Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte rapor oranım mı vergi indirim derecem mi geçerli olacak?

Bahadirs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim 2010 yılında aldığım %42 dereceli bir raporum var, 2018 yılında vergi indirimi işin başvurdum o sırada rapor derecem %86 ya çıktı hatta gelir idaresinden gelen kağıtta da yazıyor.Sorum şu; ben şu an emeklilik için başvursam hangi derece dikkate alınıyor? 86 alınırsa emekli olabilirim ama diğeri işin gün satın eksik kalıyor.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

13/12/1981
Sigorta başlangıcı 19.09.1999
Başlangıç 20.04.2003
Prim gün sayım da 3860

Bahadirs

Eğer o zaman vergi indirimini 1. dereceden almışsan, emeklilikte geçerli olan odur. 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 toplam primle emekliliği hak etmiş olursunuz. Tek yapmanız gereken 1. derece vergi indirim yazınızla sigorta müdürlüğüne gitmek ve emeklilik talebinde bulunmak...

Çok teşekkür ederim cevabınız için, en kısa sürede şirketimle konuşup emeklilik başvurusu yapacağım.

Bahadirs

Önce sigortadan emekli olur yazısı alın ki çıkışınız ona binaen kıdem tazminatı alarak olsun.

Üst Alt