Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik Kontrol Muayenesi olamıyorum çünkü raporum hala geçerli!?

Yudo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2022 Haziran ayında %94 engelli oranı ile emekli oldum, rapor süresi 1 yıl 2023 Nisan ayında süresi doluyor.
Şubat 2023 de raporumu yeniledim %93 oranıyla 2 yıl süreli.
Sorun şu ki;
Mart 2023 de SGK kontrol muayenesi için sevk etti, hastane 6 aydan önce tekrardan rapor için başvuramıyacağımı söyleyip geri çevirdi (6 aydan önce sistem kabul etmiyormuş). SGK raporun hastane tarafından yollanması gerektiğini söylüyor. Elimde 2025'e kadar geçerli engelli raporum olduğu halde herhangi bir işlem yapamıyorum. Bu durumda Hazirandan sonra maaşım kesilecek.
Sorum bu durumda ne yapmalıyım?
Emekliliğim iptal olurmu? Ağustos 2023de 6 aylık süre geçtiği için kontrol muayenesi olabileceğim için bu 2 aylık sürede sadece maaş kesilip kontrol muayenesinden sonra tekrarmı bağlanır.
teşekkürler

Enterasan durum siz Şubat 2023 tarihli raporunuzu SGK ya vermenze rağmen Mart ayında sevk verildi?
Raporunuzda engel olarak ne yazıyor ve hangi hastaneden aldınız. İnceleme falan olabilir o sebeple yazdım.

Merhaba,
Subat 2023 tarihli raporu SGK'ya veremedim, onların kontrol muayenesi için hastaneye sevk etmeleri gerekiyormuş o yüzden kabul etmediler. Sevk edincede 6 ay süre karşıma çıktı ve kontrol muayenesi olamadım.
Hastane: Haydarpaşa Numune .
Raporda yazan engeller şunlar: Kardioloji %64,TIBBI ONKOLOJI %60, Uyku Apnesi %35, Göz %20, Genel Cerrahi %10

Şubat 2023 tarihli raporunuzun veriliş tarihinden itibaren 30 gün geçti mi peki ?

raporu 14 Şubattan sonra mı aldınız ona bir bakar mısınız ?

Hay aksi keşke foruma daha önce katılsaydınız bu konu hakkında bilgi sahibi olurdunuz. Süreli rapor tekrarlarında kurum sevki ile gitmek gerekiyor. Bu durumda bir kaç ay maaşınız kesilecek umarım resmi sevkle gittiğiniz zaman kazanılmış hak olan maaş almadığınız dönemleri de SGK yatırır. Son olarak SGK sevk etmiş ama normalde sağlık raporuna 1 ay içerisinde itiraz hakkınız var bu durumda da geçerli olur mu? onu bir soruşturun bence.

3 Şubatta verildi rapor.
Verdiğiniz bilgi ve ilginiz için teşekkür ederim.
Emeklilik bu 2 ay için iptal olmasında çünkü onunla uğraşması zor.

Bireysel başvuru yaparak aldığın için kurum elden götüreceğini raporu kabul etmez.Bekleyecresin süreyi raporu yenileyince alamadığın maaşı ssk ödermi soru işareti .Sevk aldıktan sonra raporu süredir hastanede uzasa icerde biriken ücreti ödüyor lar normalde ama sana kontrol muayenesi için yazı yı ssk gönderipte sen işlem başlatamıyorsun 6 ay geçmesi gerektiği için buda senden kaynaklanan sorun olduğu için ssk oralı olmaya bilir

Evet Haklısınız benden kaynaklı, 3 ay öncesinden yenilemek gerektiğini düşündüğüm için şubat ayında yeniledim. Bir sorum daha olacak.
SGK kontrol muayenesi sevk tarihi 7.Mart.2023 bunun bir süresi varmıdır?

Hayır başka hastane sevk istemeyi denemedim, Cimere yazdım orası çalışma bakanlığına yönlendirdi, çalışma bakanlığı kuruma yazı yazdı, henüz cevap yok, bu arada mayıs ayında maaşım yatmadı durdurulmuş :). Bunun üzerine sgk kep adresine dilekce yazdım... başka gelişmelerde oldu onları ayrıca yazacağım

Üst Alt