Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik red kararına karşı ne yapabilirim?

kmlclk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oturanboga Sgk ilk giriş tarihim 01.04.2001 olup toplam çalışma sürem 3.730 gün yaklaşık 1000 günde (devam eden) bağ-kur primim var. 2018 yılında %42 oranla Ankilozan spondolit hastası olduğum için rapor aldım. Geçtiğimiz ay erken emekli olmak için sgk ya başvuruda bulundum. Bugün 28/5 RED diye bir karar verilmiş. Bu konu da nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda mümkünse bir itiraz hakkım varsa örnek bir itiraz dilekçesi formatı varsa paylaşılması konusunda desteklerinizi rica ediyorum.

2001-2017 arası SGK 2018-2022 arası BAĞ-KUR buna göre SGK daha fazla

kmlclk

Size büyük ihtimal 4b emeklilik statüsünden işlem yapılmış ve rapor oranınıza göre günleriniz yetmediğinden red çıkmıştır.diğer bir seçenek sigorta giriş tarihinize göre 19 yıl 4240 gün ile vergi indirimli erken emeklilik.4b den çıkıp 4a lı olarak bir işe girin mevcut raporunuzla vergi dairesine vergi indirimi için başvurun,maliyeden vergi indiriminiz onayladığında ve günlerinizi 4240 güne tamamladığınızda (4a lı olarak) vergi indirimli emeklilik için SGK ya başvuruda bulunun.Eksik günleri askerlik borçlanması ile tamamlayabilirsiniz

Not : son 4b Bağkur priminiz 1260 günü aştığında bağkurdan emekliliğe tabii olursunuz ve yeni hastalık listesi yönetmeliğine tabi olursunuz,yeniden hastaneye rapor için sevk edilirsiniz ki buda tekrar %42 alamayacağınız anlamına gelir.

bu arada doğum tarihiniz ay yıl ve sigorta giriş tahiniz,ayrıca sgk ve bağkur ödeme yıllarınız birde hangi yıl kaç gün askerlik yaptınız söyleyebilirseniz daha net yönlendirebilirim

Son düzenleme:
siz ve oturanboga gerçekten çok fayfadalısınız insanlara eksik olmayın.

Merhaba @dek-kont
Doğum tarihim 01.02.1982 | İlk sigorta girişi 01.04.2001 | Askerlik 2002-2003 arası 15 ay. Teşekkür ederim bilgi için

kmlclk

Tekrar merhaba

bana sgk bağkur ödeme yıllarını ayrı ayrı ve hangi yıllar arası kaç gün olduğunu net şekilde yazarmısınız ?

Kemal bey bana tam detay verirseniz daha net aydınlatabilirim sizi

1- 2018 de aldığınız raporlamı başvurdunuz emekliliğe ,yoksa sgk bu raporu kabul etmeyip sizi tekrar mı hastaneye sevk etti rapor için ?
2- bana sgk bağkur ödeme yıllarını ayrı ayrı ve hangi yıllar arası kaç gün olduğunu net şekilde yazarmısınız ?

De-Kont merhaba,

2018 yılında almış olduğum rapor ile başvurdum. Beni hastaneye sevk etmediler. Raporu göndermişler hastaneye neden gönderdiler bilmiyorum. Belki de doğrulama için olabilir.

SGK
2001 - 2 Gün
2005 - 268 Gün
2006 - 269 Gün
2007 - 360 Gün
2008 - 204 Gün
2009 - 352 Gün
2010 - 308 Gün
2011 - 232 Gün
2012 - 357 Gün
2013 - 45 Gün
2014 - 201 Gün
2015 - 331 Gün
2016 - 349 Gün
2017 - 351 Gün
2018 - 101 Gün
Toplam SGK (4A) 3.730 Gün

Bağ-Kur
2018 - 10 Gün
2019 - 360 Gün
2020 - 0 Gün (Sildirdim)
2021 - 0 Gün (Sildirdim)
2022 - 220 Gün

Toplam Bağ-Kur (4B) 590 Gün

Yani toplam 4320 gününüz var ? bu %42 raporunuz sürekli değil mi ?
Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda 19 yıl ve 4240 gün prim şartı ile emekli olabiliyorsunuz,yıl ve günleriniz tamam.
Şu durumda yapmanız gereken 4b bağkurdan çıkıp bir yerde 4a sigortalı bir işe girin (15 gün yeterli)
işe girdikten hemen sonra bu 15 gün süre zarfında 2018 de aldığınız raporla birlikte vergi dairesine gidip vergi indirimi için başvuru yapın.(başvuruyu yaptıktan sonra işten çıkış yapabilirsiniz)
vergi dairesi vergi indirimi için başvurunuzu alıp ankara maliyeye gönderecek ve ordan onaylanıp gelecek
gelen vergi indirimi aynı şekilde %42 süresiz gelirse şayet SGK ya gidip vergi indirimli emekliliğe başvurabilirsiniz.

not : askerlik borçlanması yapmanıza gerek yok günleriniz yetiyor.
sizin bir önceki başvurunuzu maluliyet üzerinden değerlendirmişler o yüzden de red gelmiş.

Bu arada hastadaşız,çook iyi bilirim AS meretini,geçmiş olsun.

De-Kont ilginiz için çok teşekkür ederim. çok açıklayıcı bir şekilde yazmışsınız. Size de çok geçmiş olsun bu hastalığı çeken bilir. Teşekkürler

kmlclk

Rica ederim.
Dediğiniz gibi bu hastalığı çeken bilir,herkesin derdi kendine göre büyüktür,lakin en yakınınıza bile anlatamazsınız çektiğiniz ızdırabı.

kmlclk

4b statüsünde emeklilik için artık SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı alabilmek önemli. Önceden alınan raporların da vergi indiriminin de 4b emekliliğinde hiç bir karşılığı yok.

01.04.2001 +

bagkur.PNG

oturaboğa
peki memurluktan istifa edip sigortalı olarak emekliliğe başvuru yapsak aynı süreçlerden mi geçeceğiz ve hak kaybı oluyormu bu durumda?

Red geldiyse dava açmak en doğal haktır. Burada yada çevrenizde biri size kazanırsın yada kaybedersiniz demesi DOĞRU değil.

Zaman geçirmeyin , hakkınızda hayırlısı olsun

Üst Alt