Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli diye sanki başaramazmış gibi..?

Kevser er

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
14
İnsanlar arasında özelikle neden engeli insanlara hiç bir şeyi yapamaz gözü ile bakılıyor bazı kesimde bu sadece cahillikle açıklanabilirmi bir parçada hayata karşı duruş kıskanılıyor bence ben bile yapamazken o nasıl benden daha iyi olur psikolojisi ile düşünen çok insan yokmu sizcede ve bu insanlar bazen moral bozma amaçlarına ulaşma İmkanı için herşeyi yapıyor özelikle akraba denen topluluk

Cahille etme sohbet küstürürsün, cam kabuğuyla silme kestirirsin diye boşuna dememişler .

Son düzenleme:
Kevser er

Bu konuda başlık bile açtım iş hayatında özgeçmişe yazmaktan çekinir oldum artık.
Benim sorunum nörolojik dışarıdan belli olmuyor fakat ortopedik problemi olan insanları düşünmek bile istemiyorum, dışarıdakilerin bakışları dahi değişiyor.
Çocukluktan beri insanların verdiği tepkileri takip ediyorum, bu sadece "engelli" hakkında değil, bir şekilde yardıma muhtaç olan kişilere olan tavırlar çok sinir bozucu. Yeri geliyor insanlığımdan utandığım zamanlar dahi oldu.
Herkes hayatının sonuna kadar günlük-gülistanlık şekilde rahat yaşayacağını sanıyor, başlarına herhangi bir sorun geleceğini düşünmüyorlar / düşünmek istemiyorlar.

GaribanÖğretmen
aynen öyle insanlar birgün bizimde başımıza gelir diye hiç düşünmüyorlar hiç bu çok rahatsız edici bir durum

Malesef yaşadığımız dünya da toplumda demiyorum çünkü hemen hemen her toplumda böyle bir algı var benimde ortopedik olarak bir engelim yok ama olanlar ile empati yapabiliyorum ve onlar için hayat gerçekten çok zor birde dediğiniz bu durum var bizim yıldırma politikalarını görmezden gelip başarabileceğimizi göstermemiz lazım.

engellı ınsanlar neden basarılı olamasın zıhınsel bır engelı yoksa olabılır ornek verecek olursam matematık alanında john forbes nash sonra fızık alanında stephan hawkıng ornek verılebılır normal ınsanlar bıle o kadar basarılı olamamıstır.Engele bakmaz basarılı olmak. Engellı deyıp basarılı olamaz gozuyle bakan ınsanlar yanlış düşünüyor

Son düzenleme:
Bazıları gözünün icine baka baka şükür çekiyor deli ediyor beni .

Kevser er
musty35

Genel olarak sakin bir insanım ancak söylediğiniz gibi durumda tavrım nasıl olurdu gerçekten bilmiyorum. Allahtan eş-dost durumumu bildikleri halde bana belli etmemeye çalışıyorlar o konuda şanslıyım sanırım.

Biliyorum yanlış ancak bazen o tip insanlar için keşke başınıza gelse de konuşmak kadar kolay mı görseniz diyorum.

musty35
aynen öyle terbiyeslzlik yapıyorlar

GaribanÖğretmen
yanlış ama insanın damarına basıyorlar bazen ama genede böyle dememeye mümkün olduğunca gayret ediyorum hep

Evet öyle bi bakış var ama belkide çoğunluğu cahillikten... Bende ortopedik sorunlu insanların hayatının çok zor olduğunu düşünürdüm eskiden.

Ama mutluluk dediğimiz şey beyindeki bir salgıdan ibaret... Bunu insan büyüdükçe anlıyo ve makasın inanılmaz daraldığını normal bir insan kadar mutlu olabilceğini görüyoruz.

Siz bide ağır depresif nöbeti görün... Oturtmayan yatırmayan sürekli aynı şeyleri düşündüren... Ben şizofreniye bağlı depresif nöbet yaşadım biliyorum... Şuan ise hiç olmasam daha iyidir ama az bi sıkıntıyla hayata devam...

Başarsan ne olur başarmasan ne olur al maaşını yat otur .

İstorika
İşte bu yüzden bazen "en azından" küçük bir tecrübe yaşamalarını istemiyorum değil. Bizzat zorluğu görmeden, o sıkıntıyı yaşamadan empati yapamıyorlar.

Şimdi onların başına kötü bir şey gelmiyor ya güya sözüm ona Allah'ın sevgili kulları oluyorlar kendilerince işte sırf bu yüzden birazda onlar öpülsün istiyorum ama maddi ama manevi .

Başarı veya başarısızlık birçok erkene bağlıdır.Bence destekleyici bir aileye sahip olmak ve sans faktörü en önemli etkenler.
Destekleyici bir aileye sahip değilseniz,engelli olun veya olmayın ya da zeki olun veya olmayın çokta fazla farketmez.
Örneklemek gerekirse,ben Türkiye de kitap yazan down sendromlu duydum.Amerikada da zeka testleri sonucu çok yüksek olan fakat berbat bir ailede doğduğu için hayatta başarısız olmuş birisini biliyorum.
Bazen yetimhanede büyümüş,ailesi olmayan kişilerde başarılı olabiliyor fakat o zamanda sans faktörü devreye giriyor bence.
Engelliler hayatta başarılı olamaz tarzında bir düşünce epeyce saçma ve ilkel beyinli insanların sahip olacağı türden bir düşünce.

İnanmak başarmanın yarısıdır. Bu durum yaşadığınız yerin kültürüne ve eğitim durumuna göre değişir.

Ne düşündükleri hiç ne yaptıkları önemli değilde işte insanlığın gün geçtikçe dahada bencileşmesi beni üzüyor

GaribanÖğretmen

Benim halime gülenin aynı şeyleri yaşamasını isterim. Ya kendisi ya da çocuğu. Merhamet kalmadı bende..

Kimsenin yaşamasını istemem herkes kendine eder Allah kimseye vermesin

Üst Alt