Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli gelin ve damat istemeyen aileler..!

daylight

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Merhabalar.

Ben hastalık başlamadan, / FA/ nın teshisi koyulmadan önceki dönemde tanışmış oldugum…
İst. ünüv. Kamu yönetimi okumuş bir kişiyle..
Hastalık başladıktan bir yıl sonra nişanlandım.
Nişanlandıgım dönemde hala /FA / ilerleyici oldugunu ve tedavisinin olmadıgını bilmiyordum.
Hoş bilseydimde, sevecegim kişi beni öyle kabul ettikten sonra yine de isterdim. Benim hastalık biraz farklı ilerlediği için ben teshisten sonra 3 veya dört yıl daha yürüdüm kendim birine ihtiyaç duymadan.
O kişide benimle evlenmek istiyordu,
Ailesi’yle beni istemeye başladılar derken nişanlandık.
Ben hala yürüyebiliyorken hastalığın peşine düşüp çare aradık birlikte nişanlımla hep destek oldu ve hala öyle,Allah’a şükür, epikriz (raporlarımı) yollamadığımız ülke kalmadı.

Şimdilerde ise artık bir yılı aşkındır belki, ben artık tek başıma yürüyemez oldum uzun mesafeleri.
Nişanlımın ailesi ise benim iyileşmediğimi görünce, oğullarına beni bırakması için yapmadıklarını bırakmadılar.
Hani Türk flimlerimiz olurya onlarla büyürüz. Büyümüşüzdür…
Fakir ve zengin olur genelde konuları.
Aynen öyle bir durum yaşıyoruz şuan da ailesinin durumu iyi sayılabilecek kadar var bayagı bir iyi ama.
Verdikleri içinde oturmamız için verdikleri daireyi geri aldılar. Arabasını aldılar işyeri açmışlar ona iş yerini kapattırdılar…
Beni bıraktığı anda daha iyi imkanları sağlayacaklarını açıkça söylüyorlar bunlarda biri kız / biri erkek nişanlım yani sadece iki kardeşler.
Nasıl bir aile tek evlatlarının o kadar istemiş olduğu şeye sadece yürüyemiyor diye karşı çıkar ve bu kadar bencilce düşünür.
Ve ben böyle devam ederse nişanlımla bu şekilde evlenip bir gün inanıyorum tedavimiz çıkacak ben o aileyi affeder,Annem babam diye ne olursa olsun sarılırım onlar yarın hastalandıklarında ben bakarım.
Değmeselerde.
Ben o sevğilerin yokluğuyla – eksikliğiyle, büyüdüm.

Siz site arkadaşlarımdan ise bana yol göstermenizi, bu konuda destek olmanızı istemek ve sizlerle paylaşmak istedim..

Şimdiden hepinize çok teşekkürler…

başka bi ailede olsa sevmişler evlensinler derler. ama kendilerine gelince durum farklı. düşünceler ve kafa yapıları hep aynı hiçbir zaman değişmez bu tür insanların... yazık böyle düşünenlere. allahu teala herkesin hakkını verir. kimsenin hakkını kimsede bırakmaz ve gün gelir onlar sana muhtaç olur veya yaptıklarından utanırlar. sen allaha sığın dualarını eksik etme ve temiz yüreğini hiç bozma.
sevgiler....

hayat mücadele etmeyi gerektirir sevgiler de evlilikler de öyle hepimiz çeşitli şekillerde sınanırız önemli olan zor durumlarda birbirimizin yanında olabilmek her halükarda her şeye katlanabileceğini gösterebilmek eğer sizi gerçekten seviyorsa ailesinin tüm baskılarına dayanır ve her şeye rağmen sizinle evlenir dayanamıyorsa da zaten sizi gerçekten sevmemiş olduğunu anlarsınız yapılacak şey biraz daha sabredip olayları zamanın akışına bırakmak bazan olmayan şeylerde de bizim bilemediğimiz hayırlar vardır bir de kendimizi karşımızdakilerin yerine koyup da düşünmeyi becerebilirsek daha iyi olacak bunu herkes adına söylüyorum belki şu an bizler engelli olmasak bizler de onlar gibi düşünebiliriz bu yüzden kimseyi kınamamak lazım herkesi olduğu gibi kabul etmeliyiz hepimize mutlu bir gelecek diliyorum

sevgili dalight.hayat bir imtihan biliyormusun ve şuandaa seninn sevgili nişanlınınn ailesi bu sınavda başarısız olmak için sanki elinden gelenlerii yapıyo.doğru cevapları silipp yanlış cevapp yazanlar gibi.sen kalbinii gönlünüü ferah tut.allah büyükk eminimm tedavinn çokk iyi olacak ve sevdiğinle mutlu olacaksın.hem bu yaşanalarda senin o güzel yüreğinii söndürmemiş baksana hala onlara bakarım diyorsun.gerçii allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin de.biliyormusun derdin devasızı nedir?İYİNİN KÖTÜYE MUHTAÇ OLMASIDIR der bir büyük ne kadar doğru demii:)sevgiyle kal

betül çiftçi' Alıntı:
Dayligth
üzülme zannetmeki bu problemi bir tek sen yaşıyorsun burda olan hemen hemen herkes yaşıyor.

bak negüzel söylemiş betül çiftçi sanmaki teksin bu sorunları yaşıyan.anlayamıyorum insanları neden böyle karşı çıkarlar sanki 1 dk sonra ne olacaklarını biliyorlarda millete oğlum,kızım o sakat yapamazsın yada seni red ederiz.burda tek iş size vede eşinize düşüyor.söylenen laflara dedikodulara kulak asmayın bir birinize destek olarak yaşamınızı sürdürmeye devam edin.şunu söylüyorum devamlı aslında beddua etmem ama buda benim görüşümce beddua değil keşke bizlere "MUHTAÇ" olsalarda bizlerde baksak kendilerine...fakat bizler bizi istemeyenlere bakarken ne duyguyla yaşayacaklar,acaba yaptıklarından utanç duyarlarmıki :roll:
ve burdan söylüyorum aha bu dediğimi kendim yapacam ve çok merak ediyorum nasıl bir duygu yaşayacak...kendim yaşadığım için muhtaç olduğunda bakarım bakmam demem gücüm yetdiği kadarda bakarım altını bile temizlerim bakarım her nekadar istemeselerde....
bir birinize destek olun gerisi boşşşşşş kim ne derse desin kulaklarım duymuyor ne diyorsun efendim de geç :)

hepimiz engellerimizden dolayı bi şekilde dışlanıyoruz zaman zaman sağlıklı kişiler tarafından ama onların bizi anlayabilmelerini beklerken onların da bize muhtaç hale gelmelerini temenni etmek ne kadar doğru bizler zaten hayatta sıkıntılar çekerken onların bizden daha kötü olmasını beklemek hiç hoş olmuyor Üstün Dökmen hocanın bir sözü vardır programlarında söylediği karşımızdakilerin makosenlerini giyebilmek yani kendimizi karşımızdakilerin yerine koyup düşünebilmek ya da kendimiz için istemediğimizi başkaları için de istemememiz lazım değil mi bazı arkadaşların bu konudaki hassasiyetini anlıyorum ama bu şekilde değil

Daylight yanliz degilsin... sen sevdigin kisi ile evleneceksin ailesi ile
degil annesi babasi kardesi dayisi halasi emmisi ne der diye bakma
... oyle insanlara kalsa engelli bir birey sevemez evinde bir sus kopegi gibi
oturur arada gelirler ay canim derler basini oksar giderler laylaylom...seveceksin asik olacaksin iyi kotu sonuna kadar yasayacaksin duygularini ve pes etmeyeceksin.. kucuk ve dar bir pencereden dunyaya bakanlar o dar pencere icinde kalmaya mahkum olacaklardir varliklari ile yokluklari birsey ifade etmeyecektir... seviyorsan yureklisin demektir hemde o kucuk beyinlerin aklina hayaline giremeyecek kadar yureklisin..
ask mutlulugun ana kaynagidir kana kana ic o sudan ...

sevgili Daylıgth,
gerçekten bu evliliği bu şartlarda istediğine inanamıyorum.
hangi mantıkdır ,bir insanı
bir ömür kendine mahkum etmek.
yürüyemeyen sağlıksız bir insanın ,zorluğu çok fazladır.
yazık değil mi seni sevdiği için evlenmek isteyen bir gence bunu yapıyorsun.
sen ölmedin tabi ki yaşıyorsun fakat ,seni istemeyen bir aile ve tercih yapmak zorunda kalan biri,belki de gerçekten o kişi de senden kurtulmak istiyordur ve söyleyemiyordur.
gelecek günler eğer bu evlilik olursa daha yıkıcı ve adil olmuycaktır.
sen üzüleceksin ve karşındaki insanı ve ailesini yeterince düşünebildiğini sanmıyorum.
para ya da maddi şeyleri almaları çok normal madem seni tercih ediyor ve senin hastalığın maddi giderleri olan bir hastalık olucak seninde aile bütcesine bir katkın olmuyacak sanırım onlar da hayır kurumu değildir.
bu artık senin sorunun ,onların değil bana göre.
sana sadece güzel bir hatırası kalsın sevgi herşeyin çözümü değil.
olamaz da ,dışarıda acı,acımasız bir hayat var.
kaç tane sonradan sakat kalan insanların evliliği sürebilmiş,
benim tanıdığım hiç bir çiftin sürmemiş .kaldı ki senin sürsün
daha en baştan bu kadar problem varken.
yine de bunlar benim düşüncelerim,kusura bakma acımasız olduysam.
ben senin yerinde olsam ,kafama sıkar giderdim
ilk ayrılan sen değilsin bu dünya da ,çok fazla türk filmi de izleme.
sevgiler..

"Bilemiyor işte insan. İyi yaptığını zannediyor hep. Zaten ne olursa hep bu yüzden olmuyor mu? Herşey olup bittiğinde bir bakıyorsun ki; geriye senden eser kalmamış. Başkaları hep senin için en iyisini istiyor, hep senin adına kararlar alıyor; sen de bir başkasının hayatını yaşıyorsun. Ama unutuyorsun; başkaları cehennemdir." Bunu ben değil ,Jean Paul Sartre söylemiş.Sen de bi ara sevdiğine söyleyiver... :wink:

Bense biraz farkli düsündüm Sartre'nin anlatmak istedigini...En basta biz kendi kendimize cehennemimizi yaratmiyor muyuz bazen? Baskalari cehennemimiz olmadan önce, biz kendi kendimize yaratmiyor muyuz bu durumu? Biz kendimiz bunu basariyorsak, baskasi daha kolay basarmaz mi?
Ha eğer diyorsan ;

"Biz bu dünyaya her saban her akşam.
Sevgi penceresinden bakarız.
Bu dünyada zaten yandık.
Cehennemde yorgan ile yatarız",

Mücadelene değer İnşallah derim...Bu konuda kafam oldukça karışık.Düşüncelerimi netleştiremedim.Çalakalem yazdım.Gelişmeler için takipteyim...

Hayatın merkezine neyi koyarsan, o olursun..Hayatını, düşüncelerini o koyduğun şey belirler..

Yaşamın temeline kavgayı koyarsan,kuyucak olursun..
Yaşamın temeline karşıdan bakmayı koyarsan, ikinci bahar olursun..Dikkat, lanetliği demiyorum..
Yaşamın temeline sevilmeyi koyarsan, kalem olursun..
Yaşamın temeline kederi koyarsan,mezopotamyalı olursun..
Yaşamın temeline beğenilmeyi, başkasına bağlı sevmeyi koyarsan..Hele hele sakat olmuşsan/kalmışsan..Deli oursun.
Divane olursun..Leyla-mecnun olursun...

ARKADAŞ' lar önce hepinize çok teşekkür ederim.
Yorumlarınız, için.

İkinci bahar' a gelince.
1. ben zaten kimseyi kendime mahkum etmek isteği içinde değilim. (üstelik mahkum etmek nedemek ben mahkum etmiyorum, ona karşık vermeye çalışıyorum).
2.evet yazık diye bende çok düşünüyorum ama, ona bunu anlatamıyorum, anlamak istemiyor.
3. Bende ona ailesininde haklı olabileceğini ailesine, (hasta bir kıza) karşılık olarak, çıkışlarının olmamasını çok söylüyorum. ve benden kurtulmak neymiş ben onu serbest zaten bırakıyorum.
Ben o kadar , zalim, acımasız, ve düşüncesi kıt biri değilim...

4. Karşımda ki insanı ve ailesini benim düşündüğüm kadar keşke kendisi, düşünse sen bunu bilmediğin için 4-5 senedir benim onun, beni terketmesi için neler yaptıgımı bilmezsin.

5. Sen bu kadar bencilce düşürsen, tabiki sağlıklı kişilerden bizi anlamaları beklemek ve yargılamak yersiz.
Sen bile bu düşüncede isen. durumumuz içle acısı.... olur tabii ki.
= Para maddi şeyleri elinden almasınlar diyen zaten yok, ama bir düşün sen bir ailenin varlıklı bir ailenin tek erkek çocuğu olsaydın.
Ve engelli birini sevseydin yine de böyle düşünürmüydün , sanmam ama yine de (ne bencillik).
Ve ben onları bir hayır kurumu olarak görmüyorum benim tedavi giderlerim çok fazla olabilir. bunun için bir onların hayırlarına ihtiyacım yok.
İnsan önce evladı için o hayır kapılarını açmalı derim, ben .
ve aileme katkıya gelirsek benim ona katkım olur ben şuan bile çalışabilirim Allah'ın izniyle.

6. ben de diyorum, sen benimle yapamazsın diye ama, sence onun verdiği cevap ne.
Sen yok olursan bende yokkum beraber ölelim diyor, ve kaçkere araba ile denizin kenarında saatlerce bekledik araba ile, atlamak için,yada elinde slhla kaç kere bekledik sen bunu anlamazsın. ama senide anlamak istemesemde, anlamaya çalışıyorum.
(sen bu tür olaylardan uzak yaşamış biri olabilirsin) diye...

7. Bu gibi evliliklerin fazla bir örnegini gösteremesende, görmesekte bir kaç tane var eminim iyi giden örnekte....
8. ve sana benim gibi zor durumda ki arkadaşlara verdiğin eşsizzz nasihatların için teşekkür ederim.
Ben türk flimleriyle yatıp kaklmıyorum onları seyretmeyen bir kişi göster bana, kendin hariç :) :) :)

Arkadaşlar kusura bakmayın.

Hepinize tekrar yorumlarınız için teşekkürler..
SEVĞİLER.

aşk,sevgi...
insan için çok önemli olan iki özel,güzel insana hayat katan mutluluk veren eşsiz duygu....bu duygular pazardan sebze meyve almaya benzemez...karpuz kavun seçmeyede benzemez insanın içinden gelen içgüdüsel bir oluşumdur bir anda oluşan kimileri için bir ömürlük bir duygudur...böylede olması gerekir aşkın ve sevginin...aşk ve sevgi için engelli veya engelsiz olmanızın bir önemi yoktur insan sadece sevdiği insanı özel tek ve değerli bulur...onunla mutludur....onunla paylaşır herşeyi....engelli olmak demek hayatı sevdiğinle paylaşamamak değildir....2 kişi birbirini severek bazı şeyleri göze alıp biz bunu yapabiliriz biz birbirimizi seviyoruz biz bütünüz dedikten sonra 3 sahıslara söz düşeceğini sanmıyorum....
ailenin yaptığı çözüm değil....ne demek arabaya,kartlarına el koymak....nasıl bir vicdan...dizilerden mi etkilenmişler acaba aile üyeleri :D yaaaa sanki çocuk 5 parasız kalınca kızı bırakacak....çocuklarının psikoljik durumlarıyla oynuyo aile haberleri yok...!yarın birgün bu iki arkadaş zaten eminim ki...(çocuğu etkilemezlerse umarım amaçlarına ulaşamazlarda gerçek sevgi kazanır)nikah cüzdanı kız arkadaşımız büyük bir mutlulukla eline alır.... :D :D
GERÇEK SEVGİ DEMEK BİRBİRİNİ TAMAMLAMAK DEMEKTİR...ARTI VE EKSİLERİYLE KOŞULSUZ SEVMEKTİR....NE OLURSA OLSUN....BİR BÜTÜNÜN YARISI DEMEKTİR....KARAKTERDE OLDUĞU GBİ BEDENDEDE ZITLIKLAR OLABİLİR....BEDEN NEDİR Kİ...BİR SULÜET...RUH OLMASINDA O BEDEN NE İŞE YARAR GÖRELİM Bİ...???
"""ALLAHIN YAZIĞI YAZIYI KİMSE BOZAMAZ"""""
KİMSE UĞRAŞMASIN BOŞ YERE....BUNLAR ZATEN NİŞANLANIP BİR YOLA ÇIKMIŞLAR....
YOLUNUZ AÇIK OLSUN ARKADAŞLAR ALLAH MUTLU ETSİN BİR ÖMÜR....
ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN...
KALBİNİZİN SESİNİ DİNLEYİN....SEVGİYİ HAK EDİYOSA HAKETTİĞİNE İNANIYOSAN SONUNA KADAR GİT DERİM...DEĞER VERİP SENİ MUTLU EDİYOSA..

6. ben de diyorum, sen benimle yapamazsın diye ama, sence onun verdiği cevap ne.
Sen yok olursan bende yokkum beraber ölelim diyor, ve kaçkere araba ile denizin kenarında saatlerce bekledik araba ile, atlamak için,yada elinde slhla kaç kere bekledik sen bunu anlamazsın. ama senide anlamak istemesemde, anlamaya çalışıyorum.
(sen bu tür olaylardan uzak yaşamış biri olabilirsin) diye...

Dikkat edin silahli dolasmayin bak hem sen burada bunu yazarak sevdigin insanada zarar vermis olursun... sevdigini ihbar etme bence :))) ...herkes burada birseyler yazabilir sana ancak olayi yasayan sensin ...karamsar arkadaslar olabilir aramizda ki varlar ... asik oldum ve sevdim dedigin an gozun tek birseyi gorur sevdigin kisiyi... vazgecirme ne demek yok efendim onu ben mahkummu edecegim lutfen karamsarligini baska yerlere tasiyin birazda bardagin dolu tarafini gorun...

Evet tam dizilik aslinda konu bir cocuk birini sever ama sevdigi kisi engellidir ve aile karsi cikar arabaya kartlara yata kata el koyar...
seven cift aileyi karsisina alir ve mucadele eder onurlu genc birakmaz kizi diye devam eder... saka bir yana sizde bu inat bu azim bu ask var oldukca hic birsey engel olamaz size...

Uyarın için teşkkürler. KUZEY .
Benim amacım ihbar yada şikayet değil, ewt hala derim ben onu mahkum etmiyorum.
Engelli olacağımı nerden bilmeliydim veya ozaman şöyle diyelim (onlar bilselerdi nişanlamasalar dı) ozaman .
Ve şuda var ben iyileşebilir, o ailenin çocuklarının biri benim yerimde olabilirdi, olabilir ewt.
O zaman benim gitmem mi gerekir.
Saglıklıysa al engelli olmuşsa uzaaa kaççç.
Olması gereken bumudur yani...

Ewt azınlık olsada bu düşüncelere sahip çıkabilenler oldugu sürece, pes edilmemeli.
Kaçılmamalı her an karşılaşabileceğin bulabileceğin basit bir duygu olmamalı sevği.
Vereceği mutluluk bir ay, bir yıl belki bir ömür boyu herşeyi göze alabilmek olmalı, kısa da sürse esirğememeli insan kendisinden...

Yok daylight o olurmu hiç...

Sen O'nu seviyorsun... O'da seni seviyor...

Ve herşeye katlanacağını söylüyor...

Daha ne olsun...

Sen

Herkesin söylediğini, düşüncesini takma sakın kafana...

Yanında olanlar var unutma bunu...

birbirini seven anlaşabilen
ve bir ömrü beraber geçirmeyi göze alan iki insanın evlenmelerine kimse karışmamalı
KARIŞTIRMAMALIYIZ

ebeveynlerimizde olsalar bir yere kadar hayatımıza müdahale edebilirler
hele hele belirli bir yaşa gelmişsen eş seçiminde özgürsün (40 yaşlar )

bende farklı bir sorunla yaklaşmak istiyorum

dul bir bayan olduğun için sevdiğin insanın annesi seni istemiyor
asla bu evlilik olmaz diyor
öte yandan bu iki insan çok iyi anlaşıyor
belki de çok mutlu bir beraberlikleri olcak
anne istemiyor diye ayrılmak zorunda kalacaklar ...

sevgi her an karşılaşabileceğin bulabileceğin basit bir duygu değil olmamalı

bir arkadaşın sözü hoşuma gitti

eğer sizi gerçekten seviyorsa ailesinin tüm baskılarına dayanır ve her şeye rağmen sizinle evlenir
dayanamıyorsa da zaten sizi gerçekten sevmemiş tir ........

Bizde kisi ile evlenilmiyor genelde sulale ile evleniliyor...Bir bayan arkadas anlatmisti bana yasadiklarini...ne zaman bir cocukla bulusmak istese ileriye donuk birseyler dusunse biri ile ailesi cok karistigindan her defasinda damat adayinin kactigini filan anlatmisti :lol: ... annesi dayisi halasi amcasi dayisi kardesleri kim var kim cok varsa herkes olayin icinde... oysa bakin iki yetiskin insan yaslari 12 degil bu bireylerin ... ozgur bir yurttas bir birey birini seviyorsa buna kimse karisamaz karismamali... birsey soyleyim ben daylightin arkadasini nisanlisini taktirle karsiliyorum helal olsun ona sevdiginin yaninda durmasini biliyor...

Ben bir anneyim ve olaya anne yönümle bakmak istiyorum.
Benimde bir tanecik oğlum var ve ben oğlumun tabiki sevdiği kişiyle olmasını isterim.
Senin rahatsızlığın gerçekten üzücü. Allah acil şifalar versin herkesin başına gelebilir bunada bir şey demiyorum.
Ama sen intihar etmekten bahsetmişsin.
Buna ne hakkın var.
O aile o evladı kolaymı yetiştirdi. Nasıl böyle bir şey düşünebilirsiniz nasıl o gencecik çocuğun böyle bir şey düşünmesine ortak olabilirsin.
Bir anneyi nasıl böyle bir acı yaşamaya itebilirsin. Bunu nasıl düşünebilirsin.

Senin anlattığın kadarıyle hastalığın sürekli ilerliyor yavaş da ilerlese ilerliyor. Ama o aile torun sevmek isteyecek o delikanlı bir gün baba olmak isteyecek sen onun bu hakkını nasıl alırsın elinden ellerinden.

Sen bana göre şu anda bencilce düşünüyorsun ve kesinlikle yanlış yapıyorsun.

Diyelimki evlendiniz. Malesef hayatınız aşk dolu günlerle geçmeyecek. El oğlu aşkı sevgiyi bir yere kadar önemsiyor. Bir yerden sonra hayatın acı yüzü çıkıyor ortaya. Senden sıkılacak bir müddet sonra. Bir müddet sonra gezmek isteyecek cinsellik isteyecek çocuk isteyecek tatile gidip denize girmek isteyecek koşmak eğlenmek eşiyle dansetmek isteyecek. Ve bunları senle yapamayınca kimbilir seni belki aldatacak. Ve sen bunları yapamıyorsun diye bir müddet sonra sana belki düşman bile olacak.

Bence sen o gencin peşini bırak. O seni bırakmasa da sen onu bırak. Ve kendini tümüyle tedavine ver. Şu anda senin için en önemli şey tedavin olmalı. Elin oğlununda başını yakma kendi başını da yakma.

Gerek engelli erkek-sağlıklı bayan ve gerekse engelli bayan-sağlıklı erkek çiftler vardır ve pekala mutlu bir şekilde evliliklerini sürdürebilmektedir.Sevgi kavramını ve onun nelere karşı durabileceğini bu durumu yaşamayan hiç kimse bilemez.

Aileler tepkilerinde bir yere kadar haklıdır ama devamında haklılıklarını kaybederler.
Örneğin ,daylight kardeşimiz sevdiği insanla evlense sağlıklı bir hayat sürerken eşi trafik kazası geçirip sağlığını yitirse,gencin ailesi daylight kardeşin onu bırakıp gitmesi durumunda şuan evlatlarına söyledikleri sözleri yani aile içgüdüsünü göstererek "kızım evladımız atık senin işine yaramaz,sen boşan sağlıklı biriyle mutlu bir hayat sür,gençliğinin baharındasın" diyebilecek mi?

Asla diyemiyecek.Çünkü böylesi bir durumda canı yanan kendisi olduğu için olaya vefa,sadakat ekseninde bakacaktır.

Sağlıklı-engelli insanların evlenmesi tıpkı sağlıklı olarak evlenip çiftlerden birinin engelli kalmasında sevgileriyle mutlu evliliklerini devam ettirmeleri kadar doğal ve anlaşılabilirdir.

Sevgili daylight,
İnşallah evlenir ve mutlu olursunuz.Unutmayın ki,evlendikten sonra bir gelişme olur ve Rabbim sağlığınızı size hediye edebilir.Eşinizin aileside unutmasın ki,o sağlık onlarda ebediyyen kalmayabilir.

İkinci bahar kardeşimizide hoş gör,olumsuzluklar içerisinde düşünmeyi bir felsefe haline getirmiş bir insandan olumlu bir fikir beklemek,Türkiye'nin süper güç olmasını beklemek kadar saçma olurdu.

Sevgili deryaaslantürk,
Yorumunuzun bir anne içgüdüsüyle değilde,bencil ve kaprisli bir eş içgüdüsüyle yazıldığını düşünüyorum.Madem annesiniz,birde olaya sağlıklı olmayan ama sağlıklı biri tarafından sevilenin sizin evladınızın olduğu penceresinden bakın.O zaman bu kadar bencilce yazabilir miydiniz? çok merak ediyorum.

sayin derya aslanturk, sizin bakis aciniz toplumun bakis acisiyla es degerde
evet halk aynen boyle dusunuyor ... saglikli biri ile evlen cocugun saglikli
olsun... parali biri ile evlen gecim sikintin olmasin ... meshur biri ile
evlen havan olsun... iyide sevgi bunun neresinde sekil semal para pul
yakisikli guzel populer vs.. biri bir kisiyi seviyorsa gercekten seviyorsa
fedakarlik yapacak bir omur olsada bunu yapacak... sizin anlayisiniza
gore bu mumkun degil tabi ... benim oglum benim kizim oldunca isler
degisiyor degilmi ne var orada benim var ben var... dunyanin merkezine
kendinizi koyarsaniz oglunuzun veya kizinizin mutlu olma sansini elinden
almis olursunuz...

Hımmm.
Ben sağlıklımıyım sandınız yazdıklarımdan.
Bende engelliyim.
Ve benim eşimde engelli.
hayat kolay geçmiyor.
benim ve eşimin maddi sıkıntılarımız var hemde bolca.
Biz eşimle birbirimizi severek evlendik ve halen birbirimizi seviyoruz çok şükür.
Ama iki engelli insanın ikiz çocukla ne derece zorlandığını varın siz hesap edin çoğunuz engellisiniz çünkü.

Ancak hayatın gerçek yüzü bizi çabuk buldu. İkimizde engelli olduğumuz için aynı zorlukları yaşıyoruz ama bu zorlukların üstesinden gelmeyi şimdilik başarıyoruz.

Ama ben çok biri sağlam biri sakat evli çift tanıyorum. Sağlam olan evin reisinin ayıla bayıla aşık olarak aldığı eşini eve kapayıp beni neden gezmeye götürmüyorsun sorularına senden utanıyorum çünkü dediğini bizzat o eşin ağzından duydum. Çocuklarıda var üstelik ama eşi yani evin reisi sağlam erkek bunlarla yetinmiyor. Sakat gelin çalışıyor ama eşi diyorki ona ben senle gezmek istemiyorum çünkü senin değneklerinden sakatlığından utanıyorum. Ve bu hanım gelip bana bu derdini anlattığında içim kan ağlıyor ve Allah'a şükrediyorum iyiki bana sağlam bir eş yazmamış diye.

Hayat laylaylom değil malesef. Bir gün sağlam eş çıkıp karşınıza illede bunu der demiyorum ama ya derse.

slm. derya abla..
Önce düşüncelerini açıkça söylediğin için teşekkürler.

Sen engelli bir anne olarak, bu şekilde düşünürsen bizler toplumun bizleri arasına almayı, hoş görmelerini nasıl bekleriz.
Bu arada intihar fikri benim değil,onun fikri hala.

Bir aile evladı kolaymı yetiştirir derken bende bir evlat değilmiyim ben kolymı yetiştim.
O anne olacak kişi herşeye ragmen oglunun yanında olmayıp onu kaybetmeyi reddetmeyi göze alıyorsa.
Zannetmem ki oglunun peşinden acı çeker.

Ewt hastalıgım kötü, ama sadece o ogulları için acı çekeceğini söylediğiniz anne, aile bize manevi biraz yardım verip elimizden tutsa ben onlara torun değil hayatımı veririm.

Ben bencillik etmediğimi biliyorum, çünkü sürekli ayrılmak isteyen benim, hasta oldugumu kabul etmeyen o.
Ben onu zorla tutmuyorum ve hiç kimse kimseyi zorla tutamaz.
O ünüv. bitirmiş, yüksek tahsilinide vermeye hazırlanan biri ve ben ona.
Ne dersem diyim umurunda bile olmuyor.

Sormaya gerek bile görmüyorum ama.
Sen ablacım engelli olmasaydın oglun engelli birini isteseydi, oglunu kaybetme pahasına karşı çıkarmıydın.
Yada Allah korusun çogunda engelli olabilirdi, ona yani senin evladına.
Saglıklı evladını vermek istemeyen bir aile yi böyle savunurmuydun yine.
Kusura bakma özür dilerim...

slm , kuzey tşk,ler.
Benim vereceğim cevapta aynı olurdu, sanırım.

Eger ki saglıklı kişilerin çocukları saglıklı oluyorsa, ben neden şuan da bu illet'le şavaşmak zorundayım.
Annem (babam mekanı cennet olsun) saglıklıydılar dedelerimize kadar hasta olan (engelli olan) araştırıyorum biri yokmuş ama ben ( FA) lıyım neden ozaman.

Bu, ben ve benim evladım, merkezciliği oldukca bizler çok sıkışır bir köşelere gizlenmek, kabugumuza çekilmek zorunda kalırız daha..
İnsanlar kendi tarafından bakınca, asla kabul edilmez.
Başkaları ama bizim engelli çocugumuz olursa kabul etsin derler hep bu ne biçim anlayıştır

Benzer bir başlıkta sevgili fatmazehraya verdiğim cevaptır..' Alıntı:
Anne hayatın içindeki en önemli noktadır.. özellikle erkeğin hayatında ANNE'nin çok çok çok büyük bir önemi vardır, en azından bekarken o kadar olmasa da evlilikten sonra o değer 10 hatta 100 katına çıkar.

Bu nedenle fatma arkadaşım eğer müstakbel kayınvalide namzetleri araya çomak sokuyor ise, öyle ya da böyle istemediğini beyan ediyor çeşitli çeşitli sebepler ileri sürüyorsa hiç uğraşmamanı tavsiye ederim. Çünkü tahmini 50 yaş dolaylarında seyreden kayın valide hanımefendi asla kat'a zinhar değişmeyecektir ve bugün söylediklerini 10-20-30 yıl sonra da ömrü oldukça söyleyecektir.

Ömür boyu aynı sorunları dinlemeye gücün varsa "aslanım benim, kim tutar seni.. yürü.." diyorum

Burda da düşüncem aynı hayat zaten bu kadar zor ve çetrefilliyken, etraftan gelen darbelere karşı direnebilecek misiniz mesele bu.. Aileler bir şekilde ikna edidikten sonra kişiler çevre baskısını kaldırabilecek mi, yoksa anlamsız sebebi bilinmeyen sürtüşmelerle, gerginliklerle yuvarlanıp gidilecek mi?

Özellikle sağlıklı taraf erkek ise bu ilişkinin sağlıklı bir şekilde yürüme olasılığı (umarım yanılıyorumdur, kimse kırılmasın) bence çok zayıf. derya aslantürk'ün değindiği sorunlarla karşılaşmamak çok güç. Çünkü bilirsiniz bizim insanımız üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokmayı çok sever.. bakkalından sütçüsüne, tüpçüsünden bilmem kimine ağzı olan oturtup susturana kadar konuşacak.. peki insan bu laf yetiştirme cevap verme olayına nereye kadar devam edebilecek bir süre sonra yorulmayacak mı bıkmayacak mı..

Yorulacak tabiki ve çareyi evinde mutlu mesut oturmakta bulacak, dışarıya çıkmayı göze alamayacak.. farklı ortamlara girmek istemeyecek..... vs..

NOT: Deryaaslantürk ikizleriniz olduğunu bilmiyordum yeni öğrendim, mutlaka çok zordur Allah yardımcınız olsun; ama eminim çok güzel bir duygudur :) Ben hala üçüz fikrine çok çok sıcak bakıyorum :D

Sevgili daylight,

Öncelikle sevdiğin insanın kararlılığına ve yürekliliğine tam puan benden...(Notum kıttır aslında haaa)

Aklı başında bir insanın yani sevdiğin adamın kararını ne çok deştik...Ona sadece bu konuda haksızlık ettiğini düşünüyorum.O kararını vermiş,neden bunu kurcalıyorsun?Yoksa ona güvenmiyor musun?

Kendi kör bakışımızla bir çoğumuz karamsar tablolar çizdik.Hani bizim başımıza geldi ya,dikkatli ol babında küçük uyarılar geçtik...Onun yerine düşündük.Onun kararlılığını irdeledik.Hatta haddimizi aştık karar bile verdik.Ailesinden bir farkımız kalmadı.

Bu adamın yüreği geniş işte,omuzlayabileceği yükü sırtlamak istiyor.Hayat endişe duyarak geçirecek kadar uzun mu?Ya evlilikten sonra şu olur mu bu olur mu? diye düşüneceğine olsun da düşün...Sevmiş işte sevmiş...Yanında olmak istiyor...Kararını vermiş.Ona neden reşit insan muamelesini çok görüyorsunuz?

Ben de dahil, dışımızda bize bakan gözler kadar sabit fikirliyiz.En az onlar kadar acımasızız...

Bu konu hakkında okuduğum en güzel yorum buydu...

Mezopotamyalı ellerine sağlık...

Selam arkadaşlar.
Ben hiç birinize yorumlarınız için alınganlık yapmıyorum, verdiğim cevaplar ise sadece paylaşmak fikir almak içindir.

Hatta karşı çıkan arkadaşlarımıza da katılmıyor değilim.
Ama bazı olaylar varki ne kadar karşı da düşünsen konular istediğimiz gibi sonuçlanmıyor.
Ve her zaman kişi kaybedeceginide bilse kaybedene kadarki kısa an'ı bile ne pahasına olursa olsun kabul ediyor.
Etmeliyiz de, korkuyla ne kadar nereye kadar yaşnılır ki.

Biz engelliler diyorum artık ( engelli ) olduk diye kısada olsa mutlu olmayı karşı olanlar da olsa ki ( hep olur bu) hak etmiyormuyuz.
Kısa sürer, korkusu (kaygısı) ile hep saklanmak gizlenmek zorundamıyız.
Nereye kadar böyle saklanacagız bizler ....

daylight saklanmak yok oyle sever seviliriz ayrilir kavusuruz bu hayatta ne varsa herkes gibi yasariz... karamsarlar oldugu kadar senin ve benim gibi karamsar olmayanlarda var ... ben sevgilimle cok mutluyum bazen beni kizdirsada onu cok seviyorum 8) o beni herseyim hayatimin rengi..
niye kendimi ondan mahrum edeyim engelliyim ben diyerek koseme cekileyim... hersey var hayatta hersey mumkundur...engelli ciftler evlenince mutlu olmuyormus yada engelli engelli ile olmaliymis isteyen istedigi soyleyebilir... engelli olmayanlar engeli olmayanlar cok super mutlular ya evlenince hic ayrilmiyorlar... insan ayrilmak icin evlenmez degilmi :))) ve son olarak isteyen kendisini engelli engelsiz diye ayirabilir ben ayirmiyorum toplumun hayatin bir parcasiyim bende...

Üst Alt