Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli arabası almak için izlenmesi gereken yollar ve tavsiye edilen bayiiler?

vilooo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
sağ ayak diz altı amputasyonum var. ilk defa bu siteye üye oldum. araba almak istiyorum (opel). bunu gerçekleştirmek için izlemem gereken prosedürler nedir?
yaklaşık 10, 15 milyar arası olabilir ve son olarak tavsiye edebileceğiniz anadolu yakasındaki bayiller...

şimdiden teşekkürler! (yardımlarınızı bekliyorum)

H sınıfı ehliyet için: "Özel donanımlı otomobil kullanır H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almak
ÖTV'siz araç almak için: "sağ ayağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli sağlık raporu almak.

Sonra bu ehliyet ve raporla her hangi bir bayiiye gitmek ve maksimum 1600 cc motor gücü olan 0 km aracı ÖTV ödemeden ve MTV muafiyeti de uygulatarak almak. Bu kadar :)
Onlar elle kumanda istiyorsan elle kumanda aparatını, ya da gaz pedalını sola aldırmak istiyorsan o şekilde özel donanım şartını sağlarlar. Tüm işlemeri bayii yapıyor zaten.

çok teşekkür ederim cevabın için.benim h sınıfı ehliyetim ve özürlüler kimliği sınırsız olarak kimliğimde var acaba bu kimliklede heyet raporu alınmadan geçerli olabiliyor mu ?

Hayır, özellikle otomobil almak için yukarıdaki ibareye benzer ibarenin yer aldığı bir rapor alman şart.

Üst Alt