Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emlak Vergisi ödüyor muyuz?

malibey42

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize saygı ve sevgiler bu siteye üye olmakla birçok konu hakkında bilgi aldım. Hazırlayanlar ve görüşlerini belirtenlere çok teşekür ediyorum. Arkadaşlar benim bir sorum olcak benim %40 raporum var vergi indiriminden de yararlanıyorum şimdi nasipse ev almayı düşünüyorum özürlüler olarak emlak vergisinden muafmıyız eğer muafsak ne gibi bir prosödür izlememiz gerekir bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup on sekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, özürlülerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²'yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi sıfırdır.

Bir dilekçeye sağlık kurulu raporunuzu iliştirip belediye emlak müdürlüğüne başvuracaksınız.Aşağıda dilekçe örneğini yazıyorum.

HİÇBİR GELİRİ OLMAYANLARIN TEK MESKENLERİNE AİT TAAHHÜT BELGESİ

Tarih: ......./......./.......

..............................BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Emlak Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca ekli Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil) Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu ile meskenime indirimli bina vergisi oranı uygulanmasını talep ediyorum.

Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2' yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamakta olup, bu meskenimi muayyen zamanda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanmaktayım.

ADRES: MÜKELLEF
Adı ve Soyadı
(İmza)

GAYRİMENKULÜN:
Bina Vergisi Sicil No : ..................................................
Belediyenin Adı : ..................................................
Mahallesi : ..................................................
Cadde ve Sokağı : ..................................................
Kapı ve Daire No : ..................................................
Pafta No Ada No Parsel No
.................... .................... ....................

EK 1- Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil) Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu
EK 2- Devlet Hastanesinden Alınan Sağlık Kurulu Raporu.

Raman72 emin misin bu konuda? Geçen sene kaldırıldı diye biliyordum..

2006 da muafiyet başladı ancak işi yüze göze bulaştırdılar ve 2007 de kaldırdılar. Hemde resmi gazetede yayımlayarak...

meopius;evet eminim bu konuda.Emlak Vergisi Kanunu’nun değiştirilen 8. maddesine göre; özürlülerin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2’yi geçmeyen tek meskeni olması ( kullanım hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, şartları taşıyan özürlülere emlak vergisi ödememeleri için fırsat tanınmıştır.İstiyorsan tebliği gönderirim sana :wink:

kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup on sekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, özürlülerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²'yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi sıfırdır.

Herhangi bir kurumda çalışıpta maaş alanlar faydalanamıyor değilmi.
Ben öyle anladım. Doğru mu anlamışım acaba?

sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanlar; aldıkları maaş demektir. Sen yalnış anlamazsın.Örneğin, 200 metrekareyi aşmayan tek konutu bulunan ve maaşı dışında geliri bulunmayan Bay (A) bu konutta kendisi oturuyor ise meskeni için emlak vergisi ödemeyecek. Konutu kiraya vermiş ise bu durumda kira geliri elde etmek suretiyle maaşı dışında geliri olmama şartını ihlal ettiğinden tek konuta sahip olsa da emlak vergisi ödeyecek.

Sakatsan, gelirinin ne olduğuna bakılmıyor. Tek kriter, (sakat ya da gazi ya da şehit eşi-çocuğu ya da devletten muhtaçlık maaşı alan biri ya da hiç bir geliri olmayan biri olman ve) "Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²'yi geçmeyen tek mesken"in olması.
Zaten sakat olduğunu belgeleyen rapor dışında, gelir durumu ile ilgili hiç bir belge talep edilmemesi de yukarıda yazdığım mantığı destekliyor.

Sayın oturanboğa özürlü raporu yeterli emlak vergisi ödememek için diye belirtmişsiniz benim %40 özürlü raporum var yalnız ben memurum ayrıca eşimde özel ssektörde çalışyor bu şartlarda emlak vergisinden muafmıyım teşekürler yorumlarınıza..

selam raman72 anladığım kadarıyla kamuda çalışan memur olsun işçi olsun önemli değil %40 ve üzeri raporunun olması yetiyormuş öylemi bu tebliği nerden bulabilirim yardımcı olurmusunuz.
Arkadaşlar ben bu forumu bugün farkettim dün emlak vergisi ödemelerinin son günüydü ve ben raporlu olmama rağmen bu konuda bir bilgim olmadığı için ve bilgilendirilmediğim için parayı yatırdım bugün veya yarın raporumla bu durumu belgelendirdiğim takdirde paramı alabilirmiyim

teşekkürler cevabı aradım buldum hakikaten böyle bir indirim varmış bizlere geçmiş olsun

Üst Alt