Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emniyet personeliyim, olayda yaralandım. Vazife malülü ve idari polis olabilir miyim?

Sezgin69

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a arkadaşlar bundan yaklaşık bir yıl önce görevdeyken anons üzerine bir olaya gittik olayda bize karşı mukavemet oldu ve ben bu mukavemet sonucunda sağ el işaret(tetik) parmağımdan yaralandım ve parmağım şişti bunun üzerine adli rapor alarak şahıstan davacı ve şikayetçi oldum. Daha sonra 1 yıllık süreç içerisinde Parmağımın şişliği bir türlü inmedi birkaç sefer film çektirdim herhangi bir şey olmadığını söylediler en son parmağımı katlayamaz hale geldim bunun üzerine tekrardan doktora gittim yapılan tetkikler sonucunda parmağımda ganglion kisti yani iyi huylu tümör olduğunu Doktor söyledi bunun üzerine ameliyat oldum kist temizlendi ancak tüm tedavilere rağmen Parmağımdaki hareket kısıtlılığı geçmedi şu anda silah kullanamıyorum bu durumundan dolayı Vazife malülü ve idari polis olabilir miyim.
Not: parmağımda oluşan ganglion kisti ile alakalı kimi doktorlar darbeye bağlı oluşabileceğini kimi Doktorlar ise bu hastalığın kendiliğinden ortaya çıkabileceğini ya da kesin bir nedeninin olmadığını söylediler
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Hastaneden alınacak rapora bağlı olarak %90 engelli raporunuz bile çıkabilir. Emniyet Teşkilatı personelisiniz ve görevinizi silahlı olarak yapıyorsunuz. Yani suçu durdurmak için en temel gücünüz silah ve onu kullanacak tetik parmağınız.

Eğer olay ile ilgili olduğunu ve göreve bağlı maluliyet olduğunu kabul ederse SGK %100 2330 sayılı terör kanunundan vazife malülü olup, isterseniz idari polis olursunuz ve çift maaşa yakın maaş alır istersenizde emekli olursunuz.

alınan darbe sonucunda eklemdeki dokunun bozulmasına bağlı olarak küçük kistlerin oluştuğu ve bu kistlerin birleşerek ganglion kistini oluşturduğu bilinmekte
El bileğine aşırı yüklenmesi durumunda eklem ve kirişlerin zorlanmasına bağlı olarak ganglion kisti gelişebilir.

masabaşı çalışanlarda, çok sık klavye kullananlarda, örgü örenlerde ve ev hanımlarında yaygın olarak görülür.

medikal tedavi olmanız gerekir. Ganglion kistini teşhisinde fizik muayenenin yanı sıra şırınga ile sıvı alımı gerekecek eğer katı değilse Ganglion kisti zaman içinde büyüme gösterebileceği gibi kendiliğinden kaybolabilir. ama kist zaman içinde kaybolsa bile belli bir zorlama karşısında yeniden meydana gelebiliyor

baskı uygulanması durumunda ağrı meydana geliyorsa Bu durumda ağrının yanı sıra bölgede şişlik, karıncalanma, uyuşma ve kas zayıflığı sebebiyet varsa

eğer siz Kist sıvısının alınması öneriyorsa alın sonra atel yardımıyla bileğin sabitlenmesi sağlanır. Sıvının çıkarılması ve atel kullanılmasına rağmen olumlu bir sonuç elde edilememişse ameliyat ile kistin tamamen çıkarılması istenecek . Lokal anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatta kist, kaynağı ile birlikte çıkarılır. Ancak ameliyat ile kistin çıkarılması için bazı durumlar gereklidir. Hasta elini kullanmakta güçlük çekiyor ve el veya parmaklarında uyuşma ile birlikte karıncalaşma hissediyorsa ameliyattan bahsedilebilir

not silah kullanma esasında baskı uygulanması durumunda ağrı meydana geliyorsa Bu durumda ağrının yanı sıra bölgede şişlik, karıncalanma, uyuşma ve kas zayıflığı sebebiyet varsa sizi medikal tedavi sonuca göre vazife malülü düşünebilirler

Üst Alt