Kardeşim, her şeyden önce foruma yazarken her kelimen 3-4 harften oluşsa yeter. Sen o şekilde yaz, ben anlamazsam sorarım...
1- Pennine marka sonda iyidir. Dediğin gibi, el değmeden tak yapabilmyi sağlar. Ayrıca su kullanmadığın için de enfeksiyon riskini azaltır. Bence kullanmaya devam edebilirsin. Ondan dolayı bir enfeksiyon olabileceğini düşünmüyorum.
2- Biocran yerine
Promax ya da Arkopharma Cranberry kullanmayı dene (günde 2 adet).
3- C vitamini önerisinin mantığı şu: Biliyorsun, C vitamininin fazlası vücuttan idrarla atılır. Bu atılım esnasında C vitamini mesanede idrarın asitik olmasına sebep olur. Bu da o asitik ortamda mesanede bakteri oluşmasını ve bakterinin mesane çeperinde tutunmasını önler. Yani içerde tutunamayan bakteri idrarla dışarı atılır.
Bu tedavi için 2 şey çok önemli: 1) Böbrekler sürekli kontrol altında olmalı ve böbreklerin sağlıklı olduğundan/kaldığından emin olunmalı, 2) Günde 1000-1500 cc (tercihen 3 x 500 şeklinde) alınmalı, ki vücut fazlasını atarak mesanede istenen asitli ortamın oluşmasını sağlamalı. Daha düşük doz alınırsa vücut vitamini kullanır ve idrarla az atar. Az atınca da mesane istenen düzeyde asitik olmaz... Ve ben C vitamini olarak
Solgar Ester C Plus veya
Solgar Vitamin C 1000 mg öneririrm. Böbreklerde çok daha az artık bırakır.
Yani evet, böbreklerin sağlamsa C vitamini yüklemesi işe yarar.
4- Suyu bol içmeli ve 4 saatte bir TAK yapmalısın. Daha fazla uzatma süreyi.. Zira geçen zaman içerde biriken bakteri sayısını da fazlalaştırır. Sıkışmasan bile 4 saatte bir tak yap.
5- Enfeksiyona ne sebep oluyor diye araştırdılar mı? Yani klasik kronik enfeksiyon mu acaba, yoksa ne biliiim, vücuttaki başka bir aksamanın ya da tepkinin göstergesi mi bu enfeksiyon... Bence bunu da sor doktoruna.
6- Madem bu kadar inatçı enfeksiyon, bence eğer böbreklerine zarar vermiyorsa, bir süre (1-2 ay kadar) o bakteriyle (antibiyotik kullanmadan) yaşamayı deneyebilirsin. Bu arada vücudun kendi direncini sağlamaya çalışır. Tabii eğer ateş veya benzeri başka bir dayanılmaz illete sebep olmayacaksa... Biliyorum ki bazen çekilmez hale geliyor...
7- Bir de moraliini bozmamaya çalış. Bu illet hepimizi arada yoklar böyle.. Bol bol küfret ve sakin olmaya çalış