Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişi çalışmadan işveren sigortasını yatırabilir mi?

buzluçay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar

engelli bir kişinin işveren çalıştırmadan yani sen git evinde yat ben senin sigortanı yatırayım deme hakkı var mı
bu durumda işveren veya özürlü olan yani çalışmadan sigortası yatan kişi herhangi bir sorunla karşı karşıya kalabilirmi benim başıma geldi iş görüşmesine gittim biz iş vermeyi düşünmüyoruz istiyorsan senin sigortanı yatıralım dediler bu durum normalmidir

herhangi bir sakıncası olabilirmi daha önce senin sigortanı yatıralım diyen işveren şimdi biz adamımızı bulduk diyor bu konuda bana yardımcı olacak bir arkadaşım varmıdır eger sakıncası yoksa ben herhangi bir işyerinde sigortalı olarak çalışıyor görünüp sigortamı yatırttırmak istiyorum işkura kaydım var %40 özürlü raporumda 3.dereceden vergi indirimide alıyorum eger benim sigortamı yatıracak işveren tanıyan arkadaşım varsa bana yardımcı olsun özel mesaj yazsın görüşelim şimdiden teşekkür ederim

Öncelikle çalışmadan prim yatırılması, ödenmesi yasal olarak hem işveren hemde işçi suçlu sayılır. Sakın böyle bir yanlışlık yapmayın.

Priminizi nereye kadar ödeyecekleri belirsiz, bir düzen olmak yerine, iş bulur hem maaşımı alırım hemde primim ödenir.

peki arkadaşım selçuk kaç tane işveren var böyle yatıran onlara neden yasal

buzluçay;

Özel teşebbüsü suçluyamazsın!
Cumhurbaşkanına yaz sana bi iş bulsun!
Öyle ya sapasağlam 2 üniversitelilere iş buluyor! Engelliye gelince bütün kamu kadroları boş:(
Özel sektörü geç sen kamu kadrolarına bak...

haklısın arkadaşım devlet iş vermiyorki özel sektör versin

arkadaşlar özürlü işçi çalıştırma zorunlulugu olmayan bir işyeri özürlü işçi çalıştırırsa sigorta primini devletmi yatırır yoksa yarıya yarıya devlet işveren ortaklaşamı yatırırlar bu konuda bilgisi olan varsa bi yardımcı olurlarsa sevinirim ben özürlü işçi çalıştırma zorunlulugu olmayan bir iş yerinde özürlü işçi olarak işe başladım sigortamı başlattıracam ne yapmam lazım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

arkadaşlar özürlü işçi çalıştırma zorunlulugu olmayan bir işyeri özürlü işçi çalıştırırsa sigorta primini devletmi yatırır yoksa yarıya yarıya devlet işveren ortaklaşamı yatırırlar bu konuda bilgisi olan varsa bi yardımcı olurlarsa sevinirim ben özürlü işçi çalıştırma zorunlulugu olmayan bir iş yerinde işe başladım sigortamı başlatacaklar arkadaşlar birde işverene özürlü oldugumu benmi söylemem gerekiyor yoksa sgk ve işverene işkur özürlü işçi oldugumu bildiriyormu çalışmaya başladım işyerinde işe özürlü kadrosundan başlamadım işverenimin bunu bilmesini istemiyorum belki işime son verebilir normal olarak başladım ama sigortam yatmaya başlayınca işkur bunu işyerime bildirirmi ne yapmam lazım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

bilgi verecek kimse yokmu arkadaşlar acil cevap bekliyorum

Üst Alt