Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı engelli olmayan biri kullandı ve aracım bağlandı..? [Hukuk]

MUROO27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Adıma kayıtlı engelli aracımı habersizce büroda çalışanlardan birisi alıp gidiyor ve ben aracın bağlandığını öğreniyorum. trafik aracımı bağlıyor.
maliyeye sorduğumda bana vergi borçlarının tamamını m.t.v ve ö.t.v artı bunlara dayalı ceza talep ediyor. buda yaklaşık 13.000 tl ye eş değer
ne yapabilirim?
bilgi verirseniz sevinirim

aboooooo vay anam vay araç neydi arkadaşım sen aracın anahtarını ver gitsin

Bildiğim kadarıyla bu konuda yapılabilecek bir şey yok. Hukuki açıdan sadece acil durumlar bu uygulamada muafiyet sağlıyor: http://www.engelliler.biz/forum/huk...-araci-kimin-kullandigi-onemsizdir-hukuk.html
Onun dışında bir durum maalesef mümkün değil. Ve Maliye bu konuda çok sıkı tutuyor işi...

Hani olmaz ya, aracı alalı kaç sene oldu? Eğer 5 sene olmuşsa, araç vergiden düşeceği için bir şansınız olabilir...

muroo27' Alıntı:
bülent bey benim buradaki mahrumiyetim ne olacak. peki aracın alındığından haberdar değilim. ayrıca aracı kullanamadığımdan dolayı yani benim ehliyetime 6 ay süreli el konuldu. ben de aracı iş yerinin önüne bağladım ve haberim olmadan alınmış. bir telefon geldi ve aracın bağlandığını öğrendim ve ceza bana kesiliyor ve benim elimden gelen hiç bir şey olmuyor.

Ancak çok güçlü kanıtlarla hukuki süreç başlatıp bu cezadan kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum. Aracınızın kapının önünde dururken gasp edilmiş olduğunu gerek şahitlerin ifadeleriyle, gerekse anahtarsız kullanıldığı vb. tespitlerle ıspat etmeniz gerek. Başka türlü mümkün değil cezadan kurtulamazsınız.

Araçta immobolizer özelliği varsa (yeni nesil araçların hemen hepsinde var) sakın anahtarsız çalıştırmışlar demeyin :) o araçlar düz kontakt metoduyla ya da başka şekilde anahtarsız çalışmaz.

peki bu cezayı ödedikten sonra araç ötvlimi oluyor eğer öyle oluyorsa aracı ötv li ikinci el olarak satabilrsin

muroo27 arkadaşım eğer özür oranınız % 90'dan daha az ise, aracınızıda yurt içinden aldıysanız bir de Trafik Tescil Belgesinde "ARAÇ SAHİBİNDEN BAŞKASI KULLANAMAZ" ibaresi yoksa 09/09/2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK'in 53.Maddesi C Bendini gerekçe gösteren bir dilekçe ile aracınızı bağlayan birime gidin aracınızı alın. Hiç merak etme verecekler.
Eğer; Trafik Tescil Belgesinde "ARAÇ SAHİBİNDEN BAŞKASI KULLANAMAZ" ibaresi varsa; ruhsatınızı alın, aynı yönetmelik maddesini gerekçe gösteren bir dilekçeyle Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne gidin Trafik Tescil Belgesindeki o ibarenin kalkmasını talep edin, ruhsatınızı değiştirecekler, sonrada aracınızı almaya gidin verecekler
Eğer aracınızı yurt dışından aldıysanız o esnada araçta olduğunuzu idda edin, yurt dışından ithal edilmiş araçlarla ilgili olarak araç sahibinin araçta olması halinde başka bir sürücü aracı kullanabileceğine dair EGM'nün Genelgesi var. Aracınızı alırsınız, endişelenmeyin.
Özür oranınız % 90 ve üzeri ise yapacak bir şey yok malesef.

...Özür oranınız % 90 ve üzeri ise yapacak bir şey yok malesef.

burda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.çünkü Özür oranı % 90 ve üzerindeyse aracı kullanan süücülere dair bir kısıtlama olmadığını biliyorum

Mrb
arac yurt icinden sifir alinan arac benim aklima tqkilan kullanilabilirlik icin emniyeter gittim trafik tescildeki memura sordum o bana helan ayni 3. dereceden bahsediyo kullanamiyorsun diyor. 53 maddenin c bendini okudugumda da orada kullanilqbilirlik veya kullanamazlik ile ilgili biside demiyor sadece yurt disindakiler icin kullanamaz yaziyor blki kullanabiliyorum ama kesin bi yazi henuz goremedim sence ne yapabilirim

copletetime arkadaşım; haklısın, uyarın için teşekkür ederim, siteyi yeni kullanıyorum, forum sayfasında en son mesaj yazılan konularda (herhalde konuyu 5 yıl önce gündeme getiren arkadaş başka bir konuda yorum yapmış olacak) konu başlığını okuyunca, bu konularda şahsım ve arkadaşlarla trafik polisleri arasında hala çok sık tartışmalar yaşandığından yorumların tarihine bakmadan sazan gibi atlamışım. Çok komik, aklıma geldikçe gülmekten kendimi alamıyorum.

tgrl55 53. Maddede de daha önce Yönetmelik değişmeden "araç sahibinden başkası kullanamaz", "ödünç veya kiraya veremez" ifadeleri vardı. Bu ifadeler 2011 Yılında sadece 53. Maddenin C bendinde yazılı olanı Yönetmelikten çıkarıldı. Bu şu anlama geliyor % 90 dan daha az özür oranına sahip ve araç yurt içinden alındıysa BAŞKASI da Kullanabilir, ÖDÜNÇ veya KİRAYA verilebilir.

53. Maddenin C Bendi dışında yazılı aynı ifadeler Yönetmelikte muhafaza edilmiş, çıkarılmamıştır. Metindeki KULLANAMAZ ifadesi çıkarıldıysa (ki bu kullanabilir anlamına gelir) bunun ne anlama geldiğini o polis ve oradaki yetkili trafikçilere sormalısın.

Bulunduğun yerleşim birimi küçük bir yer olsa her halde? Selamlar.

Yönetmelik Maddesi açık ve net.

Mrhb
inanirmisin il emniyet mudirlugune gittim bana eski yazilari gosteriyor

Üst Alt