Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için bana verilen bilgi doğru mu?

serkan39

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Merhabalar, bu başlığa yazılanlar kafamı karıştırdı. Ben forumdaki yönlendirmelerle bir yere kadar geldim. Bu yüzden hepinize teşekkürler.
Bana SGK aşağıdaki yazıyı gönderdi. 17 hizmet yılımı doldurduğumu dikkate alarak Rica etsem bu yazı sonucunda emeklilik durumum nedir, söyler misiniz?

5510 sayil Kanunun Geçici 4 üncü maddesinin 6 nci fikrasinda yer alan "Ancak çalismaya basladiktan sonra, Kurumca yetkilendirilen saglik hizmet sunuculannin saglik kurullarinca us†lüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanagi tibbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Saglik Kurulunca calisma gücündeki kayip oraninin;
a) % 50 ila % 59 arasinda oldugu anlasilan sigortalilar, en az 5760,
b) % 40 ila % 49 arasinda oldugu anlasilan sigortalilar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kollar primi bildirilmis olmasi kaydiyla, haklarinda bu fikra hükümleri
uygulanir." hükmüne baglanmistir.
Buna göre yukarida açiklanan madde, geregince Kanuni Sultan Süleyman Egitim ve
Arastirma Hastanesince verilen 2021 tarihli rapor Kurumumuz Saglik Kurulunca incelenmis ve
Özûr durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayip oraninin %50 oldugu seklinde karar verilmis olup, 16 hizmet yilini tamamlamasi ve emeklilik talebinde bulunmasi halinde alinacak emekliye sevk onayi ve göreve basladigi tarihten emekliye sevk edildigi tarihe kadar hizmetlerini ve bu hizmetleri sirasindaki terfi, nakil, istifa gibi safahatlarn yil yil gösterir sekilde düzenlenecek onayli hizmet belgesinin gönderilmesi halinde aylik baglama islemleri yapilabilecektir.

Son düzenleme:
serkan39

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba OturanBoğa, hesap Sahibi foruma glremedigi için sorularınızı benim cevaplamami rica etti. 2003 SSK girişi ile 507 günü var2006 girişli devlet memuru. Sonradan engelli. Yeni yönetmelik öncesi raporu SGK ya göndermiş. Sgk sağlık kurulu 50 oran ile onaylamış bu onaydan 4 ay sonra yeni yönetmelik yayınlanmış.

Yazi gelmiş emekli olur yeniye gerek yok günü geldiginde emeklilik dilekcesini versin yapilan işlem dogru

Merhabalar öncelikle OturanBoğa foruma girişte yaşadığım sıkıntı için gösterdiğiniz ilgiye için teşekkür ederim.
Sayın (Gölge) cevabınız için teşekkürler.
Bu forum sayesinde haklarımın farkına vardım, bu nedenle hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Durumu tam olarak detaylı anlatayım.
2003 yılında sigortalı olarak işe başladım.
2008 yılında sağlam olarak 4/c kadrolu memur oldum.
Sonradan vergi indirimimi yapıp işyerim tarafından engelli kadrosuna geçtim
Bu forumdan edindiğim bilgiler ile raporumu SGK ya işyerim aracılığı ile gönderdim ve SGK Sağlık Kurulunca tüm vücut kaybı oranım %50 olarak belirlendiği tarafıma ilk mesajda alıntıladığım yazı ile bildirildi. Bu yazı bana gelene kadar Ben prim olarak 16. yılımı da doldurmuş oldum.

Malumunuz olduğu üzere erken engelli emekliliği hususunda SGK Hastalık Listesi'nde hastalığınız var ise emekli olabiliyorsunuz artık. Ancak ben bu uygulamanın yürürlüğe girmesinden önce SGK Sağlık Kurulundan engelli raporumu %50 oran ile onaylattım.
Böylece Eylül 2021 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğin geçici maddesi ile SGK Hastalık listesinden muaf olduğumu,
Emekliliğim için sadece talebim halinde emekliye ayrılacağımı düşünüyorum.

Bu noktada SGK'nın yaptığı son uygulamalara ilişkin olarak emeklilik için dilekçemi verdiğimde ;
Yeniden Hastaneye sevk edilir miyim?
Kontrol muayenesi şerhi konulup konulmadığın nereden kontrol edebilirim.
Zira telefon ile kuruma ulaşmak mümkün olmuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,
Hepinize iyi günler diliyorum.

serkan39

Yeniden rapor istenmemeli sizden.
Raporda kontrol şerhi yok idiyse sgk da koymamıştır. Ama onu bugünden bilmek mümkün değil. Emeklilik aşamasında kontrole karar verilecek

Üst Alt