Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı 5 yıl dolduktan sonra başkasına satmak zorunda mıyım?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
[FONT=sans-serif]Mevcuttaki engelli aracımı 5 yıl dolduktan sonra baska birine satmak zorundamıyım yeni bir araç alırken eğer yeni araç alırsamda eskisine ne yapmam gerekiyor teşekkürler[/FONT]

safakyıldızı

Hayır, satmak zorunda değilsiniz. 5 yıl dolduktan sonra güncel raporunuzun araç almanıza bir engeli yoksa tekrar ÖTV indirimli yeni araç alabilirsiniz fakat 1 aracınız için MTV ödemek zorundasınız.

Araç alacaksanız, VD ve Emniyetten normal araç durumuna getireceksiniz.. Sonra da , yeni bir ÖTV indirimli engelli araç alabilirsiniz.

tam olarak anlamadım rica etsem tek tek sıralarmısınız 1 vergi dairesi hangi bölüme gidicem
2 emniyetten hangi bölüme gidicem nasıl oluçak teşekkür ederim cann.sm

safakyıldızı artık satış işlemlerini devir işlemleri ni noterler yapıyor trafikle alakası yok eğer araç tertibat lı ise proje yaptırıyorsunuz ordan projeyi trafik tescilden onaylatıyorsunuz notere gidip ruhsatı normal e çeviriyorsunuz bu arada noter sizi akıl sağlığınız ile ilgili testler yapıyor raporunuz varsa zihinsel durumunuza bakıyor ben aracımı böyle sattım en yakın notere gidip bilgi alırsın

ÖTV muaf alınan araç beş yıllık zaman dolması durumunda illa satılması gerek diye bir şey söz konusu değildir. Beş yıllık zaman içinde dolan araç satılmadan yada engelli aracı olmaktan çıkarmaya gerek yoktur. Gider yeniden araç alırsınız zaten sıfır alınan araçlar da yeni MTV çıkıyor internet vergi dairesi yada bizzat gidip vergi dairesine gidilip dilekçe verilir. Burada ince nokta bir tek araç MTV den muaf olur.

Arkadaşım, araç otomatik olarak Vergi Dairesine Rehinli zaten.. Ayrıca özel tertibatı var.
Senin dediğin olay, belki tertibatsız olanlar içindir. Ayrıca 2. bir aracı, önceki aracın Engelli Aracı iken yeni bir ötv'siz olarak a..la..mas..sın..
Önce normal hale getir.. Vergi dairesine gidip dilekçe verip, mtv sini ödeyip, düşürreceksiniz engelli araç statüsünden.. Sonra gidip alacaksınız ÖTV'siz aracını.. Saygılar

Bende şunu öğrenmek istiyorum.5 yıl dolduktan sonra diyelimki yeni araç alınmayacak aynı araç kullanılmaya devam edecek.mtv bu durumda devam ediyormu?5 yıl sonunda herhangi bu konuyla ilgili işlem yaptırılıyorum?

Raporun süreli mi..
Süresiz mi..
Süresiz ise, araç ile ilişiğini sonaladırana kadar MTV'den muafsın.

Üst Alt