Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
BUGÜN BENİM ABİM 785 YTL ALDI ESKİDEN 808 YTL ALMIŞTI BENDE BİŞİ ANLAMADIM BU ARADA EVDE BAKIM PARASI HERSEFER 460 ALIYORDUK BUSEFER 450 YTL ALDIK HERHALDE EKONOMİK KRİZ VAR BİZİDE BÖYLE ETKİLEDİ NE DİYELİM BUNADA ŞÜKÜR
engel oranı %70 den fazla olanlar içinde 23 lira kesinti olmuştur bu konuda ptt yi arayıp neden böyle bir kesinti oldugunu sorum aldıgım cevap şöyle 'biz bilmiyorum hesabınıza yatırılan para neyse onu veriyoruz neden kesinti oldugunu bilemiyoruz.
PTT tarafından yapılan ödemeler için tüm masraflar Kurumumuzca karşılanmakta olup, PTT’nin gerek şubesinde, gerekse ikametgahta yaptığı ödemeler için her ne ad altında olursa olsun 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan kesinti yapması veya komisyon vb. alması söz konusu değildir.
Bunun aksi bi uygulama var gibi görünüyor. Bu konuda SGK'na sormak gerek...
ewet ben bilgi edinmeye böyle bir kesintinin kimden neden kaynaklandıgını ve yine bu kesintinin 2. kez yapıldıgını hangi kurumun neye istinaden kestigini sordum bilgi edinmeye sordum umarım bizi tatmin edici bir açıklama gelir bilgi edinmeden..
MERHABA BÜLENT BEY NASILSINIZ BUGÜN MAAŞIMI ALDIM 785 YTL TOPLU PARAMDA İÇİNDEMİ YOKSA ÖDEME EMRİ KAĞIDI GELCEKMİ EVRAK TAKİP SİTESİNDE ORAN YAZMIYOR KAÇ OLDUĞU ALDIĞIM PARA DOĞRUMU
yok siz normal aralık maaşınızı almışsınız 785 lira verildi maaşlar.
zaten parayı postaneden almışsınızdır toplu para bankadan alınacak sizin aldıgınız aralık maaşı.
Arkadaşlar,her yıl 2022 maaşı Eylül dönemi fazla verilir bu yıllardır böyle kesinti olduğunu sanmıyorum gecen Eylül de alınan 808 ytl lik maaş bu nedenle verilmiştir...
[SIZE=2]Sayın[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]MEHMET YALÇIN[/SIZE]
[SIZE=2]Soru[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]2022 maaşları bugunden itibaren verilmeye başlanmıştır ancak maaş alan bütün engellilerin özürü oranı %40-%69 oranlar arası kabul görenlerin 16 ytl özür oranı %70 ile %100 arası olanların ise 23 ytl kesintileri olmuştur ve bu kesinti haziran maaşında yine tekerrü etmiştir bu kesintinin kim tarafından hangi kurumca ve neden kesildigini tarafıma bilgi edinme kapsamında bildirilmesini bilgi edinme kapsamında talep ediyorum[/SIZE]
[SIZE=2]Cevap[/SIZE][SIZE=2]: [/SIZE][SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE]
[SIZE=2]AYLIKLARDA KESİNTİ SÖZ KONUSU OLMAYIP.TEMMUZ AYINDAKİ ARTIŞDAN DOLAYI EYLÜL AYLIKLARI TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLIK FARKLARI İLE ÖDENMİŞTİR.ARALIK DÖNEM AYLIĞINDA FARK OLMADIĞIDAN NET AYLIK ÖDENMİŞTİR. [/SIZE]
o kadar rapor sınıflandırması yok 2 çeşit rapordan işlem yapar şöyle;
1---%40 ile %69 arasıdır bu rapora sahip kişiler 515 lira maaş alıyor,
2---%70 ile %100 arası raporu olanlar 785 lira aliyor
bunların haricinde 80-90-60-50 gibi sınıflandırma yok