Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuklarda Zorunlu Eğitim yaşı kaç?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Araştırmadığım yer kalmadı ama bir türlü bulamadım. Engelli çocuklar kaç yaşına kadar okula devam etmek zorundalar. Yani özel eğitim değil devlet okuluna devam yaşı.

Bu konuda herkesten farklı bir uygulama olduğunu sanmıyorum. Olmamalı da bence. Olursa pratikte tüm engelliler muaf tutuluverir!
Sanırım ancak raporla halledilebilir...

re

oyle bır yasa yok zaten ama ilköğretımı bıtırmek zorunludur tabı. yanı okuyabılır raporu varsa eger. yoksa ağır bır durumdaysa okuma zorunluğu yok. ilköğretımden sonra ıster oku ıster okuma sana bağlı.bır yasa yok ılede okuyacaksın dıye.

saygılarımla

özür tür ve derecelerine göre çocuğun başalama ve bitirme yaşı değişebilir eğer tek yaş olarak soruyor iseniz..özür tür ve derecesine görede eğitmine çok erken yaşta başlanabiliyor...belli bir sınırlandırma yoktur..çünkü adı üstünde özel eğitim gerektiren bireylerdir..

sayglarımla...

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Aile istediği taktirde 14 yaşında zorunlu eğitimi bitiyormuş. Bende bu hakkımı kullandım. Ezgi şimdi sadece özel eğitim kurumundan yararlanıyor. Devlet okulunun şartları iyi olsaydı eğitim görmesini çok isterdim ama, malesef çok sağlıksız bir ortamda sözde eğitim veriliyordu.

benim oğlum otistik ve ancak 15 yaşa kadar eğitim alabilecek sonrası özel rehabilitasyona devam onda yaş sınırı şuan için yok

14 yaşından önce aile göndermek istemese bile zorluyorlar. 14 yaşında isteğe bağlı olabiliyormuş. Rapor için RAM'a gittiğimde okulu istemediğini, zorla gönderemeyeceğimi söyledim. O zaman görevli birisi söyledi bu durumu. Neyse çok şükür o sıkıntı bitti. Okul gerçekten felaket durumdaydı. En önemli olan çocuğumun sağlığı. Şu ana domuz gribi korkusundan kuruma göndermiyorum. Öğretmetmeni sağolsun, haftada bir gün eve gelip 2 sat ders veriyor. Down sendromu olduğu için önlem almak zorundayım. Ben anne olarak elimden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sonra keşke demek istemem. Allah hepimizin evladını korusun.

benim oğlum otistik ve ancak 15 yaşa kadar eğitim alabilecek sonrası özel rehabilitasyona devam onda yaş sınırı şuan için yok

bu bilgiyi nerden aldınız benim oğlumda 4 yaşında atipik otistik bunun için soruyorum

devlet okuluna devam yaşı en son 14.14 yaşından sonra almazlar.benim kızım gidiyor şuan 13 yaşında.

Üst Alt