Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Enfeksiyonlardan kurtulamıyorum..? [Soru]

c555

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba

ben bir buçuk yıldır c5 seviye tetraplegiayım. uzun zamandır pennine sonda kullanıyorum. fakat enfeksiyonlarla bir türlü baş edemedim. bi e.coli bi klepsiyella ürüyor. son yedi ay içinde yirmi kez tekrarladı. almadığım antibiyotik kalmadı. antibiyotik sonrası kültür temiz çıkıyor ama 1 hafta sonra tekrar ürüyor. ne yapacağımı bilmiyorum. bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden teşekkürler.

Sondadan olduğunu sanmıyorum. Tak yaparken elini değidiriyor olabilir misin?
Şunları önerebilirim:
1- Sondanın girdiği bölgeye (penis başı) Baticon solisyon sür. Küçücük bir gazlı bez kullanarak sondanın gireceği alanı boya. Böylece oradan bakteri girişini önlemiş olursun.
2- Her taktan önce ellerini yıka
3- Bol su iç. Haftada 2-3 defa C vitamini takviyesi yap.
4- Her ne olursa olsun 4-5 saatte bir TAK yap. Süre uzarsa mesanede kalan idrar enfeksiyon için ortam yaratır.
5- Bitkisel takviyeler yapabilirsin. Şuradaki Arkopharma Cranberry özellikle e-coli için iyi sonuç verebilir: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=30044
6- Hi-Slip Plus marka (su kitli) sonda deneyebilirsin.

Aklıma gelenler bunlar.. Gelişmeleri bizimle de paylaş lütfen..

Bir de birkaç soru:
1- Antibiyotiği kaç gün kullanıyorsun? ( 2 kutu (bazen 3) kullanman gerek). Aksi halde (yani 1 kutu kullandığında) üreyen bakteriyi tam olarak yenemezsin.
2- Antibiyotik bittikten kaç gün sonra yeniden tahlil yaptırıyor ve "temiz" sonucunu alıyorsun (doğru sonuç için en az 5 gün olmalı)
3- Tahlil dediğin "kültür testi" mi, yoksa sıradan idrar tahlili mi? (Mutlaka kültür testi olmalı ve üreyen bakterinin "DİRENÇL" olmadığı, "HASSAS" olduğu içeriğe sahip antibiyotik kullanılmalı
4- Yukarıda önerdiğim C vitameini ve bitkisel takviyeler antibiyotik ile birlikte alınmalı ve antibiyotik bittikten sonra 2 hafta daha kullanılmaya devam edilmeli.

ben zaten on dört ay cerrahpaşada yattım.orda hep kültür yapıp antibiyortik başlıyorlardı.4 ay önce eve çıktım burdada hastanede kültür yaptırdım.sonra doktor hast. yatırdı.hasas antibiyotik başladı.on gün damardan sıvı antibiyotik verdiler.zaten hep damardan aldım.hiç hap tedavisi uygulamadılar hast.doktorum hast. çıktıktan sonra 15 gün sonra tekrar idrar tahlili istedi.perşembe günü gönderdim.ve yine kötü çıktı.kültür aldılar sonuçları yarın çıkıcak üreyen bakteriye göre muhtemelen yine yatış yapıcaklar.bu arada zaten sürekli biyocran kullanıyorum.ayrıca bişey daha sormak istiyorum.doktorum idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için bol c vitamini almamı söledi.günde 6 bardak portakal suyu veya o kadar içemiyosam bunun muadili olarak bitkisel c vitaminin tabletleriden günde 6 adet almamı söledi.ama bana bu biraz fazla gibi geliyor.6 adetten az alırsam pek bi etkisi olmayacağını söledi.eğer 6 adet almam sizce sakıcalı olur mu?bu arada kullandığım sonda healthcare pennine marka zaten bu sondaya uygulama esnasında el teması hiç olmuyor.bu sondayı biliyormusunuz_? tecrübeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.medikalcim ısrarla önerdi.ama ben onları pek güvenilir bulmuyorum.bu arada alakana çok teşekkür ederim oturanboğa ben biraz geç cvp veriyorum çünkü ellerimde problemli olduğu için zor oluyor.bu msjı yazmam bile 1 saat sürdü. :)

Kardeşim, her şeyden önce foruma yazarken her kelimen 3-4 harften oluşsa yeter. Sen o şekilde yaz, ben anlamazsam sorarım...

1- Pennine marka sonda iyidir. Dediğin gibi, el değmeden tak yapabilmyi sağlar. Ayrıca su kullanmadığın için de enfeksiyon riskini azaltır. Bence kullanmaya devam edebilirsin. Ondan dolayı bir enfeksiyon olabileceğini düşünmüyorum.
2- Biocran yerine Promax ya da Arkopharma Cranberry kullanmayı dene (günde 2 adet).
3- C vitamini önerisinin mantığı şu: Biliyorsun, C vitamininin fazlası vücuttan idrarla atılır. Bu atılım esnasında C vitamini mesanede idrarın asitik olmasına sebep olur. Bu da o asitik ortamda mesanede bakteri oluşmasını ve bakterinin mesane çeperinde tutunmasını önler. Yani içerde tutunamayan bakteri idrarla dışarı atılır.
Bu tedavi için 2 şey çok önemli: 1) Böbrekler sürekli kontrol altında olmalı ve böbreklerin sağlıklı olduğundan/kaldığından emin olunmalı, 2) Günde 1000-1500 cc (tercihen 3 x 500 şeklinde) alınmalı, ki vücut fazlasını atarak mesanede istenen asitli ortamın oluşmasını sağlamalı. Daha düşük doz alınırsa vücut vitamini kullanır ve idrarla az atar. Az atınca da mesane istenen düzeyde asitik olmaz... Ve ben C vitamini olarak Solgar Ester C Plus veya Solgar Vitamin C 1000 mg öneririrm. Böbreklerde çok daha az artık bırakır.
Yani evet, böbreklerin sağlamsa C vitamini yüklemesi işe yarar.
4- Suyu bol içmeli ve 4 saatte bir TAK yapmalısın. Daha fazla uzatma süreyi.. Zira geçen zaman içerde biriken bakteri sayısını da fazlalaştırır. Sıkışmasan bile 4 saatte bir tak yap.
5- Enfeksiyona ne sebep oluyor diye araştırdılar mı? Yani klasik kronik enfeksiyon mu acaba, yoksa ne biliiim, vücuttaki başka bir aksamanın ya da tepkinin göstergesi mi bu enfeksiyon... Bence bunu da sor doktoruna.
6- Madem bu kadar inatçı enfeksiyon, bence eğer böbreklerine zarar vermiyorsa, bir süre (1-2 ay kadar) o bakteriyle (antibiyotik kullanmadan) yaşamayı deneyebilirsin. Bu arada vücudun kendi direncini sağlamaya çalışır. Tabii eğer ateş veya benzeri başka bir dayanılmaz illete sebep olmayacaksa... Biliyorum ki bazen çekilmez hale geliyor...
7- Bir de moraliini bozmamaya çalış. Bu illet hepimizi arada yoklar böyle.. Bol bol küfret ve sakin olmaya çalış :)

mesane enfeksiyonu

Mesane enfeksiyonu ne yazıkki hepimizin sorunu.yıllardır ben de çekiyorum.senede 2-3 kez antibiyotik veriyorlardı bir hafta sonra gene enfekte oluyorum .geçen sene 39,5 ateşle kötü bir vaziyette acile yatırdılar.ama devamlı enfekte oluşum bağışıklık sistemini de etkilemiş.10 gün damardan antibiyotikle ancak 38 e ateşimi düşürebildiler.
Spina bifidaya bağlı nörejenik mesane tanısı var,oldukça da eski.ne yazık ki böbreklerim yarısını kaybetmişim. kronik pyolenefrit olmuşum. böbrek damarlarına bağlı olarak hipertansiyon. da olmuşum. sanıyorum bazı bünyelerde mesane temizlenemiyor.
hem nefroloji hem de urolojide tedavi görüyorum .kateter kullanıyorum.
artık antibiyotik vermek istemiyorlar.enfeksiyon hastalıklarına gönderiyorlar. NEFROLOJİ BÖLÜMÜNDEN KORUYUCU OLARAK -PURINOL- ( üriner sistem antiseptiği )vermişlerdi.zararı olmaz devamlı içebilirsin dediler. böyle idare ediyorum.ancak 38 derece üstü antibiyotik vereceklermiş.
belki bu bilgilerden de yararlanabilirsiniz

vucut antıbıotıge alısınca ıyı cevap vermıyor galıba
bende koklear ımplanttan sonra olsun once olsun hep kulak ıltıhabıyla ugrasıp antıbıotıkten bıtap durumlara geldıgım olmustur asırı kullanınca bunyeyı altust edıyor
tanıdıklardan bırı bır bas sarmısagı soyduktan sonra lımon suyuna ufak ufak dogra bır hafta bundan kullan demıstı yapınca cok faydasını gormustum hıc antıbıotık kullanmadan bıle bu dogal ılcla savdıgım oldu ısterdenız sızde deneyın belkı faydası olabılır nasılsa yan etkısı olmaz fecı kokudan baska :D

böbrekler konusunda haklısın o.boğa.fakat böbreklerimi sürekli olarak nasıl kontrol altında tutabilirim?nasıl kontrol ettirebilirim?ne tür bişey yapılıo test vs.. bide enfeksiyona neyin sebeb olduğunu araştırlarmı demişsin doktor bana sadece sürekli sonda kullananlarda bunlar normal dedi.bunun dışında nasıl bir araştırma yapılıo?nerde yaptırabilirim?bu konularda tecrübesizlik çok zor gerçekten.özellikle böbreklerim hakkında hiçbir bilgim yok.hastaneden çıktığımdan beri hiçbir kontrol yaptırmadım.sizce ne yapmalıyım?sürekli olarak nasıl kontrol altında tutmalıyım?skuhufe sarımsak önerim için tşk ederim.sadece 1 hafta mı uyguluosun bunu?yoksa süreklimi?

deneyimlerim

benim pyelonefrit teşhisi koydurana kadar çetiklerimi kısaca özetlersem belki sizlere de yol gösterebilir.
bir defa üroloji polikiniklerindeki genç doktorların fazla bilgileri olmuyor.doktorlara sorduğum soruların cevapları tatmin edici değildi.
1-neden bu kadar sık tuvalet ihtiyacı duyuyorum dediğimde cevap:norejen mesane de ondan diyorlardı.
benim yarım saatte mesanemin dolduğu zamanlar oluyordu.çok da ısdırap veriyordu...nerede ise bunalıma girecektim... fazla uzatmayayım. birgün kardiyolojiye gittim. hemen BÖBREK DOPLERİ ( bir çeşit ultrason) istedi sonuç : böbreklere giden damarlarda daralma vardı. ikinci aşama BÖBREK SİNTİGRAFİSİ (renogram) ÇEKTİRİLDİ ve sonuçlarla birlikte nefrolojiye sevk edildim.
senelerce ilaçlı böbrek rontngenlerinde hiç bir şey anlaşılmamış idi.konulan teşhis ise pyelonefrit .ama ilerlemiş hali.böbrekler tuz kaçırıyormuş .ben tuzu azalttığım zaman BÖBREKLERDEN GEÇEN İDRAR MİKTARI SAATTE 400-500 CC Yİ BULUYOR. bunun anlamı şu imiş . böbrekler idrarı yoğunlaştıramıyormuş
ARKADAŞLAR KISACA ANLATMAYA ÇALIŞTIM. EĞER SORMAK İSTEDİĞİNİZ VARSA CEVAPLIYABİLİRİM. NE DE OLSA DENEYİM SAHİBİ OLMUŞUM.

Ultrason ve Dobler işini görecektir. Bugünlerde yaptırabilirsin mesela. Çünkü sürekli antibiyotik ve C vitamini kullanmı (eğer günde 2-3 litre de su tüketilmiyorsa) böbreklerde soruna yol açbilir.
Bir de, mutlaka (sabah-akşam) Detrusitol vb. mesane iç basıncını azaltıcı ilaç kullanmalısın. Böylece mesaneden böbreklere idrar dönüşünün de önüne geçilir.

Enfeksiyonun kaynağı derken, ne biliim işte, vücutta başka bir yer (Pankreas, platin vb.) buna sebep olabilir mi diye düşündüm. Doktor bu konuda araştırma yapma ihtiyacı hissetsin diye söyledim.

c555 malum agır ısıtme sorunlu olunca guzel ıfade edemedıgımız oluyor bır hafta her gun bır bas sarmısak taze lımon suyuna dorar hemen salata gıbı yerdım bazen yarım bardak yogurda dograr onuda oyle taze taze yerdım kulak ıltıhabımda oyle boyle degıl adamakıllıydı antıbıotıkler psıkolojık durumumu bıle etkılerdı busponmu sımdı pek bılemıcem tır tır tıtretırdı cok gelıyordu galıba bende antıbıotıksız bazen antıbıotıklerın yanında kullanırdım sarmısagı ımplantı aldırdıktan berı ıltıhap sorunum yok artık sızlerede antıbıotıksız gunler dılerım

slm arkadaslar o.boga senin onerin uzerine pzt nefrolojiden randevu aldım bobreklerimi kontrol ettirecegim bu arada iyi haber doktor idrar yolu enfeksiyonundan hast yatırmadı evde amikasin igne ve piyeloseptyl hap yazdı yeni bir tahlil yaptırdım lokasit ve eritrosit oranım bayagı dusmusherhalde bu sefer yırtık :D ama yeni bir sorunum var tam kuyruk sokumumda ufak bir acılma var yara baslangıcı daha oncede hast yatak yaralarından cok cektim yine aynı eziyet baslıyo sanırım yanlız dahayeni baslangıc safasında yara cok kucuk tırnak ustu capında ama deri kalkık bu baslangıc safası icin ne onerirsin ne yapabilirim onerebilecegin bir krem veya baska birsey varmı bu yazı yuzu koyun yatarak gecirmek istemiyorum bu arada ben iki ay once amerikan malı bir jelli minder aldım cok iyi oldugunu soylemislerdi bunun hakkında bir fikrin varmı goruyosun iste dertlerin biri bitiyo biri baslıyor bunada sukur

Enfeksiyondan kurtulmana sevindim :)

Yaranın açılmaması için Comfeel Plus Transparan Yara Örtüsü (bkz: detaylı bilgi) kullanmanı öneririm. Henüz çok erken bir dönem olduğu için bu bantı kullanarak yaranın açılmasını/genişlemesini önlersin.

13.jpeg
21.jpg
22.jpg

Medikal firma başka bir model bant önerir mi, bilmiyorum. Ama bence bu işini görür. 1-2 tabaka alsan bu yarayı savarsın. Zaten bir tabakanın tamamını kullanmazsın, yaranın dışına 2 cm taşacak kadar örtsen kafi. Yani bi tabakayı kese kese kullanabilirsin.
Ayrıca bantı yapıştırdığında en fazla 7 gün süresince kalabilir. 7 gün sonra nazikçe çıkartıp, yaralı kısmı batikonla temizleyip, yine aynı markanın Barier Krem'ini sürüp (bu krem cildin üstünde ince bi tabaka oluşturur ve cildi her türlü akıntıya karşı korur), yeniden bant yapıştırırsın. İnanıyorum ki 15 günde tertemiz olur cildin :)

Ürünün Bursa bayii:
Çınartaş Tıbbi Malzeme A.Ş.
Mrk: Fevzi Çakmak Cad. Bölüntü Sok. Sardaş Apt. No:5/8 BURSA
Tel: +90 (224) 222 2579 - 223 4360
Faks: +90 (224) 222 7538
Şube: İzmir yolu 18. Km. (Kemal Benzin İstasyonu) BURSA
Tel: +90 (224) 442 6064
Faks: +90 (224) 442 8665
Tel: +90 (224) 223 4450 222 2579 Faks: +90 (224) 222 75 33

Not: Ürünlerin fiyatını bilmiyorum. Öğrenince buraya yazar mısın lütfen, merak ettim. Bir de tabii gelişmelerden de haberdar et :)

Tekerlekli sandalye için Jelli minderi tanımıyorum. Hangi marka/model?
Ben Roho'nun havalı minderini kullanıyorum; çok çok çok da memnunum. Tavsiye ederim: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=32351

merhaba ark.o.boga transparan yara örtüsünü ve bariyer kremini aldım.y.örtüsütanesi 12 ytl.bariyer kremi 10 ytl.yara örtüsünü yapıştırdm.fakat 1 hfta uzun bir süre diil mi?yara hava almadn nasıl iyileşicek? bendeki minder shear smart marka.2 ay önce 250 ytl almıştm.bu arada değerli bilgilerniz için hepinize çok tşk ederim.

O bantın özelliği, hava alması ve dahası yaranın iyileşmesi için en uygun ortamı sağlamasıdır. Yaranda akıntı olmadığını düşündüğüm için maksimum 7 gün kalabilir dedim. Ama sen istersen 5 günde bir çıkar/değiştir... Ben maksimum 7 gün diye vurguladım sadece... Öyle akıntılı yaralar oluyor ki, günde 2 defa değiştirmek gerekiyor..
Hele kullan bakalım.. Sonucu buraya da yaz lkütfen.

shear smart minderi bilmiyorum. Ama yarayı önlemediyse, demek ki bir işe de yaramamış. Roho minderi tavsiye ederim (tabii yurt içinden 1000 YTL'ye almanı değil, getirebilecek bir tanıdığın varsa yurt dışından 329 $'a aldırmanı öneririm).

ya bu tarnsparan yara örtüsü gerçektn mükemmelmiş.yaradan eser kalmadı.tşkler bülent bey.gerçektn çok iii bi ürünmüş.herkez böyle bi durumda kullanmalı.

mesanenin yıkandığı izoteniğin markası ney

Üst Alt