Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyken çalışmaya başlayınca SGK'dan maaş iptali isteyebilir miyim?

soneman

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
6
emekliyim tekrar çalışmaya başlarsam sgk emekli maaşına ihtiyacım kalmayacak
işten atılınca aç kalmamak için emekli oldum
belki işe geri dönem imkanım var
sgk ya dilekce verip maaş emeklilik iptali isteyebilirmiyim

Benim SSK lı emekliliğim iptal olmuştu sigorta (EMEKLİ SANDIĞI) girişim yapılınca bu kadar basit yani.

Bence SİGORTA GİRİŞİ yapılınca emeklilik iptal oluyor.

SGK nın işine gelir emeklilik iptali.

ayDÜNYAvazo duyduğum çalışmaya başlayan emekliler için şirket ek ödeme yapıyor sgk ya
prim ödemsi yapılmıyor
ancak sgk kontrol isterse 40 altı alısak maaş kesiliyor

ben kendim dilekce verip emeklilik iptali istiyeceğim
ilerde işsiz maaşsız kalırsam tekrar emeklilik isterim

soneman
öncelikle malulen mi emekli oldunuz vergi indirimi ile mi vergi indirimi ile emekli olduysanız neden maaşınızı kestirmek istiyorsunuz o şekilde işyeri primi farklı ödüyor ve çalışabiliyorsunuz. malulen olduysanız çalışmaya başlayınca zaten otomatikman kesilir. bence iptal ettirmeniz biraz yanlış olur. iyi düşünün

MRM vergi indirimi ile 20 yıl çalışarak işten atılınca aç kalmamak için emekli oldum maaş bağlandı
tekrar çalışmaya başlama ihtimalim var 2 maaş istemiyorum zaten iş yeri maaş verecek
hem normal eskisi gibi prim ödememde olur
ilerde tekrar emekli olunca maaşımda yüksek olur

en önemlisi sgk kontrole gönderip 40 altı oran alıp engelliliğim iptal olmaz

eğer kendi isteğimle emeklilik iptali hakkım varsa OturanBoğa
tekrar işten atılırsam zorda kalırsam emekli olabilirim tekrar

soneman
tabi karar sizin insanlar emekli olup geçine bilmek için tekrar çalışmaya başlıyor. çift maaş alabilmek için ama şunu da düşünün ilerde kanunlar değişirse zorda kalmayın yaşı beklemek zorunda kalmayın emeklilik için

MRM emekliliğimi iptal ettirip maaşıma çalışıcam

ilerde atılırsam yada zorda kalırsam şuanki çalışırken emkli olurken verdiğim vergi indirimi ve engelli raporumla
tekrar sgk ya gidip emeklilik isterim

kanunlar değişir 30 seneye çıkar ne olur bilemem hayırlsı herşeyin

belki böyle bir hakkımda yoktur emeklilik iptali ve tekrar emeklilik bilemiyorum oturanboga

ama inan hastalandım eskisi gibi çalışamadım engelli rapor çıkarmak zorunda kaldım

insanların iş yeri yöneticileri davranışları uğraşmaları uyanık yerine koymaları erken emeklilik hakkım yüzünden işten çıkarıldım

halbuki hastalıklarım gözüksün devlet koruması olur saygılı olunur diye almıştım engelli raporunu

engelli olmaktan yoruldum yanlız kaldım 43 yaşımda emekliyim demekten utanıyorum

işten atıldığım mecbur kalarak emekli olsamda

OturanBoğa
engelli emeklisi çalışamaya başlayınca isterse sgk ya gidip emekliliğini iptal ettirebilirmi
hem kontrol muayenesi olmaz
ilerde tekrar aynı rapor vergi indirimi ile emekli olabilirim
2 maaşa gerek yok

soneman

Merhaba. Normal sigorta kolunda çalışmaya başlarsanız zaten emekli maaşınız otomatik olarak kesilir
Ancak SGDP yani sosyal güvenlik destekleme primine tabi çalışırsanız maaşınız kesilmez. Hem emekli aylığı alırsınız hem de işyerinden maaş.

Hakanx
eski işime dönme imkanım var bekliyorum şuan bu dedikleriniz ben secemem sanırım
ben işe başladıktan sonra eğerki normal yapabileceğim iş ve maaş huzurlu bir yerdeysem
ilk ay yada 2. ay sgk ya gidip maaş emeklilik iptali isteyeceğim
sgdp ile başlarsam sgk iptal edermi maaşımı dilekçemi kabul edermi
normal işle başlamyı ben secebilirmiyim
bunuda beni alaca görüştüğüm yöneticilee söyledim
çalışmaya başlayınca emeki maaşım kontrol muayensi ile iptal olma riski var
ben kendim gidip dilekce verip iptal isteyecğim diye
böyece ilerde tekrar zorda kalırsam aynı 5 sene önce çalışırken aldığım engelli raporum ve 5 sene önceki vergi indirmimi
seneler sonra emeki olmak mecbur kalırsam işten atılır maaşsız kalırsam
tekrar kullanabilrim hakkım bakiyse

Hocam bunu siz seçebilirsiniz tabi ki. Yani emekli olduğunuzu ve 02-Sosyal Güvenlik Destekleme Primine tabi çalışan olarak bildirim yapılması gerektiğini söylemeniz gerekiyor. Hepsi bu kadar. İşveren için daha avantajlı. Hem düşük prim ödeyecek.

Siz normal emekli olduğunuz için çalışmanızda bir sorun yok sgdp ile sigorta ödenmesi emekliliğin iptalini gerektirmiyor ha siz yok ben kendi isteğim ile iptal edeceğim derseniz o ayrı emekli olarak çalışmanızda bir sakınca yok

Mümin Çelik Hakanx
eğer bir sorun olmayacaksa ben seçeceğim normal esskisi gibi prim ödeyerek çalışmayı
emeklilik askıya alınsın yada iptal olsun
ilerde hakkım varsa aynı vergi indirim ve raprum ile emekiliğe başvurum
hakkım ölmez sgk kontrole yollamaz
vergi indirimi bile vermek istemiyorum işten atılırken insan kaynakları adımı erken emekkiliğim dolmuş diye gönderdi müdür onayladı
2 sene sonra atıldım
vergi indirim belgem olmassa yollamazlar en azından adımı 43 yaşımdayım
ama ilerde vergi idirimisiz çalıştığım için
eski vergi indirim belgem olsada emekliliğe zorda kalırsam sgk maliye yazışmasında maliye onaylamazmı acaba

soneman

Canım ülkemde yarın ne olacağı belli değil,khk çıkar o çıkar bu çıkar,sgk zaten yasaları takmayan bir kurum,milleti emekli etmemek için her türlü çabayı sarfediyor.Siz normal çalışıp emekliliğinizi iptal edeceksiniz 3-5 yıl sonra tekrar emekli olmak istediğinizde elinizdeki vergi indirimini sgk kabul etmezse ne yapacaksınız ? Hele birde tekrar rapor için sevk edilip yeni yönetmeliğe tabii olursanız yandınız.Olmayacak şey değil hatta olasılığı yüksek,yada başka bir kararname çıkarır değişir sistem.Değişmese bile 3-5 yıl önce aldığınız oranı alamazsınız.Ayrıca asgari brüt ücret üzerinden prim ödenerek çalışmaya devam etmek emekli maaşınıda düşürüyor (asgari ücretin 3 katına yakın yatmıyorsa primler).ABO3 ten dolayı

Benim size tavsiyem,sgdp ile emekli olarak çalışmaya devam edin,hem emekli maaşınızı alın hem çalıştığınız maaşı.İnsanın hayatında başına ne geleceği belli olmuyor,allah göstermesin sağlığınız iyice bozulur çalışamazsınız sonra yukarda saydığım sebeplerden yaşı bekleyip emekli olmak zorunda kalırsınız.İyi düşünün,sonra çok pişman olabilirsiniz.

De-Kont TŞK

haklısınız teknisyendim ama eller ayaklar polinoropati hastalıklarım yüzünden birde hafıza kaybım oldu iş yeri tecrübeler bilgiler gitti gelmedi eskisi gibi çalışamadım uygun iş verilmedi inanmadılar 15 sene çalıştığım bölüm istemedi gönderdi
yeni bölümümde hiç istemezler atılırım diye hastalıklarım belgelensin resmi olsun devlet koruması olur diye
engelli raporu aldım 2 yıl gecmeden insan kaynakları 39 yaşımda erken emekliliğim doldu diye adımı gönderdi yeni gelen acımasız genç yöneticilerde attı işten
çalışmak istiyorum emekliliğim çok yanlız kaldım çok bunaldım 3 .5 sene oldu alışamadım
sgdp ile başlarsamda nasılsa emekli 3.5 senedir çalışmıyorum uyum zor olcak
ilk fırsatta atılırım gene
normal prim ödeyerek başlarsam vergii indirim belgemi vermiyeceğim en azından emekliliğim doldu diye insan kaynakları adımı göndermez aklım gücüm yettiğince çalışırım
engelli olmaktan yoruldum
beni attıran yönetici arkamdan UYANIKTI demiş
kendisi 6 sene içinde müdürlükten torpille genel müdür oldu
erken emeklilik için rapor aldığımız sananlar
Allah cc yardımcımız olsun inşallah herşeyin hayırlısı olsun
çalışırken daha rahattım

merhaba emekli olarak çalışmaya devem edebilirsiniz iptale gerek yok hem emekli maaşı alıp hemde çalışmakta sorun yok bu şekilde çalışan bir sürü insan var ben de yakın da emekli olacağım ve g başka bir işte çalışmaya devam edeceğim . hiç bir şekil de iptal ettirmeyin ilerde zor durum da kalabilirsiniz mevcut kanunlar değişirse emekli hakkınızı kaybedebilirsiniz

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle "Malulen emeklilik" ile "engelli raporu ile erken emekliliği" karıştırmamak lazım.
Malulen emekli olduktan sonra sigortalı olarak tekrar çalışmak mümkün değildir. Eğer illa da çalışılması gerekiyorsa ve bu size gelir açısından bir avantaj sağlıyor ise emekli maaşınızdan vazgeçerek sigortalı olarak çalışabilirsiniz. Zaten devlet engelinizden dolayı çalışamayacak durumda olduğunuzdan malulen emekli edip maaş bağlıyor.

Diğer durum ise yeterli koşullar sağlandığında (prim ödeme günü ve sigortalılık süresi) engelli raporu ile yaşı beklemeden emekli olmaktır. Bu durumda normal emekli olanlardan tek farkınız emeklilik yaşını beklememektir.
Ben bu koşullara uygun olduğum için 2010 yılında 40 yaşında ve 5493 gün ile emekli oldum ve halen sigortalı olarak çalışmaya devam ediyorum.
Bilgim dahilinde yazdıklarım faydalı olur umarım.
Selamlar,

fatih soylu ysariahmet tşk

ben hayırlsıyla tekrar erken emeklilim doldu diye işten atılmamk için
sigorta primi ödeyerek çalışmayı tercih etmek istiyorum
sgdp yi secersem gene insan kaynakları adımı gönedereck devamlı
günün birinde sonradan gelecek genç yönetci emekli olsun diyecek atılıcağı
prim ödeyerek vergi indrim belgesi vermeyereek normal gözükerek çalışmaya başlamk istiyorum
emeklilikten yanlızlıktan gidecek yer bulamıyorum çalışmak benim için daha hayırlıymış bunu anladım
eneglli raporu aldıktan sonra UYANIK diyenlerden yoruldum
Allah cc büyük hayırlsını eylesin hakkımızda yardımcımız olsun inşallah
herşeyin hayırlsı

ama ben sigorta ödeyerek çalışınca
emekliliğim iptalmi oluyor
gecici askıyamı alınıyor

soneman 4a statüsünde vergi indirimi ile emekli olanlar sgdp sigortalısı olarak çalışa biliyor.Senin emrilikte başka işte çalışmana engel bir durum yok.cslısacagın isyeri zaten sigorta pirimi yatırıyor ssk ya.sadece statüsü değişik oluyor. Bende vergi indirimi ile emekli oldum 10 ay önce şuanda da aynı isyerinde çalışmaya devam ediyorum.Yasanın sana sunmuş oldugu nimetlerden faydalanmaya devam et.Emekli maaşını almaya devam et kendine uygun iş bulurdanda gir çalış senin emekli maaşına hiçbir zararı olmaz.yok para çok gelir diyorsan emekli maaşını al bir hayır kurumuna yatırı her ay.

soneman

normal 4a girişi yapılırsa evet iptal oluyor emeklilik.SGDP ile yapılırsa iptal olmuyor.
İlerki yıllarda işi bırakıp tekrar vergi indirimli emekli olmak isterseniz ne olacağı belli olmaz,cırt pırt kanun değişiyor.
fenerliyizz arkadaşın dediği gibi emekli maaşınızı istemiyorsanız alın bağışlayın bir kuruma yada fakire..
Sizin normal yada engelli işe girmeniz yönetici insanların size bakış açısını değiştiriyorsa zaten o işyerine girmeyin çalışmayın
Siz bulunduğunuz durumdan dolayı anladığım kadarıyla bir boşluk yada buhrandasınız,bu yüzden de sağlıklı düşünemiyorsunuz,iyi karar verin.Hakedilmiş hakkınızı heba etmeyin.

fenerliyizz her işe giremem

hafıza kaybı gecirdim seneler önce beynimde tutukluk var yeni iş bilgi öğrenme güçlüğüm var
eller ayaklar gücsüz polinoropati yaş 43
almazlar beni bir yere alsalarda tutmazlar
20 sene çalıştığım thy ye geri dönem imkanım var bu ara bakalım hayırlsı
ama sgdp ile dönersem gene emekliliğim doldu diye atılırım

ben vergi indirim belgemide vermeyip prim ödeyerek normal çalışacağım
emekliliğim iptal oluyormuş De-Kont yazmış beni sgk kontrolede yollamaz
engelli raporum iptal olmaz
iş yeri maaşım yeterli ise bunu sececğim

ilerde zorda kalırsam eski vergi indirim belgem engelli raprumla sgk ya gidip emeklilik talep ederim değişen olmassa

herşeyin hayırlsı inşallah hakkımızda

can01382 özel
Ama halen işe başlayamadım 5 aydır
Şirketin yönetim kurulu başkanı yardımcı olmak istedi ama müdürlet beni kabul etmemiş
Hor görüldük

Üst Alt