Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için SGK sevki ile alınan raporum neden bana verilmiyor!?

hanifeaydin

Aktif Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
145
2 yıllık engelli raporu ile emekli olmuştum kontrol için sevk yazısı bile gelmedi sgk tenezzül edip sorularıma cevap vermedi.beni aramışlar heapta 14 yıllık cep telefonum kapalı imiş.neyse gidip sevk yazısı aldım keşke bu hastaneyi seçmeseydim ama seçtim.Bugün heyete girdim suratıma dahi bakmadılar .ortopedik sorunlarım var koltuk değneği sanfalye tamam kullanmıyorum ama ayaktasın yürüyorsun dediler. bu nedir ben hatanedne eve , evdeb hastaneye giden biriyim.hayatım bu iki durak arasında.kanser ve diğer sağlık sorunlarım beni evden çıkartmıyor.neyse suratıma bile bakılmayan derdimi anlatmaya çalışırkn 3-4 kez çık dışarı denilerek odadan çıkartıldım. görevli memura raporu nerden alacağım dedim SGK dan dedi.e nabıza yüklenmiyor dedim hayır sgk ya git sor dedi.Ben rapor sürekli olmazsa ve hastalıklarım yazılmamışsa hakem heyete gitmek için başvuru yapmak isterim ama rapor nerden alacağım? benim raporuma ben neden ulaşamıyorum? ayrıca bu raporla ibb otopark engelli kartı vs hep süreli verilmişti onları süresini update edeceğim akbilim var onu da süresini düzelltireceğim.böyle saçma birşey olabilir mi*

Emekli işlemlerinde rapor sonucu ssk ya gider seni sgk sevk ettiği için şahsa verilmez diğer şeyler için ayrı rapor çıkartacaksın

ama bu çok saçma değil mi ? bu da bir engelli raporu heryerde geçmesi lazım ve başka yerlerde de kullanmalıyım.Şimdi ne yapacağım yeniden mi engelli raporu alacağım? diğer yerlerde kulanmak için .6 ay beklememe gerek yok o zaman bu sevkle alığım kontrol muayenesi engelli raporu olarak sayılmayacaksa.

şimdi 170 aradı sıfır bilgi .sağlık bakanlığı ile görüşün diyor.sağlık bakanlığı da il sağlığa gidin diyor. ben gerçekten yeni rapor mu alacağım? böyle bir eziyet yok .

Maalesef sizi sgk kendi emeklilik raporu için yolladı diğer yerlerde raporu kullanmanız için ssk vermez eğer sevksiz gitseydin olurdu

yeni rapor mu alacağım?

e nabıza yüklenmez mi? herkes yüklendi yazmış onlarınki nasıl yüklenmiş anlamadım.kontrol muaynesi demiler onlarda aynı emeklilik devamı için

bilgeadam

burada sgk yenilenen raporu vergi dairesine yollamış diyen de var ...kontrol muayenesindne sonra raporun e nabıza yüklendiğini söyleyen de var .elden kolayca aldığını söyleyen de var .günlerdir forum sayfası okuyorum yorumlara bakıyorum herkes farklı birşey yazmış.memurlar kafasına göre davranıyor o belli. benim durumum sgk hatası .herkese 3 ay önceden sevk-tebligat gider bana gelmedi.cimere yazdım bana tebligat gelmedi diye eylül de başvur iki kelime yazmışlar bu. nereye kime ? sgk ya gidip kendim sevk yazısı aldım çalışan emekli olduüumu da söyledi.sgk ola ki geç aldı raporu sgk durdu ben aylık yatışlatım var hastaneye yatamam .zaten yenilenen raporu işyerime vermzsem kovarlar. özetle bu kontrol muayensinde aldığım raporu nereden bularım kime nereye hangi birime dilekçe yazayım kimsenin başına gelmedi bu durum? çalışan emekliler okuyan varsa siz ne yaptınız işyerine hangi raporu verdiniz? lütfen şu an emekli maaşından geçtim hastane yatışımı alacağım ilacın derdindeyim.bir yolu yok mu?

hanifeaydin

Hastaneye şöyle bir dilekçe yazın ve raporun bir nüshasını isteyin:

xx tarihinde kurum sevki ile hastanenize yapmış olduğum engelli sağlık kurulu raporu başvurum sonucu düzenlenen engelli raporumun bir nüshasının 20.02.2019 tarihli Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmeliğin "Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporunun düzenleme usulü"nü belirleyen 8. maddesinin (ğ) bedine istinaden* tarafıma verilmesini arz ederim.

* "ğ) Rapor kurum müracaatlarında üç, bireysel müracaatlarda iki nüsha olarak düzenlenir. Raporun bir nüshası bireye veya vasisine verilir. Kurum müracaatlarında raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma bildirilir. İhtiyaç hâlinde rapor nüshaları başhekimlik onayı ile çoğaltılır."

çok teşekkür ederim e nabıza yüklenmiş dün . 5 yıl vermişler .5 yılı bu hastalıklarla göreceğimi düşünmüyorum ama diğer sorum raporu sgk ya versem emeklilik devam işlemi daha mı hızlı olur? sgk nın raporu alıp işlediğini nerden takip edeceğim?

hanifeaydin

Hastane zaten kuruma gönderir raporu. Hiç merak etmeyin.
e-devlet sitesinde ya da SGK'nın evrak takip sitesinde raporun sgk kaydına girdiğini görürsünüz.

24 eylülde hastaneye yatıyorum -ekim 24 de yatacağım ekim ayında müstehaklığım düşerse ilacımı alamam tek endişem bu

Üst Alt