. …./…./……

Emekli Aylığını Alacağı Adres :
Adı Soyadı, İmzası
EMEKLİYE SEVK ONAYI
Sayı :………………………………………
…../…./…..
Konu :………………………………………
………………………………………
…………………………………………
MAKAMINA
Olurlarınıza arz ederim.
Adı Soyadı, Unvanı, İmza
OLUR
…./…./……..

15 yılımı doldurdunuz?
Memuruyete engellimi başladınız?
Maaş ne kadar alacaksınız?
İkramiye ne kadar alacaksınız?

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (c) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI SAYILANLARIN HİZMET BİLGİLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA AKTARILMASI HAKKINDA TEBLİĞ
burada okuduğuma göre elektironik ortamda emeklik dilekçesi verebiliyor muyuz?

Emekli Aylığını Alacağı Adres : olarak neyi vermeliyim, hesap mumaramı mı?
ayrıca bu dilekçe ben mi yazacağım kurum mu? anlamadım çünkü mühür vs diyor.
sonrasında hangi belgelerle nereye teslim edilecek ve nasıl takip edilecek:

ilginiz için teşekürler.

Emeklilik işlemlerinizi çalıştığınız Kurum takip edecek. Personel sicil (özlük) birimi ile görüşün yardımcı olurlar.

konuyu bir dilekçeyle sgkya sordum:
5434 sayılı kanun 39. maddesinin j fıkrasına göre emekli olacaksınız diyo sgk ya yazdığım yanzının cevabı: yorumunuz nedir?

düşle bak canım , memuriyette müracaat veya şikâyet hakkının kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar “Devlet Memurlarının Şikâyet Ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik” ile düzenlenmiştir. Başvurunu yazılı olarak en yakın amirlerinden başlayarak silsile yoluyla, sıralı amiri atlamadan yapmalısın.
Yani sen direk sgk'ya dilekçe verirsen, amirlerini atlamış sayılırsın. Bunu daha önce de yazmıştım. Sgk senin dilekçene yazdığı cevapla , üstü kapalı olarak bunu kastetmiş zaten.

Merhaba lütfen bana da yardım edermisiniz Pazartesi günü emeklilik dilekçesi vermeyi düşünüyorum.%96 engelli 20 yıllık bir öğretmenim.engelim sonradan gelişti.Şuanda engelli hakkıyla emekli olmak istiyorum.Nasıl bir dilekçe yazmam lazım MEB deki memur tutturdu malulen diye nasıl ayırt edeceğim . Ayrıca emeklilik için başvuru da hangi evrakları sunmam lazım

patholog

Kurumunuz ............................................................................. biriminde
çalışmaktayım. 5510 syılı yasanın Geçici 4. maddesine göre ........................................... hizmet günümü doldurdum. Emekliye ayrılmak istiyorum. Gereğini arz ve talep ederim.

bu sekilde yazsanız yeter. Malulen olmanız gerekmiyor zaten onun maaşı çok düşük olur. siz 5510 sayılı yasanın geçici 4.maddesine göre diye yazacaksınız.Yaşlılık aylığı bağlanavak size..

evrak olarak engelli raporunuz ve varsa vergi indirim belgenizi muhakkak ekleyin.

Malulen de olsa yaşlılık aylığı da olsa alacağı maaş ve ikramiye çalışmış olduğu yıl ile ilgilidir, yani malulen emekli olunsa dahi alacağı maaş yaşlılık aylığından düşük de olmaz yüksek de olmaz.

Tekrar merhaba,ben 1.5 ay önce başvurumu yaptım henüz bir cevap gelmedi.Ama kafama takılan şey başvuru yaparken milli eğitimdeki beyefendi benden sadece dilekçemi ve engelli raporumu aldı başvurun onaylanırsa senden bu güne kadar aldığın tüm raporları isteyeceğiz dedi.uzun sürer dedi

Dilekçeye, SGK yazısına istinaden emekli olmak istiyorum ancak SGK kontrolü sonrasında sağlığıma kavuşmam nedeniyle istenilen oran düştüğü ve emekliliğim bu sebeple iptal edildiğinde GÖREVİME DÖNMEK koşulu ile emeklilik başvurusu yapmak istiyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim.

Yukarıda ki dilekçeye benzer bir dilekçe kurumumuza versek olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum.

20 yıllık engelli ögretmenim

Merhaba,ben de 20 yıllık öğretmenim %89sürekli engelli raporum var.Emekli olmak için başvuru yapacağım ama nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor bilmiyorum oradaki 5510 sayılı kanuna göre mı yazacağım yoksa 5434 sayılı kanuna Göre mı ben emekli sandığına bağlıyım.Merak ettiğim bir başka konu başvuru yaparken öncelikle hangi evrakları direkt vermem lazım.milli eğitim deki beyfendi sadece dilekçe ve raparumun gerekli olduğunu söyledi

Merhaba. Dilekçeyi yazarken “5510 sayılı kanunun 28. maddesi gereğince” olarak belirteceğiz değil mi? Önceden “geçici 4. Maddesi” şeklindeydi o değişti 28. Madde oldu diye anlıyorum bu doğru mudur?

Üst Alt