Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli annem araçta olduğu halde özel donanımlı aracı babam kullandığı için ceza kesilmiş!?

karga6

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
2024 başında almış olduğumuz ortopedik engelli ötv muafiyetli aracımızda o zamanlardaki kanun gereği bildiğiniz üzere sadece engelli birey kullanabilir şerhi imzalamıştık fakat benim bildiğim artık 2025te bu kanun 1. dereceler de kullanabilir şeklinde değişti.

31.01.2026 tarihinde yapılan polis çevirmesinde aracı babam kullandığı için (engelli annem ve annem de yan koltukta) işlem yapılmış.
Hem 11.000₺ trafik cezası kesilmiş hem de maliyeye bildirileceği söylenmiş.
Nasıl bir yol izleyebiliriz? Başına gelmiş olan yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Teşekkürler.

Çok emin olmamakla beraber 2017 - 2023 arasında ortopedik engelli araçları TSE nin de uygun görmesi halinde engelli ve 1. derece yakını kullanabiliyordu. 2023 te bu iptal oldu ve sadece ortopedik engelli kullanabilir denildi. Daha sonra bu kullanımla ilgili bir daha düzenleme olmadı diye biliyorum.

Bazı insanlar gerçekten insanlıktan çok ama çok uzaklar.

Araç zaten engelli aracı, işlem yaparken insiyatif kullanman lazım.
Engellinin kendisi araçta olmasa yapılanın bir tutarlılığı bulunabilir.

Aynı şey ceza yazan, tutanak tutan kişinin başına geldiğinde nasıl bir anda insana dönüştüğünü görebilirsiniz.
Yalvarır, yakarır, aman abi, yapma abi havada uçuşur.
Ama gücü eline geçirdiğinde de karşındakini ezmek için kullanır.

Sadece insanlıktan gerçekten uzaktırlar. Ve maalesef bunlarla yaşamak zorundayız.

@ucuncubahar,
bu insanlar 60-70 yaşında insanlar
annemin de ağrıları olduğu bir dönem elinde bastonla olmasına rağmen 2 sine birden ceza yazmışlar.
yaşanacak yer değil. kendi vatandaşlarına düşman bu insanlar. güçler kuvvetleri de böyle yaşlı insanlara yetiyor.
yazıklar olsun..

@karga6,

Sevgili arakadaşım, serzenişinde haklı olmakla birlikte, Engelli Bireylerin ÖTV muafiyeti ile aldığı araçların Ruhsatında, örn. benim ruhsatımda, ''Tertibatlıdır..Sahibinden Başkası Kul-la-maz''... yazmaktaydı..
Biz bu aracı alır iken Vergi Dairesi ÖTV muafiyeti için bu sekilde bir şart koyuyor ve biz de bunu kabul ediyoruz.. bu 1...
2'inci mevzu ise, Engelli birey için takılan tertibatın, normal kullanıcının aracı kullanmasında bir engel teşkil etmeyeceğiinin olurunu da,

Montaj Uygunluk Raporu alııp,,,,,,

buradan alıyor.. ve Engelli Bireyin ruhsatına işletiyoruz. yine kendim den örneklendiriyorum.
''Tertibatlıdır. Sahibi, Eşi, 3.derece kan/kayın hısını ve çalışanı kullanabilir'' ibaresini ruhsata işletiyoruz..
Anneniz adına tescil edilmiş olan aracınızı, Eşi, Oğlu, Kızı, Damadı, Gelini ve (! Torun yok !) çalışanıının kullanmasında sıkıntı oluşmayacaktır. (cümle düşüklüğü için özr. dilerim)
Eğer tertibat yok ise, yine aynı yere baş vurup, Engelli aracının diğer Aile bireylerininde kullanabilmesi için
Montaj Uygunluk Raporu alıp ruhsata işletiyoruz..
Saygılar..

@cann.sm

Peşin peşin söyleyeyim, 100 de 100 haklısın.

Ama (kendinden önceki cümleyi geçersiz kıldı :ROFLMAO: )

İnternette hep dikkatimi çeken bir video var, kanunen doğru, ahlaken yanlış.

Bu olayda tam o videodakiler gibi, kanunen doğru olabilir ama ahlaken kesinlikle yanlış.

Kardeşin zor durumda malı mülkü icradan yarı fiyatına satılıyor. Kardeşinin malını mülkünü icradan ucuza almak kanunen doğru, ahlaken yanlış.

Ticaret bakanı, kendi şirketine ihale veriyor. Kanunen doğru, ahlaken yanlış.

Turizm bakanı kendi oteline bedava arazi veriyor, kanunen doğru ahlaken yanlış.

Engelli araçta iken ceza yazmak kanunen doğru olabilir, ahlaken çok yanlış.

@karga6,
o an anneniz rahatsız olup Babanızın kullanma ihtiyacı olabilir o an rahatsız olan biri aracını yolun ortasında bırakıp taksiyemi binsin Gıcık Polise denk gelmiş demekki o an aile hekimine çıkıp rapor alsaydınız sıkıntı yaşamaz polisin cezası geçerli olmazdı diye düşünüyorum

Üst Alt