Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bireylere özel kıyafet tasarımı

gamze0606

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, özellikle fiziksel, zihinsel ve görme engelli bireyler için giyimi fazla zaman alan ve zor kıyafetler giyinme aktivitesini fazlasıyla zor bir hale getiriyor.

Ben bir üniversite öğrencisi olarak bu alanda sizlerin talepleri ve şikayetleri doğrultusunda kıyafet tasarımlar yapmayı planlıyorum. Her türlü engele yönelik hem alt giyim adına pantolon ayakkabı tasarımı hem de üst giyimde tercih edilen rahat giyilebilir tişörtler, kolay açılıp kapanabilen gömlekler tasarlamak öncelikli hedefim...

Hangi tür kıyafetleri giyerken zorluk yaşıyorsunuz, daha iyi nasıl olabilir, bu alanda bana fikirlerinizi belirtirseniz günlük yaşam aktivitelerinizi bir nebze de olsa kolaylaştırmayı diliyorum..

Geri dönüşlerinizi bekleyeceğim, sevgilerimle..

gamze0606

Güzel bir konu seçmişsiniz. Doğrusu Türkiye'de engellilere yönelik tekstil sektörü neredeyse yok denecek kadar az. Uluslararası sözleşmelerde ve genel yorumlarında engellilerin yeterli yiyecek ve giyecek ihtiyacından söz edilir. Burada aslında sıradan gömlek, pantolon, etek vs bahsedilmemektedir. Tam da sizin çalıştığınız konuya temas edilmektedir.

Bu minvalde kendi özelimde bir iki önerinde bulunmak isterim.

Örneğin hareket kabiliyeti sınırlı kişilerde

1- Düğme iliklemek (gömlek ya da pantolon)
2- Fermuar açmak / kapatmak (tutulacak yerinin küçük, ipsiz oluşu veya sert açılıp/kapatma mekanizmasının olması)
3- Çıt çıt kapatmak veya açmak
4- Pantolonda kemer, paça noktalarının dikiş zayıflığı (biz bu alanları çekiştirerek kullanıyoruz ve çabuk sökülüyor)
4- Standart bir pantolonda cep kullanmak tekerlekli sandalye kullanıcısı açısında zorlayıcı olmaktadır ve hatta ben yıllardır bu alanları hiç kullanmıyorum
5- Gömlek, ceket, mont vs. kalıpları sebebiyle giymek (esnememesi sebebiyle) kolay olmamaktadır
6- Kış aylarında ısı korumak için baldırları koruyabilecek diz-topuk arası yün tozluk diye tabir edebileceğim ürünlerin yokluğu
7- Dışarıda kullanabileceğimiz panço tarzı giysilerin yokluğu
8- Giysilerin kayabilen veya kaymayan kumaş seçeneklerinin olması
9- Kullanılacak her türlü giysinin hafif ama bir o kadar koruyucu olması
10- Kolay giyilebilir ve çıkarılabilir gece elbiseleri

Aklıma ilk gelenler bu şekildedir.

Biraz geç oldu ama aklıma geleni kendim için yazıyorum.
Omurilik felçli birisi olarak en çok bacaklardan üşüme işi içeride veya dışarıda kan dolaşımı az olduğu için üşümeden dolayı çok rahatsız oluyorum.
Bunun için eşortman tipi ve ısıtmalı sistem olması gerek sıcaklığı bir derecede tutması için tabi çok dikkat edilmesi gereken bir iş çünkü his olayı olmadığı için büyük hasarlarda verebilir yanık gibi dikkatli bir işlem olması gerek benim için en büyük sorun bu .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben en çok ayakkabıda zorlanıyorum.
Esnemeyen kumaşları giyip çıkarması da zor oluyor. Bu yüzden genelde penye ve likralı kumaş tercih ediyorum.
Bacakların üşüme konusuna katılıyorum. Sandalyede giderken hareket etmediğimiz için kamyon tepesinde rüzgarda gitmekten farksız oluyor. 🙂 Yeşilçam filminden fırlamış gibi diz örtüsüyle gezmek hoşuma gitmiyor.

Benimde ençok sıkıntı yaşadığım ayakkabılar giyme sorunu çok yaşıyorum. birde kışlık ayakkabılar ağır hacimli hafif, koruyucu giyme kolayligi olan tabiki şıklığı da olsun..bize özel ayakkabilar olsa çok iyi olur..

yasar2456

Benim buna çözümüm 2 parçalı yağmurluklar var naylon ama yumuşak kadifemsi yapısı olan bunun alt kısmı aynı pijama gibi ama su geçirmez ve rüzgardan koruyor kışın dışarı çıktığınızda deneyebilirsiniz üst kısmıda var tercihinize göre yağmurdan ve rüzgardan kesinlikle koruyor zaten altınada kalın bir pijama da giyerseniz üşütme olayı çözülür.

Benimde ençok sıkıntı yaşadığım ayakkabılar giyme sorunu çok yaşıyorum.

Bunu hazır bulamassın özel yaptırman lazım zaten. Şıklık biraz para işi 😁

idosente bence özel bir ayakkabı siparişi hiç ucuza gelmez. Bunu markalar çok rahat yapabilir birçok model üretiyorlar içlerinde bizler içinde bi tasarrufları olsa fenami olur.biz istiyelim.. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü derizz.:) :)

mineuy10

Yok onlar geri dönüşüm yok su tasarrufu gibi insanları ayakta uyutacakları sosyal sorumluluk projeleri yaparlar anca engelliler ilgi çekmez yapsalarda inan özel üretimden pahalı olur.

mineuy10
ben sagırım bılıyorsunuz:)ortopedık engellılerın ısıne yaramı bılemem ama acızane marka onereyım
SKECHERS fıat olarak pahalı ama yumusacık oluyor
cok rahat sankı corapla yuruyormussun gıbıde hafıf
ustelık yumusacık basıyorsun yere
spor ayakkabıları oldugu kadar kadınlar ıcın babetlerıde var
kısında sıcacık gıyılıyor babette olsa
her ne kadar tasarımları cesıtlı degıl ama pıyasadakı sık ama rahatsız ayakkabılara yeglerım
belkı sızlerın rahatsızlıklarınız ıcınde faydalı olurmu dıye paylasıyorum

Trendyolda kışlık bot bakıyordum her iki tarafı fermuarlı düz bir modele denk geldim. İki taraflı da açıldığı için ağzı çok geniş açılır giyimi kolay olur diye düşünüyorum. Denemek istiyorum ama fiyatı tuzlu. Görünüş olarak mesh gibi hafif ve yumuşak olduğunu mağaza sahibi söyledi. Fotosunu bırakıyorum.

Üst Alt