Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğim 6 yıl sonra kesildi. Konu hakkında ne yapmalıyım?

NEKTARİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Aralık 2022 güncel:

Merhaba Arkadaşlar, 2 yıldır kesilen maaşım bu ay bağlanıyor hukuk mucadelesini kazandım avukatım sayesinde.

Merhaba Arkadaşlar,
ben 1995 yılında sigortalı olarak başladım 01/01/2014 yılında engelli emekli oldum yaşlılık maaşı bağlandı 2019 yılında tekrar kontrol muanesi geldi %45 bedensel engelli rapor aldım Ankara %18 olarak belirlemiş ve maaşım kesildi 26/01/2021 bu tarihte 2 çocuğum var ödemelerim var bu konu hakkında ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz SESİMİ DUYAN BİRİSİ VARMI....

Allah kolaylık versin herkese çok teşekkür ederim.

Merhaba, raporum süreli değildi süresizdi yeni çıkan bir kanun varmış 2014-2016 yılları arasında vergi indirimiyle emekli olanların içinden seçilenler grubundaymışım tekrar kontrol amaçlı beni hastaneye sevk ettiler. Anlamakta bende güçlük çekiyorum. her iki yılda bir yapacakmış, bu işlemi diyor SGK.

NEKTARİ

Sizin maaşınızı 2019dami yoksa 2021 yılındami kestiler. Eğer yeni kesmislerse SGK ya itiraz edip tekrar sevk isteyebilirsiniz. Olmazsa sil baştan tekrar rapor alıp engelli emekliliği ne yeniden başvurabilirsiniz. Belki süreci iyi bilen arkadaşlar buraya yazabilir

26/01/2021 Yılı yani bugün kesildi. SGK ya itiraz etsem ve yeni rapor alsam yine %45 alırım yüksek alamıyacağım baki Ankaraya rapor gittiğinde % kaça düşer Allah bilir, bu şekilde kaçıncı oldu duyduğum gördüğüm bir ürlü işin içinden çıkamıyorum. Aslında başa dönersek ilk vergi indirimine baş vurduğumda da şişli etvale sevk etmişlerdi sonrasında mekli olmuştum 7 yıl sonra okmeydanı hastanesi ve emekli maaşımı keserek bitirdiler benim dosyamı ŞİMDİDE SESİMİ DUYAN YOK :(

NEKTARİ

Ankara neden düşürüyor anlamadım. SGK mi düşürüyor yoksa vergi dairesimi? Vergi indiriminizde surelimiydi,. Surelimiydi.

Ankara vergi mükellefler müdürlüğü düşürüyor SGKnın düşürme yetkisi yok aracı kurum gibi düşünün vergi indiriminde süreli süresiz diye bir ibaresi yok 1 kere alınıyor yani süresizdi.

Merhaba Arkadaşlar,

2014 yılında vergi indirim alarak Engelli emekli olmuştum, 2019-8 ayda SGK tekrar kontrol muayenesine gönderdi beni %45 tekrar aldım heyet raporunu EMG-TOMOĞROFİ-KISALIK ÖLÇÜMÜ yok diye tekrar gönderdi ve onları da aldım yine %45 tabi ki ve bu arada 6 ay geçti SGK Ankara ya göndermiş raporumu ve vergi indiriminden yararlanamaz cevabı dönmüşler SGK da maaşıma kesti ve 6 aylık süren işlemlerin 12 TL tuttuğunu ve derhal paramızı ver diye evrak gönderdi.

NOT: Arkadaşlar konu hakkında mahkeme yoluyla hakkımı arayacağım SGK kontrol muayenesine gönderme hakkı olabilir Ankara ya gönderme hakkı olmadığını biliyorum farklı bilgilere sahip olan arkadaşlarım var mı ? Önerileri var mı ? bu işlemlerle ilgilenen Avukat tanıdık var mı? LÜTFEN YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ.

BURDAN HAKARET ETSEM HERKES BİRŞEŞLER HAZAR AYIPLAR YARDIM İSTİYORUM SESİMİ DUYAN VAR MI DİYORUM ÇIT YOK

NEKTARİ

Merhaba, yazılarınızı okudum ve ne kadar sıkıntılı bir süreç olduğunu tahmin edebiliyorum.Benim sorularınız hakkında ne yazık ki hiç bir bilgim yok.

İnşallah hakkınızda hayırlısı olur diye dua ediyorum.Bunları sizinle paylaşmak ve yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyorum.Herkes cevaplar aramak için buradan yazıyor.İnanıyorum ki cevabını aradığınız konuları deneyimlemiş bir arkadaşımız size aydınlatıcı bilgiler sunacak ve yaşadıklarını paylaşacaktır.

Saygılar.

Bende aynı durumdayım Sgk beni devlet hastanesine sevk etti %49 rapor aldım onu kabul etmeyip bu defa şehir hastanesine sevk etti.orda oranım görünmüyor maliye görebilirmiş.zannedersem düşük rapor.44 gün oldu daha cevap yok..Banka ödemeleri kaldı yazı göndermiş banka.Bunların hiç dini imanı insana saygısıda yok.para bitti sanırım kasada

Ben şuan bu bizim işlerle ilgilenen ve bilen Avukat bulmak la uğraşıyorum, iş ev ödemeler her türlü çok kötüyün inşallah mahkeme yoluyla bunları geri alabilirin. Sizede Allah kolaylık versin

Bende böyle bir süreçten kısa zaman önce geçtim.Diyebilirim ki hayatımın en zor dönemiydi.Bütün ödemelerim aksadı.Geçim derdi.Çocuklar var.Bende sürekli raporumla kontrole tabi tutuldum.Sgk ilk sevk ettiğ hastanede oranım yüzde 40 altında kaldı..Ben il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim..sevk edildiğim hastanede rapor oranım yüzde 40 üzeri oldu.Daha sonra son olarak ta yaşadığım şehir dışında bir hakem hastane ye gönderildim.Buradan gelen yüzde 48 rapor oranım ile emekliliğim devam etti ve hala ediyor ve biriken maaşlarımıda aldım. Sgk ya gidip itiraz süreci başlatmalısın ve son aldığın rapora itiraz süreni zamanın da yapmalısın.

Merhaba,
beni şehir hastanesine sevk ettiler ikisinde de %45 aldım il sağlık müdürlüğüne itiraz edemem edecek konu yok.bende ilk etapta SGK ya itiraz dilekçesi yazdım 03/02/2021Tarihli 60 güniçerisinde geriye dönüş hakları varmış dönüş bekliyorum sonrasında mehkemeye verebileceğim inşllah doğru yoldayımdır. Birde 12 TL BORÇUN VAR hemen ödemelisin diyor. RAPORUMDA YAZAN -Orta -Ayağa kalkabiliyor-- Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı 40

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

Ayakta Durabilme, Yürüme Ve Hareket Bozuklukları Engel Oranı
1-Hafif -Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor 20
2-Hafif
Orta -Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı 40
3-Ağır
Orta -Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
-Yardım olmaksızın yürüyemiyor 60
4-Ağır -Yardım, mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor 80

atipikpsikoz76
Merhaba, benimde durumum siznkinden farklı ; benim de engelli emekliliğim kesildi geriye dönük 6 aylık 12 tl istiyor. lakin beni SGK 2 defa konturol muayenesine gönderdi ikisinde de % 45 almama rağmen vergi indirimim olmasına rağmen ve engellim engelli cetvelinde %40 a dekkilmesine rağmen yaptı bunları ilk etapta itiraz dilekcesi verdim SGK geri dönüş bekliyorum olumsuz geri dönerlerse İş mahkemesine kurum işleri iptali şeklinde Mahkeme açacağım AV. yönlendirmesi bu yönde farklı bir yol varmıdır ? bilemedim bilen var mıdır. arkdaşlar.

2013 yılı ve kılavuzuna göre sürekli (%40) rapor için ssk kontrol muayenesi yaptı, 2019 kılavuzuna göre (saçmalık tabi) oran 33 e düştü maaşı durdrdular, heryere bildiriyoruz ve itirazı yaptık ve mahkemeye verdik dostlar, sonuna kadar devam, herşey bitti engellinin emekliliği kaldı sanki yazık hale bakın...

NEKTARİ

Bu ne saçmalık 2 sefer kontrol muayenesine göndermişsin ve iki rapor da engelli olduğunu belirlemiş.Kurumun verdiği açıkları milletin hakkını gasp ederek kapatmaya çalışıyorlar.Yazık valla.

Kuru

2012 yılı ve kılavuzuna göre sürekli (55) rapor için ssk beni de kontrol muayenesi yaptı 2019 şubat yılında yeni cetvele göre oran 8 e düştü ortopedik engelim var bende heryere başvurdum olmadı 1 senedir emekli maaşım kesik bugün bende avukat ile görüşüp mahkemeye vereceğim son çare bu herkese geçmiş olsun

Allah yardımcınız olsun ben burada yazılanlardan anladıgım kadarıyla erken emeklı olmıyacaksın memurluga gerı donuste olmuyor bıldıgım kadarıyla çalışabıldıgın yere kadar calıscan.

Arkadaşlar geçmiş olsun inanın zor olan maaş kesintisi ama tüm kurumların personelin bilgi vermemesi her kurum diğer kurama dokdor doktora beddua eder şuan maaş kesintisi oldu hemen genel sağlık sigortasına borç çıkarmış ssk son maaşı icra yoluyla tahsil ediyor ssk bizde dosya kapandı maliyeye git çöz maliye benim verdiğim indirim baki diyor suçu hemen ssk atıyor avukat bile konuya hakim yok

https://www.bilgilidenetim.com/saka... deneyimlerinden bizleri bilgilendirdiği için

benim kanu hakkında bilgim yok ancak erken emekliliği düşüne biri olarak aklıma takılan şeyler oldu;

- NEKTARİ oranın yönetmelikte 40 olduğunu söylemişsiniz ama raporunuz 45 olarak verilmiş. dolayısıyla 5 puan fazla verilmiş görünüyor, acaba yanlış bir giriş yada madde falan mı yazdılar ve bu farledildi de düşürüldü?

- Kartal7474 özel değilse sizin rahatsızlığınız neydi? 55 ten 8 e inanılmaz bir düşüş olmuş. Bir çok değişen puan gördük ama genelde bu kadar radikal bir değişim olmuyordu o nedenle soruyorum.

Volkano80

Tabi ki ortopedik engelliyim sol ve sağ kolumda kısalık var kemik bozukluğu var şekil yönünden ben raporumu 2002 yılında İzmir de Alsancak Nevvar Salih işgören devlet hastahanesinden aldım yukarı da 2019 demiştim ama 2020 yılında kontrole çağırdılar ve emekli maaşımı durdurdular

Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun
önceki raporunda almış olduğunuz tanı ile son aldığınız rapordaki almış olduğunuz tanı aynı ise
Oran değişmiş olsa bile siz o zamanki yönetmeliğe göre rapor almış oluyorsunuz bu konuda tecrübeli araştıran bir avukat bulursanız inşallah dava lehinize sonuçlanacaktır

Engelli52

Teşekkürler değerli bilgilendirmeniz benim hastalığım doğuştan bugün bir avukat dönüş yapacaktı ama güvenemedi kendisine herhalde araştırmaya devam ediyorum adli tıpa kadar yolu var bu işin

Arkadaşlar,

Önceki zamanda vergi indirimi ile rapor aldıysanız (kontrol muayenesi olsa oran düşse dahi) eski oran geçerli aksi halde direkt mahkeme yoluna başvurmalısınız, hak yerini elbet bulacaktır.
(Kontrol muayenesinde yürürlükte olan tablo ve ölçütlerin değil, ilk defa sakatlık vergi indirimine hak kazanıldığı dönemdeki tablo ve ölçütlerin dikkate alınması hukuki bir zorunluluk olarak kurumlarca dikkate alınmalıdır. Aksi uygulama halinde hak kaybına uğrayan bireylerin dava yoluna gitmelerinde ellerinde çok önemli bir argüman geçmiş olacaktır)

bunları gördükçe insan erken emekli olmaya korkuyor

Merhaba,
sakatlık oranı cetveli güncel tarihlimi yoksa kaç yılda güncelleme yapılıyor ? Bilginiz var mı ? Bu cetvele göre benim Engelli yaşlılık aylığımı kesmemeleri gerekiyor du cetvele göre benim engelim % 40 oranını gösteren tablo var. barkotlu 10/08/2020 tarihinde SGK yönlendirdiği şehir hastanesinden aldığım %45 oranında olan raporuma rağmen engelli maaşımı kesti. SGK ya itiraz dilekcesini verdim, sonuç geğinde avukat tutup mahkemeye vereceğim. Sonucunu da sizlerle paylaşacağım.

Merhaba,
evet evet benimde tanıdığım bir avukat dava açmadan git adli tıptan rapor al diyor, Ben biraz araştırdım öyle elini kolunu sallya sallaya adlitıptan rapor alınmıyor muş mahkeme krarı sgk gibi kurumlar yönlendirme şeklinde süreç ilerliyormuş doğrumudur bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı ? Arkadaşlar...

NEKTARİ Kontrol muayenesine gönderilip yüzde 40 üzeri rapor alıpta nasıl maaşınızı durdurabiliyorlar aklım almıyor.Benim kontrol muayeneside 1.hastane yüzde 31 verdi2.hastane yüzde 46 verdi son olarakta hakem hastaneye gönderildim orasıda yüzde 48 verdi ve maaşım devam ediyor ve birikmişlerimide aldım.

İlk etapta beni kontrol muayeneside gönderdi %45 aldım eksik olmuş dedi ( MR, EMG, ATROFİ VE KISALIK BİL.) bunların sonuçlarıyla birlikte tekrar gönder dedi ve eksiklikleri giderdim yine %45 aldım ve gönderildi. SGK sanırım bu rapor vergi indirimi alabilir mi diye Ankara gelir idaresi baş. sormuş, kurumda alamaz iş gücü kaybı %18 olur demiş 26/01/2021 tarihinde emekli maaşım kesilince öğrendim ve hala bana ibraz ettikleri yazı yok 6 aydır süren rapor alma durumu boyunca geçen zaman 12 tl de borçlusun öde diyor SGK kısaca işler böle anlatabildim umarım.

ombudsman vs. bunlar zaman kaybı dostlar. DİREKT Mahkeme ardından AIHM kardeşler - Gerçeğe uygun alınmış geçmiş tarihli raporlar için yeni düzenleme ile süreç devam edemez, hak birikmiş maaşlar ile birlikte iade edilir ki ben bu süreçte yaptığım hastane masraflarımı bile SGK dan talep edeceğim.

Üst Alt