Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yaptım ama bana bir takip bilgisi verilmedi..?

Konular
70
Reaksiyonlar
57
15.04.2004 tarihinde SSK girişim var. 2010 yılında % 42 sürekli raporumla vergi indirimine basvurdum. Ankaradan onay alarak vergi indirim belgesini aldım. Engelli raporum ve vergi indirim belgesi süreklidir. Süreli değildir.

Dün 20 senem dolduğu için emeklilik başvurusunda bulundum. SSK da görevli bir form doldurttu teslim ettim. Hayırlı olsun 2,5 ay içinde bağlanır maaşınız dedi. Ama evrak kontrolü ya da detay inceleme yapmadı. Ya da bana öyle geldi.

Şimdi benim tekrar doktora sevkim söz konusu olur mu ? ne dersiniz ?

@engellibilgi,

Hayırlı olsun, hiç bir sorun olmaz. Bir haftaya sgk evrak takip sistemine (e-devlet) görürsünüz hareketleri.

Merhaba,

Ağır uyku apnesi şikayeti nedeniyle tedavi gördüm. Testleri yapan doktor ve loborant % 35 oranında engelli raporu alabileceğimi söyledi. Baska rahatsızlıklarımı ekleterek % 40 rapor alabilirsem engelli emekli olabilir miyim ? süreç nasıl olmalı

SSK GİRİŞİ : 20.08.2004
PRİM GÜN GÜN SAYISI : 5398

Not: bir arkadasım için soruyorum

@engellibilgi, Bir başka konuda kendiniz ile ilgili emeklilik başvurusu hakkında süreci anlatmışsınız. Arkadaşınızda sizin yaptığınız gibi %40 veya üzeri rapor alacak ve vergi indirimine başvuracak. Arkadaşınız içinde 20 Yıl - 4400 Gün gerekli.

Rapor ve vergi indirimi alabilirse prim günü eksiği yok 20 yılı tamamlayınca yani yaklaşık 4 ay sonra 20.08.2024 tarihinden sonra istediği gün emeklilik başvurusu yapabilir.

2008_oncesi.PNG

15.nisanda emeklilik için başvuru yaptım. Evrak takibi için sms gonderdiler 17 mayısta evrak sorgualama yaptığımda giden evrak kaydı yapıldığını girdim. Açıklama.kısmında vergi dairesi yazıyordu. Alo 170 aradim islemniz son aşamada merak etmeyin dediler. Bugun dys baktım. Evrak kaydim tamamen silinmiş kaydoniz yok yazıyor alo 170 aradım bizde de.gorunmuyor.dediler
Nedeni.ne.olabilir anlayamadım fikri olan var.mi ?.
Emeklilik onaylanmamis.hala

@engellibilgi
Sgk karışık geçen Aralık ayında askerlik borçlanması yaptı arkadaşım Nisan da anca çıktı. Bence sizin işlemler de o hesap biraz yavaş ilerleyecek ama bildiğim kadarıyla başvuru tarihiniz önemli

E devlet ten önce çalışma hayatıma, ardından da emeklilik işlemlerine baktiniz mi

e-devletten "emekli aylık bilgisi" ne girdiğinizde kaydınız görünüyorsa emekli olmuşsunuz demektir. Maaş gününüzü bekleyeceksiniz.

Şu Bağkur'dan emeklilik bana mı acaba çok karısık geliyor anlamıyorum.
İş başlangıcı Bağkur 2003
Rapor 2004
Prim günü 5000
Vergi indirimi yok

şimdi bu şartlarda süreç ne olacak ? Yeni rapor almak için hastaneye sevk ettiler. Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Hastalıklar Listesi'ne göre % 40 almanın bir önemi yokmu ? orada yer alan hafif hastalık statüsünde rapor almak yeterli midir ?

Birde bağkurda sorun çıkarsa bir kişi SSK ya geçiş yapar ve 1260 gün ssk prim öderse vergi indirimi alması emekli olması için yeterlimdir.

BAĞ-KUR'luların engelli emeklilik işlemleri Malüliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliğine göre yerine getirilmektedir. Çalışma gücü kaybının tespiti ise yönetmelik ekinde yer alan Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Hastalıklar Listesi'ne göre SGK Sağlık Kurulu tarafından yapılmaktadır.

merhaba (15.04.2004 tarihinde SSK girişim var. 2010 yılında % 42 sürekli raporumla vergi indirimine basvurdum. Ankaradan onay alarak vergi indirim belgesini aldım. Engelli raporum ve vergi indirim belgesi süreklidir. Süreli değildir.) böyle yazmıştınız sizi neden hastaneye sevk ettiler? hastaneye gitmeden iyice araştırın hem mevcut rapordan hem de vergi indiirimizden olursunuz.önce emin olun hatta dava açın....

İlk konu açtığınız 16.04.2024 tarihinde vergi indirimi olduğunu söylüyorsunuz. Bu gün gece 00:03'te vergi indirimi yok diyorsunuz? Bu ne perhiz ne lahana turşusu ??

Son düzenleme:
@engellibilgi,

Bağkur (4b) emeklilik için: SGK Hastalık Listesi'ne göre verilecek tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir ve:

2008_sonrasi.PNG

ne önceden alınan rapor ne de vergi indirimi Bağkur emekliliğinde etkilidir. Varsa yoksa günü geldiğinde sevk ile gidilecek hastaneden alınacak rapordaki tanı!

Arkadaşlar ben vergi indirimi aldım ve emekli oldum SSK üzerinden oldum. . Benim abim bağkurlu ve engelli o nedenle soruyu sordum.

@OturanBoğa, abimi rapor için gönderdiler. Az görme rahatsızlığı nedeniyle engelli raporu verildi. Aldığı oranı kontrol ettiğimizde hafif engelli statüsüne uygun. Fakat raporu sgk teslim ettiğinde bazı farklı testler isteyerek baska bir hastaneye sevk etmişler. Biz bunu anlayamadık devlet hastanesinin verdiği raporu neden kabul etmeyip tekrar rapor isteniyor. Sonuç olarak su an beklemedeyiz işi çözemedik

Oturanboga açık ve anlaşılır cevap vermiştir. abiniz hakkında herşeyin Hayırlısı olsun.

Kısaca özet geçeyim. Karısıklık olmasın. Emeklilik şartları sağlanınca bağkura giderek emekli olmak istediğini söylüyor. İzmit devlet hastanesine sevk ediyorlar. Orada raporunu alıyor. Daha sonra başka testler isteyerek üniversite hastanesine sevk ediyorlar böyle bir hakları var mı ?

Bi üst kurumdan bilgi için olabilir. Yada o testler orada yapılmıyor yada doktor kesin tanı için üniversiteye sevk etmiş olabilir.

@engellibilgi

Evet malaesef böyle bir hakları var.

Sizin açınızdan sürecin uzaması can sıkıcı, mağdurda oluyorsunuz bu arada lakin elden bir şey gelmiyor.
Sonuç hayırlı olur inşallah.

@OturanBoğa,
Gözlerin az görmesi % 20 hafif tanısı alabiliyoruz. Diğer hastalıklar da var tansiyon fıtık vs ama bunlar % 10 ve % 15 bu durumda sadece göz rahatsızlığının önemi var. Diğerleri bir anlam ifade etmiyor gibi anlıyorum doğru mudur ?

@engellibilgi,

Bağkur (4b) emeklilik için: TEK BİR HASTALIKTAN SGK Hastalık Listesi'ne göre verilecek tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir. Yani işgücü kaybına neden olan birden fazla rahatsızlık varsa bunlar emeklilikte toplanmaz.

Üst Alt