Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük emekli maaşının asgari ücretin üstünde olacağı söylentileri doğru mudur?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
650
Reaksiyonlar
382
Endüşük emekli maaşının "asgari ücretin" üstünde olacağı söylentileri doğrumudur?

@ayDÜNYAvazo
Merhaba,
Namık kemalin meşhur bir sözü vardır? At yalanını ........... diye başlar ve devam eder.
ben geçen sene emekli olduğumda bu abo 3 olayını akape çıkartmasaydı bağlanan ilk maaşım enaz 6,000/7,000 tl arasında olacaktı üzerine %25 enflasyon ve bu yılın %41 enflasyonunu koysaydık 6,500%25=1625 tl zam 8,125 tl %41=11,456,25 tl yapacaktı ama ben ne alıyorum 6,900 tl yani 4,556,25 tl hakkım bu akape yüzünden gasp edildi o zaman ben neden yıllarca asgari ücretin kat ve kat üstü pirim ödedim vergi diliminden dolayı düşen maaşımın daha hesabını yapmadım bile.
Zam yapacak olan hükümet insanla üç kuruş maaş alırken neden harekete geçmedi seçimi kaybedeceği için mi tutuşular bunlar üç kuruş zam veri otuz kuruş geri alırlar bunlar halk insanı değiller zengin , goodaman bilmem neyin parasını peşin vereceksin diyenlerin adamı onun için biz emekliler, işçiler ve engelliler sadece avucumuzu yalarız birileri de bal kovanını avuçlar...
NOT: Şuan 3,500 tl maaş alan kimsenin maaşı 3,500 tl değil biliyorsunuzdur sadece reis bey istedi sadece milletin ağzına bir parça bal çalmak ve susturmak için yapılan bir siyasi oyun ama ne hikmetse her 6 ayda bir çıkan enflasyon farkından dolayı zam alamıyor ve bunu da kimse dikkate almıyor enflasyonun %200 olduğu bir memlekette 3,500 tl ye anca rahmetli kemal sunal ın dediği gibi bu parayla sadece niyet çekilir.

Son düzenleme:
Herşeyin fiyatı çıkıyor
Ve gittikçe paranın değeri düşüyor.

Asgari ücret bile insanca bir yaşam için gerekli imkanı sunmazken emeklilere bunun bile reva görülmemesi çok kötü bir durum. İnşallah asgari ücrete iyi bir zam gelir, emekli maaşları da minimum asgari ücrete sabitlenir.

Asgari ücretle bile geçinelemiyor ki.

Bu konuda nasıl değişim olacağını hep beraber göreceğiz.

@ayDÜNYAvazo
Valla ne göreceğimizi ben tahin ediyorum da...:D
Bu günden ön görülerimi sayayım kısmen...........
1 Ocak 2023 de sahnelenecek senaryo şu şekilde yazılacak.
1- Asgari ücret 5.500 tl den 7.000/7.500 tl ye yükseltilecek.
2- En düşük(yersen)emekli maaşı da 5.500 tl ye yükseltilecek.
3- Emekli maaşı 5.500 tl nin üzerinde olanlarda sadece tüik'in yalan enflasyon oranı tahminim %20 civardın da vereceği için en fala alacağı zam da o olacak.
4- 1 Ocaktan sonra 1 ekmek 10 tl olacak 5 lt sıvı yağ 350 tl olacak(en dandik olanı) en düşük kira ise bugün 4.000 tl dersen gelecek yıl 7,500 tl den aşağı ev bulamayacak kimse(şehirlerde)ve geri kalan her şeye %250 zam gelecek ve asgari ücret ve emekli maaşları ile sadece nefes ala bileceğiz. bugün nasıl 1,5 yıl öncesini arıyorsak yıl başından sonra 15.10.2022 tarihini mumla bile arasak bulamayacağız onun için biz emekliler, işçiler ve engelliler için sürünüyorduk ama iyi kötü geçinemesek de geçiniyorduk diye avutacağız kendimizi...

cabbarehlinamus elinize&emeğinize sağlık Mevcut durumu ve ilerisini çok güzel analiz etmişsiniz. İlave edecek söz kalmamış..

bu zamları yine halk karşılayacak söylenen artışlar yapılırsa akaryakıt elektrik doğalgaz sigara alkol ikiye katlanması gerekir. enflasyonu düşürmek için ne maaşa ne enerjiye zam yapmamak gerekir kredileri kesip faizi artırıp tüketimi durdurmak gerekir, tüike gelince avrupa daha vahim petrol yüzde 100 doğalgaz yüzde 800 elektrik 350 arttı raflarda yağ un yok enflasyon yüzde 8 YERSEN

Bugün haberlerde vardı bu konu başlığı. Bir kaç ilde emekliler eş zamanlı açıklamada bulunmuşlar.

Fakaat sayıları çok azdı
Yani herzamanki gibi cılız çıkıyor emeklinin sesi.
Biz bu sahneyi emekli ikramiyesi artsın diye bayram öncesinde de görmüştük.

Değişen ya da gelişen ne, hiç.

Eğer kast edilen 2023 asgari ücreti ise Ekonomik gerçeklikten uzak mümkün değil. Tahminim normal şartlarda en düşük emekli maaşı 5000 TL olur , ancak seçim olacagı için 2. ihtimal var o da 6000-7500 TL arasıdır. Ancak 7500 biraz zor

En düşük emekli maaşı asgari ücrete yakın bir rakama getirilecek büyük ihtimalle.Hükumetin gündeminde kulislerde konuşulan bu yönde seçim olduguda düşünülürse.taban maaşa 1500tl de zam yapılsa bu pahalılıkta kimseyi menmun etmez.Kaldıki 2023 ocakta asgari ücret 8000 binden aşağı olmaz.temmuzda yapılan zamkadar yapılsa zaten 8 bine yaklaşır. Bu pahalılikta 10 bin olsa kimse şaşırmaz zaten beklentiye bu yönde asgari ücrete.En düşük emekli maaşıda beklentiyi yükseltiyor.Secim var her kitleyi menmun etmek isteyecek iktidar.EYT gündemde bile yoktu seçi olmasa yine cıkarmazlardı.

Fazla umutlanmak mantıksız
Ocak ayı emekli zammı yüzde 18 ile yüzde 20 enfazla öngörülüyor.
Bu da demek oluyor ki şu anki maaşınızı 5 e bölün
O kadar zam gelecek.
Tabi en düşük emekli maaşı konusu ayrı onu bekleyip göreceğiz.

emeklilik

malulen emeklilik maaşlarında bir değişme var mı acaba çok merak ettim her şeye zam üstüne zam bizde zam var mı ?

Yılbaşında Emekli maaşı zammı medyada ortalama %20 civarı hesap tahmin ediliyor Bence en düşük Ocak da emekli 5000 tl yi geçmez
bu da SON en büyük emekli maaşı zammı olur 2023 temmuz ayın da Yeni kurulacak hükümet Emekli maaşını Yüksek mi tutar alçak mı tutar ALLAH bilir
2023 de Temmuzda Yeni kurulacak hükümet artık Enflasyon oranında zam verir diye tahmin ediyorum

Hiç güleceğim yoktu. :D Kaynak neresi A Haber mi :D

@cabbarehlinamus
Herşeyi güzelce düşünmüş yazmışşsın haklısında..... Şu Namık kemal olayınıda düzeltirsen sevinirim :)

Namık Kemal değil o Nam-ı Kemal diye başlar ...

Türk milliyetcisi,saygın bir Devlet adamı ve Şair olan bu insanımızın adını kötülemek için kullanılıyor..

Üst Alt