Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı annem ya da babam kullanabilir mi?

atildertli

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
0
slm h sınıfı ehliyetim var %65 raporum var.aracımı ben kullancam arada sırada annem ve babam yalnız kullanırsa ne olur. ceza yazarlarmı ??? ceza kaç ytl dir...

Yasal olarak kullanıma izin yok. Engelli aracı ayağımız gibi ama bu ayağa bağlanmış pranga gibi duruyor. Bu konuyla ilgilide bir dava açılsa kazanırız KDV de olduğu gibi.

acil durumlar hariç,direksiyonda sizden başkasının bulunması durumunu ceza ödeyerek kurtaramazsınız. polis arabayı bağlar,sizi mahkemeye sevk eder.

bu ne ya bazı insanların suistimalleri yüzünden gerçekten özürlü olanlar zor durumda kalıyor.benim %40 özürüm var.evliyim.eşimin herhangi bir özürü yok.ama öyle zaman oluyor ki mecburen arabayı onun kullanması gerekn durumlar oluyor.bunun bir çaresi yok mu

araç özel donanımlı ise sizden başka hiçkimse kullanamaz... kanun böyle diyor...

özel donanımlı arac özgürlüye göre tasarlanmış demek istiyorsunuz sanırım ??
peki benim kardeşim %70 ağır zihinsel özürlü
onun adına raporuyla araç alsak ben kullanabilirmiyim
kullanırsam özürlüye ait bir kart ehliyet gibi bir kart bana verilirmi varmı böle birşey
sadsece bilgi edinmek istiyuorum bu konuyla bi bilgim yoık ama amacım düşüncem var
araba almak onun adına bi nevi şöförü olmak
cevap beklicem şimdiden teşekür ederim
detaylı bilgi istiyorum ;)

yori kardeşinin raporu % 90 olması gerekiyor diye biliyorum ayrıca raporda kerdeşin için özel donamalı arac kulanamaz yazması gerekiyor kardeşini noterde sizi şöför olarak tayin etmesi gerekiyor

yanlış hatırlamıyorsam siz kullanabilirsiniz kardeşiniz zaten kullanamaz herhalde ama yanlış hatırlamıyorsam kullanacak kişileri önceden bildirmesi gerekli saygılar

rezan hanım,kardeşiniz adına araç ötv indiriminden faydalanarak araç almak isterseniz raporun %90 olması şart. eğer %90 rapor alabilir ve araba alırsanız,arabayı kardeşinizin 3.dereceye kadar kan ve sıhri akrabaları kullanabilir.

Üst Alt