Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelinden dolayı işyerinde aşağılanan kişi ne yapmalı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaslar kamuda memurum amirlerim tarafından aşağılandım 10 kişinin bulunduğu bir toplantida soylendi bu ifadeler sizce bunlar aşağılanmaya ayırımcığa girermi eger girerse ne yapmalıyım
sizce bu ifadeler şikayet konusu edilebilirmi
işte amirlerim tarafından herkezin katıldıgı toplantıda bana soylenenler (bana yeni bir iş teklif edildi engelim dolayısı ile bu işi yapamayacağımı ayakta çalışılarak yapılacak bir iş oldugunu ortapedik engelli oldugumu ve raporumda oturarak çalışabilir ibaresi olduğumu belirttikten sonra karşılaştıgım ifadeler)

-seni buraya kim gönderdi kardeşim
-seninle kadromuz 1 kişi eksik
-sen ne iş yaparsın kardeşim
-bak bu işi yapmassan sana şu işi veririz o zaman daha çok zorlanırsın tehdit eder gibi ifadelerle
-sen yanliş meslek seçmişsin
-yatmaya devam mı etmek istiyorsun
-bu arkadaşımız yani ben yatmaya alışmış yatmaya devam etmek istiyor
-senin mesleğine göre oturarak iş yok burda kardeşim seni kim gönderdi

bu gibi ifadeler ile karşilaştim bunlar herkezin içinde soylendigi için ispatlayabilirim bu ifadeler ayırımcılıga ,aşağılanmaya ,ötekileştirilmeye,kişiyi engelinden dolayı aşağılamaya yok sayılmaya girermi

Son düzenleme:
valla kardeşim bende düşünüyorum. çünkü banada saydıklarından daha beteri yapıldı. ne yapabilirim diye düşünüyorum zira duymayanlar için çok zor hocak yanlış anladı arkadaşımız demesi bile bizi ezip geçiyor. örneği iş yerinde biri gelip bağırıp küfür hakaret ediyor bunu genel müdüre söyleyip genel müdürünün savulması şu yok öyle bişi sen yanlış anlamışındır demesi üzdü beni. aynı şekilde bugünde oldu küfürlere hakaretlere maruz kaldım gele aynı mevzu sen yanlış anlamışındır. şimdi dava acsam adam bunu diycek duymuyor diye yüksek sesle konuşuyoruz yanlış anlaşılıyor dedimi dava o sahtekarı haklı cıkarıyor bende tek çare Allaha havale ediyorum...

tam anlatmissin sedat.duymamiz azken en kolay suclama sekli. hakli oldugumuz dogru soyledigimiz yerde yalanci konumuna dusurulmek, yanlis isleri yamamak icin en iyi secenek sagir calistirmak:mad: allaha havale diosun, tovbe yarabbim allah bu kadar insanlarin yalan yere yanlislari yamamalarina musaade.........

aynen öyle kardeşim. diycek bişiyim yok. sadece bir kişi on kişi yüz kişi olsa gele iyi. ama manesef devlette aynı kapasitede. onlarde işitme engellileri oyuncak gibi oynuyorlar. o yüzden devlete inancım yoktur. o yüzden tek sığınağım Allah kalıyor elbet birgün vericek cezalarını...

kunta özelden yaz dostum istersen görüşelim hallederiz konuşunca kardeşim

Zavallı insanlar hemen noterden ihtar çek..kimsenin kimseye hakaret etmeye mobbing uygulamaya hakkı yok sakın pes etme dava aç yapmış olduğunu yanına kar kalmasın..haksızlık karşısında susmak yakışmaz..işten atılınca sanırım yaptığına pişman olacak..heryere şikayet et pes etme sen pes edersen senin gibi biri gelecek oraya ve oda sana yapılanları yaşayacak..durmak yok mücadeleye devam..

Aslında bir temiz benzetmek lazım böylelerini ya neyse!

Bencede iyi bi dayak lazim bu yavsaklara.yokmu kimsen arkadasim.bunlar baska dilden anlamaz.sikayet etsen nolurki kimi kime sikayet etcen.kirsinlar kolunu bacagini.sende ziyaretine git..sen hic gozukme cevirsinler trafikde bassinlar sopayi.bunlarda vijdan olsa engelli bir insanla ugrasmazlar.bunlar baska dilden anlamaz.

Aslında bu konuda forumda bilgili bir arkadaşımız cevaplaması lazım avukat sitelerine felan mı sorsak acaba benimde ayağımda problem var yürüyüşümde aksaklık var amirlerimde benim yürümem ile çok alay ettiler yüzüme karşı. ne yapacağımızı bilemediğimiz için bir şey yapamadık ama @sedatgedik arkadaşımızın da dediği gibi müdür, genel müdür "ısırmıyor" ne demek istediğimi anlamışınızdır.

arkadaslar moralim çok bozuk bana başka yere gitmek istiyroum diye dilekçe yaz dediler bende yazdım ama bu durumdan dolayı amirlerimi şikayet etmelimiyim sizce

Tabiki de etmelisin sonuçta senin iraden dışında bir şeyi yaptırmaya çalışıyorlar, devlet engelliyi güya özel tutuyor onların deyimiyle, hadi engellisini korusun o zaman, şikayet edebildiğin her yere et ki emsal olsun ilerde bizim de başımıza gelebilir ki başına gelen çok arkadaş vardır eminim..

bidaki toplantıda beline siilahı koy kim engelinle ayrımcılık yaparsa yada mobing uygularsa sende onları engelli yap eşit oluruz ozaman.

İş yerine şikayet için dilekçe yazılacak ondan sonra çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına ve BİMER'e peki bunlardan başka nerelere şikayet edebiliriz?

Sen yasal olarak her yere basvur ve ordan tahinino iste ve tahininden 3 ay sonra sen oryaliklada gozukmedwn. O yavsaklari iyo bi dovdur.yokmua esin dostun akraban.kavgadan kimse iceri girmz merak etme.ama iki anlamdada bunu o yavsaklarin yanina birakma.ve onlari analari dogurmamis scms

bu mobbinge giriyor sanırım

Son düzenleme:
Dekana sikayet et o zamn. O iki yavsaginda sonucda ustleri var yani.

bunun adı mobing sanırım

Son düzenleme:
isi piskinlige vur kunta alt edemeyeceklerin karsisinda. vurdumduymazca davran. elinden geliyorsa sende carp yuzlerine dicem ama pabuc pahali. yeni yeni isyerleri hem bulmak zor hemde kim sanki mukemmel. isin olunca ayiya dayi. bide universitede calismak iyidir. yutabileceklerini yutmaya bak cok incelme. bukemeyecegin eli opeceksin galiba.

Dayak istiyor bazı insanlar.

İnsan "Gelin beni dövün, ağzımı burnumu patlatın." der mi?

Penthesilea;

der!. diyende çok ama bu defa da sen haksız duruma düşüyorsun.

dilekçeyi sen niye yazıyorsun bırak amirin senin uygun olmadığına dair yazsın.onların sorunu ne de olsa sana uygun bi iş bulamadılar değil mi...memurlukta heryer aynı bi eksik bi fazla iş yap yinede heryerde aynı kazanç ondan hiç gerilme sadece huzrun olduğu biyer olsun diye cabala.ayrıca müdürlere durumu yazılı yada sözlü ilet iletmezsen karşı taraf çok farklı iletebilir.

o dedikleri laflar saydıklarına girmezse işin diğer çözümüne gidersin. kim dediyse o lafları onlara geri yedirirsin biter.

[FONT=Open Sans]Nefret ve ayırımcılık[/FONT]
[FONT=Open Sans]Madde 122- (Değişik: 2.3.2014-6529/15 md.)[/FONT]
[FONT=Open Sans]“(1) Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle;[/FONT]
[FONT=Open Sans]a) Bir kişiye kamuya arz edilmiş olan bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya kiraya verilmesini,[/FONT]
[FONT=Open Sans]b) Bir kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını,[/FONT]
[FONT=Open Sans]c) Bir kişinin işe alınmasını,[/FONT]
[FONT=Open Sans]d) Bir kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”[/FONT]

bilmiyorlar arkadaşlar bunun ne kadar ayıp ve günah olduğunu bilseler yapmazlardı
hepsi mekan para sahbii olmuş ahireti unutmuşlar
zannediyorlarki benim sözüm geçer ben buna istediğimi yaparım
yapsınlar ama hepsi bu dünyada sadece bırakın bu dünyada istediklerini yapsınlar
bırakın dünya onların ahiret bizm olsun
ALLAH büyük kardeşlerim sabredelim bu dünyada vermesede cezalarını diğer tarafta ahirette verir elbet cezalarını
onlar için ne acıdır cehennem ateşi
zalimler için yaşasın cehennem inşaALLAH

shukufe sagir pasamancim:eek: isine gelmeyen laflari duymayiveriyor, yenemeyecekse:eek: soyleyenin dili yorulsun:p duymaz numarasina yatar olur biter:eek:

Dilekçe işi uzun sürer ve yıpratıcı olur, it iti ısırmaz derler. En az başını ağrıtacak yöntem işlerini yapıp cevap bile vermemek, kanuni hakların çiğnenir de elinde yazılı ispatlı delil olursa o zaman mahkemeye kadar yolu var. İnsan olsalar zaten halden anlarlar, hiç uğraşmaya değmez. Uzak durabildiğin kadar uzak dur. Allah şahit olarak yeter...

merhaba öncelikle bu durumu ispat edebilmeniz için bir kanıt kayıt sunmanız gerekir. ve direk bimer aracılığı ile veyahut çalışılan kurumun yönetimine bizzat başvurup ihbar etmelisiniz.

hakaret ve tazminat davası açabilirsin

İş Güvenliği kanununa göre senin patronun kimse,suç işlemiş üstüne üstlük hakaret etmiş. Bence dava aç. Örnek Bir mücadele olur

Üst Alt