Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engeli statüsünde memurum ama raporum olmasına rağmen emekli edilmiyor!?

Aslıd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Günler.

2003 sigorta başlangıcım var.
2014 yılında e-kpss ile atandım.
%61 sürekli raporum var. Skolyoz ve skolyoza bağlı orta derece solunum fonksiyon kaybı ile 2008 yılında rapor aldım.
Vergi indirimim var.

Aralık 2021 tarihinde 15 yıl 1 ay 21 gün sigortamı (prim gün sayımda tamdı) doldurduğumda emeklilik için başvurdum. 5510'un 4.maddesi 6. fıkrasına göre Maluliyet ve Çalışma Gücü Tespit İşlemleri hastalık listesine göre çalışma gücünü kaybetmediğinden aylık bağlanamaz diye cevap geldi.
Ben sağlık durumumu anlatan bir dilekçe ile durumumun Yüksek Sağlık Kurulunda değerlendirilmesini talep ettim.Yüksek Sağlık kuruluda benden yeniden sağlık raporu istemiş.

Konu ile ilgili o kadar çok yorum varki.Sürekli raporu olan birinden tekrar rapor talep edilemez deniliyor mesela ama okuduklarımdan gördüğüm kadarı ile bir çok kişiden istenilmiş. 2008 yılından bu zamana kadar hastalık ve oranlarında bir çok değişiklik oldu. Benim aynı oranda rapor alıp alamayacağım belli değil. Diyelim rapor alamadım engelli olarak işe alınıp normal sigortalılar gibi uzun yıllar çalışmam mı gerekecek.
Hastalık listesinde skolyoza bağlı ileri solunum fonksiyon kaybı yazıyor zaten o seviyeye gelince benim işle emeklilikle ne işim olur.

İstifa etmeyi bile düşünüyorum.Bu durumu yaşayıp bir çıkış yolu bulan var mı acaba.

Öncelikle çok geçmiş olsun, siz emekli sandığına tabi olduğunuz için gelir vergi indirimi olsa dahi emekli olacağınız zaman güncel raporunuzun olması şart %40 ve üzeri raporu alırsanız o zaman emekli olabilirsiniz yoksa olamazsınız.

2008 yılı öncesinde 4A SSK'lı olup sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi olan engelli emekli olabilir emekli olurken güncel raporu olmasına gerek yoktur 4a SSK lı larda durum bu şekildedir

Engelli52

Öncelikle teşekkür ederim.Yani emekli sandığına tabi olunduğunda emeklilikte güncel rapor gerekiyor ve benim için başka çözüm yok doğru mu anladım.

mahkemelik bir durum yok gidip güncel rapor alacak hepsi bu kadar. Arkadaşa özgü bir durum değil herkesten isteniyor emekli olanları bile çağırıyorlar güncel rapor çıkartın diye.

çıkartılan bir raporun süresi ne kadarki, misal 9 ay önce çıkardığım ve bu rapora göre emekli olabilir görüşü veren sgk emekli olmak istediğimden tekrar rapormu talep edecek herhangi bir süresi varmıdır bunun.
4/c memur

Aslıd

Maalesef, artık engelli statüsünde emekli olacak memurlar için ön şart SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli düzeyde tanı almak. Yani ne eldeki rapor bir işe yarar ne vergi indirim hakkı. VArsa yoksa bu yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanı.

bagkur.PNG

2008_sonrasi.PNG

Merhaba OturanBoğa

1. Ekpss ile atanan ve sonradan engelli olanlar farklı değil mi?

2. Benim bildiğim bahsettiğiniz sadece sonradan engelli olanlar için geçerli, ayrıca genelde ve olması gereken ekpss ile işe girenlerin engelli raporu SGK kayıdı için SGK gönderilmesi gerekmektedir.

3. Hadi diyelim kurum engelli raporunu SGK göndermedi. Burada kişinin kanunen sorumluluğu olmadığını düşünüyorum.

Benimkisi biraz kulaktan duyma bilgiler en kesin bilgiyi SGK verebilir. Yada dava açarak.....

OturanBoğa Abi sigorta başlangıç yışına göre ufakta olsa bir azalma olmuyomu. Yani sizin paylaştığınız tablo 2015 sonrası için yani 2009 sigorta bailangıcı için az da olsa azalma olmuyomu prim gün sayısında

Merhaba OturanBoğa

Benim mantığıma uymayan şey diyelim istenilen şekilde rapor alamadım o zaman ben engelli kadrosunda atanmış ama normal memur statüsünde emekli olan memur mu olacağım? Benim mi kafam basmıyor? diyelim bana %50 verdiler raporu ozaman ben 16 yılı doldurunca tekrar başvuru yaptığımda süreç başamı dönecek.Okadar saçma sapan bir konu ki çalıştığımız yerde konuya hakim kimse yok ilimizdeki SGK dan birilerini buluyoruz emekli sandığı işlemlerini biz bilemiyoruz ankaradan öğrenmeniz gerek diyorlar.Anakarada yazımı yazan kişilerle iletişime geçmem imkansız.Kısır bir döngü gibi.Şu an gidip rapor almak mı doğru olan yoksa beklemek mi bilemiyorum.

Beyazadam78

1- Hayır
2- Hayır
3- Burası Türkiye....

Aslıd

Evet.
Kafanız normal insan gibi çalıştığı için anlayamıyorsunuz. Haklısınız :) Ama artık hukuk ve bürokrasi bu ülkede çalışan bir mekanizma değil...
Yukarıda yazdığım bilgiler nettir. Tereddütünüz olmasın.

Apoletleri yıldızlarla dolu doktor arkadaşlarımın hemen hemen tamamı, ki ekseriyeti cumhur ittifakına yakın kimselerdir, şu anda mevcut sağlık sistemini yerden yere vurmaktadırlar. Kendilerine hastane ve yatak bolluğu olduğunu, teçhizat ve ekipmandan yana bir sıkıntımızın olmadığını söyleyip tenkitlerinin nedenini sorduğumda, aman Allah.ım say say bitmiyor sıkıntıları. Doktorların çalışma saatlerinin fazlalığı, doktorların ücretlerinin yetersiz olduğu, doktorun artık toplumda eski itibarının kalmadığı, doktor ve hemşire sayısındaki azlık, hastanelerin artık bir ticarethaneye dönüştüğü ve hastaneyi mutlaka kar ettirmek için gereken ne varsa yapılmasının istendiği (yani gereksiz tahliller gibi), bürokratik uygulamalar ve birçok şeyin yerine oturmadığı gibi hususlar dile getirdiklerinden bazıları.
Başa gelen her iktidar ilk önce mutlaka ama mutlaka eğitim sistemine bir parmak atmakta. Üstelik bu parmak, iktidar uzun ömürlü olsa bile, arada bir yine kıpırdanıp sağı solu kurcalamakta. Ama yöneticilerimizin parmak atıp kurcaladıkları, karıştırdıkları sadece eğitim sistemi değil. Biz sakatların sakatlık oranları da yöneticilerimizin kurcalamak için rağbet ettikleri bir diğer nokta.
Misal veriyorum, kişi sağır, sakatlık oranı yüzde 18 iken bir bakıyorsunuz birden bire yüzde 7.ye düşüyor. Veya sol ayak felç oran yüzde 40 iken hopppp oran iniveriyor yüzde 35.e. Ya da elinin bir parmağı olmayana bu yıl yüzde 43 gibi bir oran verirlerken bir de bakıyorsunuz ertesi sene bu oran yüzde 60,a çıkıvermiş. (oranlar atmasyondur)
Rapor süreleri de öyle. Kişinin iki ayağı yok. Tekerlekli sandalye kullanıyor. Rapor süresiz diyor. Yani bu kişi vefatına kadar böyle yaşayacak. Ama su indirimden faydalanmak için belediyeye gidiyorsunuz, kıçıkırık belediye SÜRESİZ raporunuza rağmen sizden yeni bir rapor istiyor.
Eskiden bir iki tane sakat mebusumuz vardı, Allah razı olsunlar bazı sıkıntılarımız onlar sayesinde halledildi. Şimdi kimse yok bildiğim kadarı ile. Yılda bir gün toplanıp Taksim.de yürüyor sakatlar ve işler rayına girdi sanılıyor.
Biraz da hatayı kendimizde arayalım. Sesimizi çıkartmadıkça kafamıza balyozu indiren çok olur. Aylardır metrobüs duraklarındaki asansörler çalışmıyor, bahane ise bakımdalarmış. ++ Hadi beyler bayanlar!!! Asansörler tamir edilinceye kadar her gün bir metrobüs durağında toplanıp protesto edeceğiz durumu++ desek mesela kaç kişi bu eyleme katılacak acaba? Katılım toto oynamaya hazırım. Belki ilk gün 50 kişi gelir ama ikinci günden itibaren sayı azalır ve bir de bakmışsınız ki tek başınıza sap gibi siz kalmışsınız.
Meme istiyorsak hep birlikte ağlamalıyız, ama burada değil. Metrobüs duraklarındaki asansörlerin önünde, Taksim Meydanında, Meclis önünde. Ama bağırmadan, çağırmadan, slogan atmadan, etrafı rahatsız etmeden.
Selametle.

OturanBoğa Slm. Üstadım ben 657 4/B sözleşmeliyim. Sonradan engelli oldum ve vergi indirimide aldım. Bu dediğin husus emeklilikte acaba benide kapsar mı. Yoksa sadece kadrolu memurları mı kastettin?

nasıl bir ülkedeyiz herşey tutarsız herşey saçma herşey haksız herşey hukuksuz ...verilen hak alınıyor .sahte raporlarsa buna neden gidip teftiş ekibi kur , rüşvetçileri yakala hapse at birşey yap neden bizi süründürüyorsun.asıl suçluyu cezalandır. 10 kişi sahte rapor alıyor o hastaneden rapor almış 300 kişiye yeniden rapor alacaksınız diyor. çok engellinin ahını aldılar bu dünyada mahkemelerde hak alınır mı bilmem ama öteki dünya için hakkımız baki.

engelli raporuyla memurluğa girenlern tekrar rapor almasına gerek yok.

turkuaz06

Maalesef hayır. 1 Ekim 2008'den önce engelli statüsünde memur olunmuşsa evet, o zaman bugün emekli olunurken rapor istenmez, ama ondan sonra memur olan istisnasız herkes yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre yeni rapor almak zorunda.

Üst Alt